Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

studia prawnicze, co dalej? doradzcie!

Polecane posty

Gość gość

wiec wybieram sie na studia prawnicze, od zawsze interesuje sie kryminalistyka, sledztwami, zabojstwami.. I teraz moje pytanie, w jakim kierunku sie udac? moim marzeniem bylo zostac policjantka na wydziale kryminalistyki ale teraz moze byc na to za pozno-nie znam sztuki samooobrony, nie jestem super wysportowana i do tego bardzo drobna i nikt nie widzi mnie w tym zawodzie.. Pozniej pojawia sie pomysl na prokuratora, biegłego sądowego? moze jakis psycholog? albo technik kryminalistyki? moze macie jakies inne pomysly w jakim kierunku sie udac? i czy na prawie (chce isc na KUL) moge wybrac sobie jakies kierunki ktore vbeda mnie szkolic w takim kierunku?

Gość gość
powiem tak, idź na te studia, zobacz jak tam jest a życie zweryfikuje twoje plany, może się okazać, że to o czym teraz masz takie mętne pojęcie wcale cię nie interesuje jak to poznasz, możesz mieć problemy z dostaniem sie na aplikacje jeśli nie masz prawników w rodzinie, może być milion innych przeszkód, idź i sprawdź nie ma co prorokować przed zakończeniem studiów. Pisze ci to studentka medycyny (6rok) - życie naprawdę weryfikuje ludzkie plany. Idąc na te studia myślałam o czym innym, zobaczyłam jak to wszystko wygląda, na jakie specjalizacje są miejsca, na jakie nie ma ani jednego w Polsce, generalnie co z tego, że chciałabym robić jakąś specjalizację jak nie ma żadnych miejsc w Pl na nią, mogę sobie chcieć i tam muszę iść na to co jest, nie ma wybrzydzania ;-( poza tym szłam tutaj z myślą o zupełnie innej specjalizacji, jak miałam zajęcia na klinice to stwierdziłam, że to nie to, teraz podoba mi się coś innego, generalnie nigdy nie wiesz z góry co i jak, musisz sama sprawdzić, wszystko może ci się odmienić po zajęciach. powodzenia