Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bolesne puszczanie gazów

Bolesne puszczanie gazów

Polecane posty

Gość Bolesne puszczanie gazów

Bolesne puszczanie gazów Witam. Moja córka ma prawie 3 miesiące. jestem w anglii karmie mlekiem APTAMIL ale ostatnio przestała zjadać całe porcje . Zdarzy jej sie ulać normalnie mlekiem a nawet serkiem a czasami taką samą wodą nie wiem czy to normalne?? Ma chyba jeszcze problem z brzuszkiem lekarze mówia ze to kolka ale dla mnie jest to coś innego ponieważ dziecko jest niespokojne kręci się wierci nawet jak śpi ( na dodatek bardzo mało spi) czasami jest taka pobudzsona macha rączkami nóżkami. Najwiekszy problem u niej to gazy . Strasznie sie meczy co sprawia jej bol. Dziwnie sie zachowuje w czasie prutania tak jakby "parła". Kupkę robi co dwa dni, normalna konsystencja , musztardowy kolor. Przez te gazy nie moze spać , co jedyne to pomaga suszarka ja wyciszy i zaśnie. Ale jak sie ja odłoży to łóżeczka to zaczyna sie wiercić i dalej nie śpi.

Gość gość
Moje dziecko też chyba miało podobnie. Tzn. machało nóżkami, kręciło się, miałam wrażenie, że chce pierdnąć i nie może... zmieniałam mleko (był bebilon, nan pro), aż w końcu zrobiłam 2 rzeczy, które pomogły. Przeszłam na mleko Enfamil, i właśnie jakoś ok 3 miesiąca życia dziecka przekonałam się, że ono chce spać na brzuszku! Chociaż na co dzień nie chciał "ćwiczyć", nie znosił tej pozycji, nie chciało mu się męczyć z podnoszeniem głowy, wzmacnianiem ciała, to pozycja na brzuchu do spania mu odpowiadała. aa i moje dziecko też dużo ulewało.. i długo (nawet obiadkami i nawet do 1,5-2 godzin po posiłku).. potrawy były zagęszczane, le to niewiele dawało... ale po zmianie mlek i pozycji do spania problemu z "pierdzeniem" się skończyły.