Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zmiana lekarza w ciąży.

Polecane posty

Gość gość

Chodzę do lekarza na nfz i nie jestem zbytnio zadowolona. Badań za wiele nie robi, mówi jeszcze mniej i w ogóle zastanawiam się nad zmianą, Zastanawia mnie np. to, czy karta ciąży przechodzi do innego lekarza, czy inny lekarz zakłada swoją u siebie i czy w związku z tą zmianą dostanę becikowe, bo jak już zmienię lekarza, to już będzie czwarty miesiąc. Nie wiem, co mam robić. Mam do niego blisko i tylko właściwie to mnie u niego trzyma, a jak zdecyduję się na zmianę, to będzie to lekarz 60 km od mojego miejsca zamieszkania, a to jednak trochę daleko w razie jakichś komplikacji.....

Gość gość
karte ciazy przeciez powinnas miec przy sobie. wydaje mi sie ze zmiana lekarza nic nie ma do becikowego - ja musialam zmienic lekarza, bo moj zachorowal i zamknal gabinet na jakis czas - i racczej nie wyobrazam sobie, zebym miala z tego powodu nie dostac becikowego. pod opieka lekarza jestem tak czy inaczej od 6 tc

Gość gość
W razie komplikacji to pojedziesz do szpitala. Jak lekarz ma olewcze podejscie to teraz ty go olej, dla dobra twojego maluszka. Lekarza mozesz zmieniac ile chcesz, a jesli na nfz to chyba raz na pol roku. Dziecko jest najwazniejsze! I musi miec opieke fachowa od poczatku. Dzis naprawde jest wielu dobrych lekarzy, nie warto wiec trzymac sie takiego łosia. A do becikowego nie wiem vo sie przedstawia ale jak masz wpis w karcie ciazy o wizycie to masz dowod o opiece medycznej. Mysle ze karta ciazy zostanie ta sama ale nawet jesli nie to i tak musisz nosic obie ze soba. Mnie sie skonczyla z racji wielu wizyt i lekarz zalozyl mi druga ale mimo to musze nosic obie. To jest najwazniejsze, to jest twoje i nikomu tego nie oddajesz

Gość gość
Jeśli zdecyduję się zmienić lekarza, to będą to wizyty prywatne już, bo nie chcę ryzykować i tracić czas na kolejnych lekarzy od siedmiu boleści. A może jest ktoś kto chodzi do dwóch lekarzy jednocześnie? Słyszałam, że dziewczyny i tak robią. Do jednego chodzą na nfz a do drugiego prywatnie.

Gość lawlii
ale jaki w tym sens :D?

Gość gość
Ja zmieniłam lekarza gdzieś koło 6 miesiąca - z takiego na nfz na prywatnego. Ogólnie ten państwowy zlecał dużo badań itp ale jednak była taka jedna chamska sytuacja,no ale do rzeczy - żadnego problemu nie było z becikowym. Anawet ten prywatny lekarz mi się podpisał wszędzie tam gdzie trzeba,i tak tego nikt nie sprawdzi bo tow koncu prywaciarz

Gość gość
To proste. Na nfz olewa się pacjentki a prywatnie nie. Może nie zawsze tak jest, ale ogólna opinia jest właśnie taka.

jaki sens jest chodzenia jednoczesnie do dwoch lekarzy? chyba ze chodzi o taki uklad: na stale jestem pacjentka doktora X na nfz, a w czasie ciazy chodze sobie do Y prywatnie. ale w ciazy chodzic do dwoch lekarzy jednoczesnie???

osobiscie prywatnie tez zostalam olana:/ w sumie w ciazy bylam u 4 lekarzy :D 1. na nfz potwierdzil ciaze. 2. prywatnie-total porazka facet 3. byl spoko ale z powodu choroby zamknal gabinet. 4. obecny, prywatnie-jest w porzadku :D