Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośće

wypaczona przez rodzinę

Polecane posty

Gość gośće

Otóż moi rodzice bardzo się klocili, nazwałbym ich inteligencka rodziną patologiczna, moja mama zawsze mówiła źle o ojcu, miała do niego pretensje,odnosiła się do niego wulgarnie bez szacunku , właściwie klocili się codziennie, Jestem w związku już od roku noi zaczęłam bez powodu myśleć źle o moim partnerze, czasem kiedy go nie widzę kilka dni czuję ogromny gniew dobry niego, wyobrażam sobie nieprzyjemne sytuacje i kłótnie, wydaje mi się że to są emocje mojej matki do ojca, bezpodstawne brak szacunku i złość. Normalnie nie mogę tego opanować, im dłużej jesteśmy razem tym bardziej, z wcześniejszymi partnerami tak nie mialam, natomiast teraz naprawdę się zaangażowałam i czuję pierwszy raz że to jest osobą z którą chce spędzić życie. Wiem że doradźcie psychologa i sama się zastanawiam. Mam pytanie czy macie podobnie i czy udało się komuś przełamać i uzdrowić złe wzorce?

Gość gośće
Mam 36 lat

Gość gośće
Myślę żeby pisać afirmacje, kiedyś mi to pomogło w akceptacji swoich wad i nieśmiałości, np mój związek opiera się na szacunku,miłości i bezpieczeństwie, co myślicie? Podobno aby oczyścić relacje z drugą osobą, można też wyobrazić sobie że się przeprasza i jakby mówić do tej osoby kiedy jej niema. Macie jakieś inne pomysły oprócz psychologa? Mieszkam za granicą i terapia byłaby dla mnie trochę zbyt kosztowna aktualnie,

powiedz sobie po prostu, że nie chcesz skończyć jak kiedyś Twoi rodzice i zacznij działać tak, jak czujesz że powinno to wyglądać w zdrowej relacji. mnie to pomoglo...

Gość gośće
Dokładnie tak sobie mówię cały czas, Narazie wszystko to odbywa się w mojej głowie, nigdy się nie poklocilismy, tylko moje emocje atakujące mnie z nienacka. Bardzo ci dziękuję za odpowiedź i cieszę się że się komuś udało