Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dyskryminacja za zwolnienie chorobowe

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam problem poradzcie co mam zrobic Pracuje w firmie od kilkunastu lat zawdxe bylam dobrym,dyspozycyjnym,usmiechnietym i lubianym pracownikiem. Nie chodzilam na l4 przez caly okres zatrudnienia.Jednak rok temu mialam przykra sytuacje stracilam przytomnosc nie oddychalam podobno nie ciekawie to wygladalo .Bylam wtedy 1,5 miesiaca na zwolnieniu no i zaczelo sie . Usluszalam w pierwdxym dniu po powrocie od swojego dyrektora ze on z choroba zyje od paru lat a ja na zwolnienie poszlam / tylko ja nie wiefxialam ze PADNE / od tego czasu dzialam na niego jak plachta na byka. /Mowienie do osob trzecich ,,prosze nazwiska ......... prxy mnie nie wymawiac \Na xomiar tego wszystkiego od lutego przebywam zpowrotem na zwolnieniu tym raxem ze szpitala gdyz okaxalo sie zemam problemy z sercem . Doszlo do mnie ze,, .... trzeba zwolnic , ...... do zwolniena,, nie wiem jak sie zachowac bo zawsze ueazalam sie za uczciwego pracownika,i o co mnie prosili to to robilam. Jefnak za zarobki 1300 zl w duzym sklepie to nie wiem czy warto sie przejmowac mam 2 dzieci ,37 lat tylko nie wiem czy on tak moze mowic o mnie do kierownikow

Gość gość
nagrywaj spisuj cytaty takie sytuację notuj kiedy o której godzinie kup sobie dyktafon poszukaj porad prawnych bo jest to dyskryminacja i mobbing w obu przypadkach możesz iśc do sądu mobbing z tego co kojarze po urzędu pracy ale tutaj trzeba mieć świadków i dowody ale można też pozwać o dyskryminację i wtedy można nadal tam pracować, może chcą byś sama się zwolniła za mało danych

Gość gość
Tez tak mysle ze chca bym sama sie zwolnila. Zdaje sobie spraw z tego ze jak wroce to przeniosa mnie na inny dzial,i bedzie to zrobione na zlosc bo bylam na zwolnieniu. Tylko e tym samym okresie bylo wiecej ludzi na zwilnieniu a on akurat sobie mnie upatrzyl. Nie wiem za co ? czekam jak dostane zdolnosc od lekarza i zobacze co sie bedxie dzialo historie choroby mu najwyzej pokaze i zobacze co powie. Jego zachowanie budzi wiele do zyczenia , tekst na schodach typu ,, a TY MASZ IM POMAGAC ,, co zawsze pomogalam innym pracownika nawet bez zadnego gadania inni kierownicy moga to poswiadczyc . Robilam rzeczy ktore nie nalezaly do moich obowiazkow. Teraz jak co to bede chodzic z wlaczonym dyktafonem