Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nataliaaa12345

myślę o samobójstwie

Polecane posty

Gość nataliaaa12345

Ja już mam dosyć. Puste jajo płodowe, 4 poronienia, ciąża pozamaciczna, zakończona wycięciem jajowodu. Staram się od września o dziecko, i klejny cykl nie udany.. Już plamienia się pojawiły, na pewno jutro przyjdzie miesiączka. Mam dość walki o dziecko. 4 lata. Nie chce mi się nic, popadam w depresje, mam myśli że muszę męża uwolnić od niepełnosprawnej żony. Tak bardzo chciałby mieć dziecko, którego ja mu nie mogę dać. To dobry człowiek, zasługuje narodzinę, a ja jestem fizycznie upośledzona.. Psychicznie już też.. Zabije się.

Gość gość
A in witro?

Gość gość
No i tu właśnie popełniasz największy błąd, bo takie zamartwianie się, obwinianie, depresja nie pomaga, a wręcz SZKODZI temu by zajść w ciąże. Zróbcie sobie roczną przerwę, nie starajcie się wcale o to dziecko, nie myśl o tym, pojedzcie na jakieś wakacje wyluzuj sie, znajdź sobie jakąś pasje która cie pochłonie i odgoni od myśli o dziecku. Każdy psycholog i lekarz powie Ci, że mam racje. U mnie w bloku mieszka małżeństwo, które też nie mogło mieć dzieci, więc po paru latach starań postanowili zaadoptować dziecko i co się okazało... a mianowicie dziecko to dało im tyle szczęścia, że ich ciała (zwłaszcza kobiety, która nie mogła zajść lub miała poronienia) się odblokowały i potem nagle zaszła w ciąże i teraz mają jedno adoptowane i drugiego syna biologicznego. Wszystko siedzi w głowie, pamiętaj...

Gość gość
A jesteś wierząca??? Moi znajomi starali sie o dziecko 5 lat. Proponowano im ni vitro, ale odmówili. Zaczęli się gorąco modlic, dołączyli do różańca i mają właśnie 2-miesieczne bliźniaki - chłopaka i dziewczynę :-)

Gość gość
Ty nie możesz mieć dziecka, ja kobiety moich marzeń.

Gość gośćkasa
W pierwszą ciązę zaszłam szybko a na drugą musiałam długo czekać przez to że za bardzo się na nią nastawiałam. Tak jak ktoś już napisał wszystko siedzi w głowie. Ja też po 4 latach dopiero dałam sobie spokój zajęłam się zdrowym stylem życia. Zaczęłam ćwiczyć i musiałam przestać bo po 1,5 miesiąca okazało się że będę mamą.Powodzenia