Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bardzo prosze o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Oboje z mężem pracujemy, ja obecnie jestem na macierzyńskim, mamy małe dziecko.Cięzko jest nam wiązac koniec z końcem,czy jest ktoś kto pracuje za granicą? bardzo by nam zależało na wyjeżdzie ale na dłużej :-( chodzi nam o punkt zaczepienia,praca,lokum,załtwienie spraw z tym związanych.Czuje się zle o to że musze prosić o pomoc i prosze osoby które mogą i mają możliwosć pomóc,jeżeli chodzi o język to mizernie z angielskim . Nie rozważalibyśmy tego wyjazdu ale szkoda nam dziecka i żyć w takiej nędzy :-( złośliwe komentarze darujcie sobie bo są takie czasy że jest ciężko i trzeba coś działać, z góry dziękuje serdecznie. Mąż ,każdej pracy się podejmie(pracowity) Ja pracowałam przy produkcji w zakładzie rybnym.

Gość Kożelanka
Radzę najpierw trochę podszkolić angielski. Bez języka bardzo ciężko o pracę. Jeśli chcecie zapewnić dziecku lepsze życie poprzez mieszkanie w innym kraju to musicie umieć język.

Gość gość
Nie przesadzaj ty wyżej, ja nie znałam języka wogóle dopiero będąć i zyć tam się nauczyłam języka. Prace zawsze znajdziecie nawet bez języka tyle że napewno gorzej płatną,dziecko do żłobka czy przedszkola dacie i tyle. Ja nie mam możliwości pomocy bo sama jestem u siostry na łasce ale mam nadzieje że wam się uda i ze ktos wam pomoże tylko po znajomości a nie przez agencje i nie w Niemczech bo jest lipa....

Gość gość
Tu ci nikt nie pomoze same wredne i zawistne jędze tu siedzą które tylko obsmarowują z błotem i dołują ot cała kafeteria dlatego powinni ją zamknąć :O