Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój pies ma brzydką sierść

Polecane posty

Gość gość

Cześć! Mam suczkę rasy cavalier która ma brzydką, matową sierść, a gdy ją czesze potem ma na całym ciele łupież. Za miesiąc idziemy na wystawy !!! Pomóżcie !!!

Gość gość
to forum ci nie pomoże,wejdź na dogomanię, lub mampsa

Gość gość
Ok. Nie ma może ktoś z Was doświadczenie w pielęgnacji sierści psa ?

Gość gość
zółtko jej dawaj od czasu do czasu ja swojemu psu dawałam a też miała sierśc tak jak ty opisujesz

Gość gość
Tak ? Wypróbuję tę metodę. Polecacie mi jakąś karmę? Ona nie chce jeść innej tylko swoją, która jej wyraźnie szkodzi. Jest bardzo wybredna.

Gość gość
Taaa jasne na dogomanii ci pomogą. :D Wyślą cię do weta z psem po zeskrobinę. To psie forum już dawno upadło

Gość gość
a jaka karme jej dajesz? ja mam cocker spaniela

Gość gość
Wiosna futro stare na letnie zmienia. Pozaty jak jej klaki paplasz jakimis chemikaljami to sie niedziw.

Gość gość
Dostaje Doctor Dog raczej dobra karma ale dla dużych psów. Dostawała też royala, boscha i domowe jedzonko . najmniej lubiła royala i boscha.

Gość gość
moj spaniel tez nie chcial jesc royala ja mu daje karme brit adult m smakuje mu ma piekne miekkie i blyszczace wlosy

Gość gość
Brit adult... Wypróbuję. Może jej się gust zmienił ? Macie jeszcze jakąś propozycję ? Psikacie sierść swoich psów jakimiś odżywkami ? Albo używacie jakiegoś szamponu po którym sierść psów jest ładniejsza ?

Gość gość
spaniele to głupie i agresywne psy zwłaszcza te rude. mi taki dziecko pogryzł. wleciał na działkę gdy koleżanka wchodziła i rzucił się na bawiące się kilkuletnie dziecko. mąż go wygnał na kopach.

Gość gość
mojemu sie poprawila siersc po tej karmie ja uzywam tez takiego sprayu ulatwiajacego roczczesywanie moze to tez cos daje ze ma taka siersc a cos jeszcze jej dajesz procz suchej karmy?

Gość gość
Czy zauważyłaś inne zmiany oprócz sierści? Czy przypadkiem nie oddycha szybciej i głębiej? Nie męczy się za szybko? Może mieć problem z tarczycą. Sierść jest zazwyczaj pierwszym wskaźnikiem tarczycy oraz karmy. Nie zaniedbuj objawów. Test nie kosztuje aż tyle pieniędzy.

Gość gość
nie przesadzaj ze pies od razu chory mojemu sie poprawilo po zmianie karmy

Gość gość
Nie. Daję jej tylko to ( czasami psie smaczki ) PS Mam pytanie. Czy osoba która napisała że spaniele są głupie i agresywne pisała to o cavalierach czy cocerach ?

Gość gość
o cockerach pisala pewnie ja mam takiego wlasnie rudo zlotego spaniela i wcale glupi nie jest ta rasa tak juz ma

Gość gość
Jestem pewna że moja Luna jest zdrowa.

Gość gość
a widzisz jak dajesz jej tylko sucha to moze miec braki witamin ja swojemu spanielowi daje 3 razy w tygodniu procz suchej gotuje mu kurczaka z ryzem i marchewka daje mu czasami kawalek jablka tez

Gość gość
No ja nigdy nie widziałam agresywnego cocera, ale poza Luną innego psa nie miałam.

Gość gość
Czy ten temat to przypadkiem nie zlot zachłannych weterynarzyków, co chcą się bogacić kosztem cierpienia zwierząt, więc polecają drogie karmy jako cud na piękną sierść dla chorych psów, bo wiedzą, ze w Polce leków brak i zanim właściciel się zorientuje o co chodzi, to wet oszust zdąży sobie zarobić na nowy samochód. Sprowadźcie lepiej miltefozyne oraz melarsomine i zacznijcie uczciwie leczyć psy, bo wam te nowe samochodziki za wyłudzone pieniądze ktoś uszkodzi i dopiero będziecie płakać

Gość gość
bo spaniele nie lubia dzieci a jak dzieciak lata bez opieki i nikt go nie pilnuje to spaniel ma instynkt pogoni i moze ugryzc

Gość gość
ta karma brit co ja mojemu daje nie jest jakos specjalnie droga na allegro z darmowym kurierem ok 90 zl za 15 kg

Gość gość
Aha. To możecie mi przy okazji odpowiedzieć na jeszcze jedno pytanie ? Dlaczego mój pies ma kamień na zębach skoro dostaje suchą karmę ?

Gość gość
Są witaminy dla psów. Z żółtkami to dobry pomysł, można raz w tygodniu dodawać do karmy łyżkę oleju albo tranu. Kup specjalny preparat do mycia i odżywkę, dla psów.

Gość gość
bo spaniele nie lubia dzieci a jak dzieciak lata bez opieki i nikt go nie pilnuje to spaniel ma instynkt pogoni i moze ugryzc x tłumoku dziecko bawiło się na swojej ogrodzonej działce. to spaniel latał bez opieki i całe szczęście dla jego ułomnej właścicielki że policji nie wezwano tylko pies kilka kopów zarobił.

Gość gość
karma nie zlikwuduje kamienia bo pies karme gryzie przez chwile musisz mu dawac kosci ktore moze dlugo gryzc kup w zoologicznym

Gość gość
a ja tlumoku nie mowie o twoim bachorze tylko ze spaniele ogolnie nie lubia bachorow naucz sie czytac ze zrozumieniem

Gość gość
taa a co ta dzialka nie ogrodzona? do kogo masz pretensje jak nie umiesz furtki zamknac?

Gość gość
tłumoku dziecko ma prawo biegać i się bawić a twój wściekły rudy kundel ma wyć uwiązany na smyczy bo takie jest prawo.