Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zylaki na nogach

Polecane posty

Gość gość

Witam moja mama ma dwa duze zylaki na nogach ktore ja swedza wynajduje co rusz jakies masci ale to na krotka chwile .Namawiaam ja na zabieg ale bardzo sie boi poniewaz jej kolezanka po zzabiegu zmarla to byo 30 lat temu ale mama nie chce szyszec o nowej technologi i inowacjacjach kakie zaszy w medycynie .Z gory dziekuje za porade i zycze wszystkim super dnia .

Gość gość
Bez wizyty u lekarza się nie obejdzie...

Gość gość
Myślę, że powinnaś mamę zapisać do lekarza (http://chirurgnaczyniowygdansk.pl/). Może doktor jakoś ją namów, a nawet jak jej nie namówi to lepiej, zeby obejrzał te zylaki.

Gość Marzanna2
Dokładnie może być ciężko bez wizyty u lekarza co prawda nie wiem czy usuwanie żylaków to od razu problem dla kliniki, ale o tym powinien zadecydować lekarz rodzinny chyba, że masz już na tyle duże, że raczej inaczej się nie da, ostatnio nawet przypadkiem weszłam na stronę kliniki, która czymś takim się zajmuje - http://flebonet.pl/ sprawdź czy mają placówkę u Ciebie i się skontaktuj, ewentualnie zapytaj o jakieś inne metody leczenia.

Konieczna jest wizyta u specjalisty - bez tego się nie obędzie. Jeśli Twoja mama cierpi na żylaki, powinnaś już teraz zadbać o to, by jak najbardziej zminimalizować ryzyko ich wystąpienia u siebie. Pierwsze objawy niewydolności żylnej to opuchnięcie, ból, nocne kurcze i pajączki. Aby zapobiec postępom choroby, przede wszystkim należy zadbać o aktywność fizyczną. Mięśnie, pracując, pomagają zapobiegać zastojom żylnym przez transport krwi do serca. Zdrowa dieta, utrzymywanie odpowiedniej wagi ciała, uzupełnianie płynów są bardzo ważne. Rozwojowi niewydolności żylnej sprzyja nadwaga i palenie, siedzący lub stojący tryb życia, a także niewygodne obuwie. Należy unikać opalania i gorących kąpieli. Na zmęczone, "ciężkie" nogi najlepsze są odpoczynek z nogami w górze i masaże + preparaty z diosminą, np. w żelu. Diosminex Ulga nie tylko pomoże wzmocnić naczynia krwionośne, ale także zadba o estetyczny wygląd nóg i przyjemnie je schłodzi.