Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zajrzyj i pomóż!!!

Polecane posty

Gość gość

Mam problem z 6 letnim synem. Otóż od dłuższego czasu chodzi w majtkach, pieluchy porzucił już dawno. Lecz od kilku dni coś się zmieniło. Mianowicie, przestał wołać jak chce siku lub kupke tylko idzie w jakieś mało widoczne miejsce(np. do kąta za firankę) i tam robi w majtki, i jeszcze się nie chce przyznać. Jak się posika to mówi że coś wylał, ale z kupą to potrafi chodzić pół dnia dopóki sama nie zauważę (jak zaczyna śmierdzieć to mówi że to bąk). Nie wiem co robić! Byłam z nim u trzech lekarzy, wszyscy twierdzą że to normalne! Proszę o pomoc bo nie wytrzymam! proszę też o poważne odpowiedzi

Gość gość kasia
A chodzi do przedszkola?

Gość gość
porozmawiaj z nim wytłumacz, ze tak niemozna, to jest duży chłopak powinien to zrozumieć, jezeli nie to polecam wizyte u psychologa dziecięcego.

Gość gość
Chodzi do szkoły. W szkole nie ma takich problemów. Byłam z nim u psychologa ale to nie pomogło

Gość gość
Byl juz ten temat

Gość gość kasia
To faktycznie trochę dziwne skoro w szkole zachowuje sie normalnie a w domu nie :/ a czy nie powiedziałaś mu coś przykrego czy nie zdarzyła sie jakas sytuacja ktora go zabolala? Ma mlodsze rodzeństwo? Bo moze chce zwracac na siebie bardziej uwagę

Gość gość
Właśnie nie, nic się w domu nie zmieniło

Gość gość
czasem takie problemy to błahostki, podpytaj czy coś się stało w łazience, może pająka zobaczył, albo oglądał jaką bajkę i tak nabawił się awersji do muszli klozetowej

Gość gość
jak się go teraz delikatnie zapytałam o tą sprawę to mi powiedział że tak robi bo chce zachowywać się jak małe dziecko i nosić pieluchę! Mam mu te pieluchy kupić czy nie (chyba w pampersy 6 się zmieści)

Gość gość kasia
Sprobuj mu wytlumaczyc ze jest duzy na pampersy i beda się z niego smiac inne dzieci, jeśli nie to mu je kup może mu przejdzie za kilka dni

Gość gość
i mam go r=traktować jak dzieciaka? (w sensie przewijać myć pupę po kupie itd.?

Gość gość
może chwal się że ładnie zrobiłaś siku i męża że tak zachowuje się mężczyzna siusia do nocnika albo w krzeki

Gość gość kasia
Wychodzi na to ze tak..ja nie widze innego pomysłu

Gość gość
no i masz odpowiedź, teraz musisz wytłumaczyć mu, że jest za duży na to, oczywiście na niewiele się to zda i będzie dalej jeszcze przez 2-3 mce robił w majtki, potem powinno mu to przejść