Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co mogę pić w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Co mogę pić w ciąży. wszystko jest prawie zakazane. proszę Was o radę i propozycje

Gość gość
Wodę, herbatę, soki.

Gość gość
Ja od czasu do czasu pilam tez gazowane napoje

Gość gość
podobno herbaty jak i kawy nie można. szczególnie niektóre herbaty ziołowe działają jak leki i taka mięta polna jest bardzo szkodliwa :/

Gość gość
podobno to ty jesteś głupia,.. a raczej na pewno :O jezu ludzie nudzi się wam na tych zwolnieniach? kiedyś kobiety pracowały i nie iały czasu rozmyślać nad takimi bzdurami :O jak nie będziesz chlać alku to już bedzie dobrze...

Gość gość
głupia to Ty jesteś, skoro uważasz że takie pytania to bzdury ! wiele kobiet nie wiem co może grozić pijąc np. niewinną kawę czy herbatę, więc mnie nie obrażaj i wyjdź z forum, jeśli nie znasz odpowiedzi na takie "bzdury". pytam kompetentne osoby, a nie takie tępaki jak ty

Gość gość
zgadzam się z autorką. ja piłam rumianek. prawdopodobnie nie szkodzi i działa bakteriobójczo :)

Gość gość
w ciazy pilam soki, slaba herbate, kawe inke, slaba kawe raz dziennie( nie rozpuszczalna) i duzo wody

Gość gość
Akurat z tą kawą i herbatą to sie z tobą nie zgodzę autorko. Nie wiem po co obrażasz innych. Ja piłam jedną kawę dziennie za zgodą lekarza. Proponuje jego zapytac o napoje w ciąży, mysle że to bedzie bardziej kompetentne źródło niz internet. Duzo tez zalezy od wielu czynników. Ja mialam bardzo niskie cisnienie w ciąży i moglam pić kawę mysle że sprawa wygląda inaczej jak ktos ma wysokie.

Gość gość
dziękuję za odpowiedź :) a wodę jakąś specjalną dla dzieci, czy może być każda inna ?

Gość gość
mozesz pic wszystko tylko w rozsadnych ilosciach oczywiscie oprocz alkoholu i napoji energetycznych jedna a nawet dwie kawy nie zaszkodzi nie za mocna herbatka a nawet szklanka coli raz na jakis czas nie zaszkodzi wiecej ograniczen bedzies miala jak bedziesz karmic piersia

Gość gość
kawa szkodzi w ciąży.nie chodzi już o ciśnienie. urodziłam córeczkę, która ważyła niecałe 2 kg. i lekarze jednogłośnie stwierdzili, że to przez kawę. piłam ją nieświadomie, myślałam, że to nie ma wpływu, a jednak !

Gość gość
ja pilam kawe po konsultacji z lekarzem. powiedzial, ze 1 dziennie slaba kawa nie zaszkodzi tylko nie moze byc rozpuszczalna. urodzilam corke 3.100 kg

Gość gość
Tak, wodę ale tylko dla dzieci! najlepiej te za 10 zł za butelkę bo tylko ona jest bezpieczna. Ja nie wiem, jak kobiety w starożytności rodzily nie mając wody z naklejka" bezpieczna dla ciezarnych":) A do tej co urodziła dziecko z niedowaga: rozumiem ze Twój lekarz to jasnowidz, tylko spojrzał na dziecko i juz wiedzial, co byli przyczyną problemów:)

Gość gość
Jestem w ciąży pije 2 kawy dziennie rano i popołudniu czasami herbatę soki marchewkowe Kubuś i Vitaminki bo mam ochotę colę żeby mi się dobrze odbiło nawet znajoma lekarka która jest w ciąży piła cole jak ją mdliło nadciśnienia nie mam dziecko 3,5 kg jesteście przewrażliwione kobitki aż się śmiać chce ciąża to nie choroba a wy się zachowujecie jak nawiedzone tego nie tamtego nie. ps. kawa na mnie działa rano jak oczyszczacz bo mam problem z zaparciami.

Gość gość
jestescie opóznione coraz bardziej sie o tym przekonuje ! jest tyle poradni tyle sie o tym pisze wszedzie o tym mowia ale nie wy i tak nie wiecie i trzeba zapytac o takie pierdoły bozeee gdzie ja zyje co za ludzie !!!

Gość gość
Ja pije inke z mlekiem, słabo herbatę, wodę przegotowaną z cytryna, muszynianke (butelkę dziennie) i soki Kubusia multiwitaminy

Gość gość
ja piję len, kawę inkę, mleko, wodę,sok jabłkowy

Gość gość
kawa szkodzi w ciąży.nie chodzi już o ciśnienie. urodziłam córeczkę, która ważyła niecałe 2 kg. i lekarze jednogłośnie stwierdzili, że to przez kawę. piłam ją nieświadomie, myślałam, że to nie ma wpływu, a jednak ! ____________________________ Kazda ciaza jest innna, najlepiej zapytac lekarza. Ja pilam kawe codziennie i urodzilam syna 4400 wiec chyba nie ma reguly ? Nie ma co popadac w paranoje, nie wolno pic alkoholu i energetykow a reszta wiadomo od jednej szklanki coki dziecko sie chore nie urodzi, wszystko z umiarem

Gość gość
dokladnie kobiety sa przewrazliwione , to ze nie wolno pic alko to chyba kazde wie :-)