Gość gość Napisano Marzec 31, 2015 Hej. Czy jak jestem na diecie i miałam jednorazowe załamanie i zjadłam np całą czekoladę! to przybędzie mi od razu ze dwa kilo, nastąpi zatrzymanie spadku wagi na jakiś czas czy nic się nie stanie jeśli to było jednorazowo? Pytam o wasze własne obserwacje.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 31, 2015 ja raz zjadlam czekolade bo juz nie moglam sie powstrzymac, i jadlam i jadlam i zobaczylam ze zjadlam, cala tabliczke :( nie wiedzialam co zrobic pobieglam szybko na kibelek i wszystko wypilam z kibla i to pomaga podobno ,przytylam na poczatku 10 kilo ale pozniej schudlam 20 +10-20= -10 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 31, 2015 16.11 ani to mądre, ani śmieszne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maxi_ja 0 Napisano Marzec 31, 2015 Sama zobaczysz, w każdym razie wracaj do dietowania, nie jedz więcej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 31, 2015 nic sie nie stało, dostarczyłaś jednorazowo wiecej kalorii i tyle :)teraz trzymaj sie diety i bron Boże nie opuszczaj posiłku zaplanowanego, bo organizm bardziej zgłupieje i nie będzie wiedział co sie dzieje :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aqua_marine 0 Napisano Marzec 31, 2015 Co się stanie, to przede wszystkim zależy od tego CO zjesz - im więcej w tym co zjesz będzie cukrów lub soli, tym skutki będą bardziej widoczne - ale nie jest powiedziane, że na gorsze. Jeżeli dieta jest skrajnie niskokaloryczna, to waga może się zatrzymać na kilka dni, lekko wzrosnąć, lub wzrosnąć nawet 2 kg. Z tym, ze w tym ostatnim wypadku nie będzie to tłuszcz a woda. Natomiast w przypadku diety zbilansowanej i sredniokalorycznej (takiej w okolicach 1400-1600kcl) taka jednorazowa bomba energetyczna może wręcz pomóc - to jest tzw "cheat day" lub "cheat meal" (w zależności, czy takie doładowanie kaloryczne obejmuje cały dzień, czy tylko jeden posiłek) i u niektórych osób (ale podkreślam, że u n i e k t o r y c h, nie jest to normą!) powoduje przyspieszenie spadku wagi przez następne kilka dni. Tak, że póki sama nie spróbujesz, nie będziesz wiedziała jak to będzie wyglądać u C i e b i e. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach