Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wczesna CIĄŻA

Polecane posty

Gość gość

Przesiadując troszkę na tym forum i czytając posty na temat wczesnych objawów ciąży postanowiłam coś napisać.Jestem w 6tc i zero objawów, ile moich koleżanek też gdyby nie zatrzymanie krwawienia nie wiedziało by o ciąży.A tutaj jakoś wszystkie "zaciążone" już przed terminem miesiączki dziwnie się czują i mają objawy,,

Gość gość
Ja do 5tc nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Mało tego, nieźle piwko w wakacje na ogródkach smakowało. :-) Gdyby nie zatrzymanie miesiączki... pewnie dowiedziałabym się w 7tc bo już w tedy zaczęły mnie gnębić niepowściągliwe wymioty ciężarnych. Mało komu się to zdarza i nie życzę tego najgorszemu wrogowi. Wymioty dzień i noc. Spania 0. 4 razy wylądowałam w szpitalu z powodu odwodnienia. Nadwyczulony węch. Brak możliwości zjedzenia i wypicia czegokolwiek. Niektóre kobiety przesadzają, ja przeszłam przez piekło z powodu wycieńczenia organizmu. Szczęście w nieszczęściu trwało to do 22 tc. Pozdrawiam!

Gość gość
To zależy od kobiety.Moja kuzynka 3 ciąże i za każdym razem wymiotowała jak kot praktycznie od początku.Ja jeszcze przed terminem miesiączki ciągle beczałam.Nie zapomnę jak poszłam do pracy powiedzieć szefowej że jestem w ciąży-to było zaraz po zrobieniu testu.Beczałam jak szalona a ona zaczęła mnie pocieszać że to nic,że nie ma się co łamać i że dam radę.Ona myślała że ja ubolewam nad tym że zaszłam w ciążę i tego nie chciałam a wręcz przeciwnie-czekałam na tą ciężę :) A ja po prostu nie mogłam się powstrzymać. Mam też znajomą która do 7 mc nie wiedziała że jest.Zero objawów.Nic nie podejrzewała bo była świeżo po porodzie.

Gość gość
Każda jest inna, niekiedy nie ma w ogóle obiadów, inne maja dużo, każda ciąża jest inna.

Gość gość
niektóre nawet z jedną kreską mają objawy :d

Gość gość
Ja test zrobiłam dopiero pod koniec 6 tygodnia, bo sądziłam, ze brak miesiączki wynika z PCOS. Przed zrobieniem testu (ok. 2 tygodnie wcześniej) miałam zgagę i bardzo bolesne piersi. Jedynie te piersi mnie zastanawiały, ale zrzucałam to na zaburzenia hormonalne. Zgagę z kolei zrzucałam na nieregularny tryb życia. Po teście doszedł jeszcze wyczulony węch, senność, ale wrażliwość piersi dużo mniejsza.