Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiablueeeeee

Miłość można spotkać na chatach, portalach, biurach matrymonialnych, itd..

Polecane posty

To jest NIEBEZPIECZNE. x Nigdy nie wiadomo, kto siedzi po drugiej stronie "kabla". x Traci się czas na rozmowy z osobami, których unikalibyśmy w życiu realnym. x Szukanie drugiej połówki przez internet, jest dobre dla zupełnych desperatów lub ludzi bez kontaktu z drugą płcią, w realu np. więźniów w Zakładach Karnych :D :D :D. x Czym innym jest dyskusja w sieci, a czym innym przenoszenie tam własnego życia :(.

Gość gość
W życiu realnym i internecie może człowieka spotkać coś złego i dobrego dlatego zawsze należy uważać. Zdesperowany jest ten kto się narzuca a nie ten kto chce zobaczyć czy spotka drugą połówkę na portalu. Wiele moich znajomych spotkało drugą połówkę dzięki portalom.

Niebezpieczne jest też umawianie się z chłopakami z życia realnego bo często gwałcą mordują itd w necie nie jest bardziej nie bezpiecznie po prostu trzeba uważać i w necie i w realu i wtedy jest bezpiecznie

misio1 jest nie mądry lub to tr)ol więc nie warto się nim przejmować

TO JEST BEZPIECZNE jeśli się uważa, a życie realna jest nie bezpieczne gdy się nie uważa.

Gość Salazar
W Polsce porządnemu Polakowi strasznie trudno znaleźć dziewczynę swoich marzeń. Pamiętam jak kiedyś byłem w różnych portalach randkowych ( tak gdzieś chyba ok. 5 o ile pamięć mnie nie myli ) i powiem szczerze polskie portale randkowe są nastawione właściwie tylko na zysk. Pamiętam jak kiedyś byłem 2 lata na takim jednym portalu co się reklamował ile to ludzi jest tam zarejestrowanych i ile tam zdjęć dodają. Ja swojej drugiej połówki tam nie znalazłem. Przez to byłem niejednokrotnie załamany. Jak wypisałem się rok temu z tego okropnego portalu to na pytanie , dlaczego odchodzę to napisałem, że : " Na tym przeklętym portalu są albo dziewczyny, które chcą tam tylko czatować albo są tam bez powodu albo nie znają się na naprawdę wartościowych mężczyznach " czy coś w tym stylu. Ja osobiście nie miałbym sumienia założyć takiego portalu, w którym jak jakiś facet chce sobie szybko znaleźć drugą połówkę to musi być mało wymagający ( czyli tak jak osoba która szuka drugiej połówki bez pomocy internetu ). Osoby, które zakładają tego typu portale są osobami, które nie mają do tego w ogóle żadnego powołania. Są bezideowi w tym co robią. Jeśli chodzi o biura matrymonalne to z nimi również jest totalna porażka, a może nawet gorzej. To, że osoby, które są niepełnoletnie nie mogą się zapisać to ja to już rozumiem. Natomiast kompletnie nie mogę pojąć jak można nie mieć żadne j oferty dla osób w wieku od 18 do 22 lat. Pamiętam jak próbowałem zapisać się do różnych biur matrymonialnych w Warszawie mając 18 lat. Niestety nie udało mi się. W wieku 19 lat również nie. Gdybym ja zakładał biuro matrymonialne to było by to połącznie zwykłego biura z portalem randkowym i różnymi formami speed datingu takich jak np. zwykłe spotakania 5 minutowe czy gry planszowe. Niestety w tym kraju, nie wiedzieć czemu, czegoś takiego nie ma, choć w mojej opinii powinno zdecydowanie takie biuro być, a najlepiej w Warszawie :). Pamiętam jak kiedy oglądałem program o jednym takim biurze matrymonalnym w USA. To było coś niesomowitego. Swatka, która reklamowała swoje biuro robiła to w taki sposób, że podchodziła do ludzi na ulicy i zadawała pytanie typu " Czy masz już swoją drugą połówkę ". Kiedy dana osoba odpowiadała, że nie to wtedy podawała adres miejsca, w którym skutecznie może znaleźć miłość swoich marzeń. Pokazywali, w tym programie jak ona to robiła i to naprawdę było ekstra. Nie tak jak u nas, że jak ktoś do ciebie podchodzi to nie w sprawach znalezienia swojej drugiej połówki tylko aby coś wyżebrać czy próbować sprzedać papierosy z przemytu czy perfumy. Innymi słowy polskie, wszystkie biura matrymonialne to naprawdę jeden wielki błąd, dlatego, że nie liczą się z osobami, które są naprawdę wymagające tak jak na przykład ja i z tymi co są w przedziale wiekowym 18-22. Podsumowując, mam nadzieje, że ktoś kiedyś zmieni tę sytuacje ( i mam nadzieję przed tym jak osięgnę wiek emrytalny ). Portale randkowe powinny w teori zakładać tylko te osoby, które mają do tego wielką pasję i ogromny talent do łączenia ludzi, a nie jak to jest teraz, że próbuje się znaleźć drugą połówkę w portalach czy biurach matrymonialnych i zamiast mieć do czynienia z ekspertami to jawią ci się osoby, które są zwykłymi " kolesiami " dla których liczą się tylko pieniądze, a to czy ja znajdę dziewczynę, to tylko kwestia szczęścia. Oby coś w tej kwesti w przyszłości się zmieniło i to na lepsze, gdyż w Polsce jest w tej kwestii jak i w wielu innych dziedzinach jeszcze wiele do nadrobienia.

ale księżniczki nie rejestrują sie w biurach i sieci. One żyją i nie potrzebują pomocy. Nie miej pretensji do świata :) tylko weź sie za siebie.

Gość gość
ja spotkałam na kafe, szkoda tylko że zadziałała jednostronnie

Gość gośćblondpolka
spotkałam swą miłość gdy się zapomniałam w toalecie stacji kolejowej Chełm-Cementownia.

Gość gość
Ludzie, ktorzy nie maja zaburzen itp rzadxiej siedza w necie, bo maja bogate zycie realne. Dlatego nie dziwcie sie jak ktos jest sceptyczny do poznawania w necie, bo tu naprawde jest wieksze natezenie zwyroli. Nie mowie ze poznanie w sieci kogos normalnego jest NIEMOZLIWE, ale jest utrudnione i nie kazdy ma czas, sily i ochote na zmudne i czesto stresujace odsiewanie ziarna od plew...

Gość gość
misio - nie masz racji gdybym myślała tak jak ty, to nadal byłabym sama ja znalazłam swoją miłość tu - na kafe - wcale jej nie szukając do dziś jesteśmy razem - mieszkamy razem, planujemy rodzinę to, że ciebie nie spotkało coś takiego, nie oznacza, że to dotyczy wszystkich

Gość gość
gdzie i jak znaleźć ❤️ oto jest pytanie ?

Gość gość
Osobiście korzystam z portalu http://betania.pl jest to sympatyczne miejsce gdzie każdy jest potrzebny... Ważnym punktem serwisu jest możliwość uzyskania wsparcia duchowego i psychologicznego przez wykwalifikowaną psycholog: panią mgr Beatę Zduńczyk.

>>>misio - nie masz racji<<< W którym miejscu :) ? x >>>gdybym myślała tak jak ty, to nadal byłabym sama<<< Podejrzewam, że nie wiesz: co dokładnie myślę :). Podejrzewam, że nawet sam nie jestem tego do końca pewny :D . x >>>ja znalazłam swoją miłość tu - na kafe - wcale jej nie szukając do dziś jesteśmy razem - mieszkamy razem, planujemy rodzinę<<< A czy ja Ci zabraniam udzielać się na Kafe :) ? Ja tylko odważyłem się napisać :) : >>>Czym innym jest dyskusja w sieci, a czym innym przenoszenie tam własnego życia<<< Nigdzie nie napisałem, ze efektem ciekawej dyskusji nie może być bliższe poznanie :). Ja tylko krytykuję i ostrzegam przed szukaniem kogoś w necie. Ty nie szukałaś faceta. On zjawił się przypadkiem, w sposób dość naturalny :). x >>>to, że ciebie nie spotkało coś takiego, nie oznacza, że to dotyczy wszystkich<<< Poznałem w necie kilka osób, które nie są mi obojętne :), ale nigdy nie szukałem w siec***artnerki. Mogę poznawać ludzi mających podobne poglądy i zbliżony stosunek do świata, ale nie będę nawiązywał kontaktu z każdą samotną kobietą. To właśnie, jest dla mnie CHORE i NIEBEZPIECZNE.

Gość gość
dobry sposób jak wiele innych i szansa na znalezienie prawdziwej miłości

>>>W Polsce porządnemu Polakowi strasznie trudno znaleźć dziewczynę swoich marzeń.<<< To sobie stwórz jej portret i trzep do niego konia, a nie piernicz głupot na Kafe :(. Ty nie masz pojęcia: na czym polega uczucie łączące dwoje ludzi i w jaki sposób ono powstaje. W wieku lat osiemnastu szukać żony przez ogłoszenia. Tak parsknąłem, że się poświąteczną szynką prawie zadławiłem :D :D :D. Tobie nie dziewczyna, ale dobry psychiatra jest potrzebny. x Niby co sobą reprezentujesz, że masz prawo wybierać między kobietami? Ba... nie tylko wybierać :D. Tobie pracownik biura matrymonialnego ma OBOWIĄZEK dostarczyć do domu, idealną (wg Ciebie), zakochaną w Tobie kobietę :D. x I znowu się przez Ciebie duszę :D :D :D. x Nigdy nie czułem się przez kobiety niezauważany, ale nigdy też nie traktowałem ich jak stada, z którego mam wybrać owieczkę na dzisiejszy obiad :D. Ty sprowadzasz wybór kobiety życia tylko do tego :(. x Zamiast mędrkować o idealnych biurach matrymonialnych i portalach, sam takie załóż. Zrealizujesz własne marzenia i przy okazji zarobisz. Chociaż Ty mocny, to zapewne jedynie w gębie jesteś :(. x I tak na koniec, to przypomnę Ci, ze atrakcyjne kobiety i atrakcyjni mężczyźni znajdują sobie najbliższych w realnym świecie, a tylko niekompatybilne z większością społeczeństwa egzemplarze, szukają szczęścia w necie :(. x Ps. Tu masz przykład Twojego wymarzonego biura matrymonialnego :D :D :D : https://www.youtube.com/watch?v=gl9LtLs0VWg