Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szkoła średnia to była strata czasu

Polecane posty

Gość gość

Wiesz czego najbardziej było mi żal w szkole średniej.Strasznie mnie bolało,że spędzam te 4 lata przesiadując na przedmiotach które mnie kompletnie nie interesują,zamiast rozwijać zdolności,które mogły mi dać niezłą pracę czyli np.uczyć się języków obcych,ale na poziomie o wiele wyższym niż szkolny.

Gość gość
niestety szkoła średnia daje średnie ogólne wykształcenie, skoro interesowałaś się jezykami obcymi należało wybrać szkołę z wykładowym angielskim

Gość gość
była to druga przyczyna poza stłumionym przez matkę życiem towarzyskim,z której powodu zacząłem się czuć jak w pułapce

Gość gość
angielski to ja znałem o wiele wcześniej,marzyła mi się nauka jakiegoś jeszcze i zdawanie na studia z filiologii orientalnej,szkoła w obecnym kształcie jest bzdurą kompletnie niedostosowaną do rzeczywistośc,tak jakby ktoś produkował Syrenki i dziwił się czemu nikt masowo tego nie kupuje

Gość gość
Też tak uważam, szkoła średnia (najlepsze liceum w mieście pfff) to zmarnowane 3 lata z życia :) ale na szczęście to już za mną, teraz robię co chcę i każdy potrafi mnie docenić, nie to co w liceum, kiedy codziennie słyszysz, że jesteś głąbem, tylko dlatego, że nie jesteś bezczelnym/(i) lizusem. Pozdrawiam ;)

Gość gość
a tłumacze z japońskiego niezle zarabiają,

Gość gość
szkoła średnia nie powinna kształcić w najlepszym razie kujonów,w stylu wykuj,zalicz zapomnij,nikt ich po d***e nie będzie całował,że posiedzieli trochę na różnych przedmiotach,ale ludzi którzy czymś się interesują,jak w pewnym wieku czytasz jedynie podręczniki szkolne,nie nadajesz się na studia,które mogłyby coś znaczyć

Gość gość
nazywanie wykształconym na poziomie wyższym czy średnim kogoś kto posiedział trochę na różnych przedmiotach i sam nie wiedział po co jest wręcz obrazliwe dla reszty społeczeństwa,jak w pewnym wieku poza podręcznikami ktoś nic nie czyta,to nie ma sensu,żeby studiował

Gość gość
pamiętam do dzisiaj to uczucie,że na jakieś bzdury marnuję kluczowe lata,które będą praktycznie nie do nadrobienia

Gość gość
i tych lat nie odda