Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko i brak przyjaciol

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam taki problem . Moje dziecko ma 6 lat i nie bardzo idzie jej jakiekolwiek zaprzyjaźnianie się z rówieśnikami z klasy. Za 2 miesiące ma urodziny i szczerze mówiąc boje się zapraszać koleżanki z klasy bo nie wiem czy ktoś przyjdzie . Boje się rozczarowania dziecka a wiem ze marzy o takim przyjęciu. Czy ryzykować?? Córka jest miłym i serdecznym dzieckiem ale co roku z braku miejsc w przedszkolu lądowala w innej grupie. Ciągle nowe dzieci w tym roku znów inna grupa. Poza tym w większości chłopcy. Nie wiem co robić.

Gość gość
Może zaproponuj córce coś ciekawego? Np. że pojedziecie na basen i będzie mogła zjeść co tylko zechce albo jazda konna, albo coś innego w zależności co lubi. Możliwe, że uda Ci się ją przekonać bo naprawdę przykro by jej się zrobiło i Tobie, jeśli przyjdzie mało gości albo nikt....

Gość gość
A moze zamiast standardowego przyjęcia zabrać ją właśnie w jakieś fajne miejsce? Sa np. takie wyjazdy jednodniowe do jakiegoś hydeparku, może jakiś aquapark?

Gość gość
Zapisz ja ma jakieś tańce albo basen... kontakt z rówieśnikami jest bardzo wazny

Gość gość
W sumie basen może by przeszedł. Nigdy nie była a bardzo by chciała. Takie mini urodziny z tortem będzie miała ale jak ona mówi to ,, rodzinne urodziny,, a ona chce bal z dziećmi juz zabawy wymyśliła. Takie to przykre trochę. Najgorsze ze sąsiedzi to dzieci max 3 lata żadna frajda takie maluchy zapraszać. Spróbuje te urodzinki z basenem bo wyjazd na farmę iluzji - cały dzień zabawy odrzuciła :-(

Gość gość
U nad takie zajęcia dodatkowe są od pierwszej klasy A ona kończy zerówke. Tak myślałam by ją zapisać ale to dopiero po wakacjach mogę . Chce też na warsztaty teatralne bo lubi występować kto wie. Ale to potem za jakiś czas. Wiecie co najgorsze ?? Ze córka jest tym rocznikiem co połączą 6 i 7 latki. W związku by nie było różnicy pomiędzy dziećmi 2 lat będą łączyć miesiącami by był równy rok. Niby ok ale znów klasa się zmieni bo dojdą nowe dxieci z przedszkola . Max max kolejny. Ręce opadają.

Gość gość
Mix max miało być.

Gość gość
co poradzisz....najgorsze jest to, że ty rozumiesz w czym problem, a ona nie. koniecznie zapisz ją na jakies zajecia grupowe, niech poznaje dzieciaki, w tym wieku to bardzo wazne

Gość gość
Albo pogadaj z rodzicami dziewczynek ze córka organizuje przyjęcie i ze zaprasza je. A w dniu urodzin niech np przyniesie cukierki do przedszkola