Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Haluksy zmorą mojego zycia uczuciowego...

Polecane posty

Gość gość

Kochane Kobietki, co byście zrobiły na moim miejscu. Od dziecka mam haluksy spowodowane płaskostopiem poprzecznym, miałam już raz operacje ale nie przyniosła poprawy, a krzywe stopy jak były tak są moim ogromnym kompleksem przez który odmawiam sobie wielu przyjemności życia. Pewnie nie uwierzycie ale właśnie przez ten kompleks unikam facetów, jakichkolwiek sytuacji kiedy musiałabym ściągnąć buty itp. Nie chodzę w sandałach, nie jeżdżę nad morze, nie chodzę na basen, do ludzi w odwiedziny itd. Czuję się nieatrakcyjna jako kobieta. Nie dbam tez specjalnie o stopy, bo i po co miałabym to robić skoro i tak nigdzie ich nie pokazuję, poza tym sama nie lubię na nie patrzeć. I uważam że skoro ich kształt z natury jest okropny to żadna pielęgnacja na nic się zda. Wiem że to wszystko brzmi jakbym była zdrowo walnięta ale niestety taka jestem na tym punkcie. Ale do tematu. Od jakiegoś czasu zaczęłam myśleć nad kolejną operacją, w jakiejś prywatnej klinice. Podchodzę już pod 30tkę i nie wyobrażam sobie całe życie żyć w taki odludny sposób przez stopy, i tak pól życia już straciłam. Tylko, że bardzo boję się, że operacja może się np. nie udać, albo znów nie przynieść efektów. Stopy mnie nie bolą i to jest duży plus, puchną tylko latem jak za dużo chodzę. Co jeśli po operacji zaczną boleć, zrobią się jakieś komplikacje i będę sobie do końca życia pluła w twarz, że ważniejszy był dla mnie wygląd niż sprawność fizyczna? Oczywiście może tak być, ale nie musi, tego nie wiem. Ale jest takie ryzyko. Ale z drugiej strony jak tu dalej żyć z kompleksem który nie daje żyć... Co Wy byście zrobiły na moim miejscu? Zdecydowałybyście się na operację czy nie?

Gość gość
Tylko nie piszcie żebym wrzuciła zdjęcie stóp, bo i tak tego nie zrobię.

Gość gość
Nikt nic nie napisze :-(

Gość bash
Halufix!!!!!! strasznie bałam się operacji, a po 2 miesiącach zniknęły, a też miałam od dziecka, z powodu płaskostopia poprzecznego i choroby reumatycznej która zaogniła i je powiększyła. Boli noszenie korektora, ale warto. Zanim kupisz, specjalista zadzwoni do Ciebie i skonsultuje Twój przypadek. Spróbuj!