Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polska jest bardzo drogim krajem

Polecane posty

Gość gość

A Polacy są biednym narodem, mamy bardzo małe wypłaty, nie stać nas na zakupy w normalnym sklepach, tylko w Biedronce, nie możemy pójść do salonu i kupić nowego auta, tylko jakieś używane po Niemcach dojeżdżamy, mieszkania kosztują fortunę, domy to już w ogóle kolosalne pieniądze (z działką to jakieś pół miliona), nie stać nas na jadanie w restauracji raz czy dwa razy w tygodniu, ani też aby zaprosić rodzinę na obiad, tylko stoimy w kuchni i tyramy, nie stać nas na sprzątaczkę, bo za mało zarabiamy... Ciuchy kupujemy w ciucholandzie, nie stać nas na wydawanie kasy na ubrania w galeriach, dlaczego więc w innych krajach Europy Zachodniej czy w USA żyje się dużo łatwiej. Wkurzam się gdy słyszę, że moje koleżanki z Irlandii kupują ubrania dzieciom po 2-5 euro, a na jedzenie miesięcznie wydają 600-800 euro, płacą za wynajem 500 euro. A z USA to chodzą na shopping i na wyprzedażach kupują sobie full ubrań za 50 dolarów, kiedy ja tutaj nie ubiorę się za 50 zł i czasami wysyłają mi paczki, jakby żyła w jakiejś Rumunii. Klepiemy biedę, niby myślimy że żyjemy na średnim poziomie, ale prawda jest taka że kombinujemy jak tu zamknąć miesiąc i jeszcze coś odłożyć... Takie mnie myśli naszły, czy nie wyjechać stąd?

Gość gość
dobrze piszesz tak jest

Gość gość
i nic sie nie zmieni.. bedzie gorzej

Gość gość
smutna prawda...