Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to normalne,że 7 dniowe dziecko poci się po każdej drzemce

Polecane posty

Gość gość

aż cały rożek jest mokry i maluszek..czy ja go przegrzewam?

Gość gość
nie łatwiej założyć mu mniej ubranek? tylko się zastanawiać co jest nie tak?

Gość gość
A w co jest ubrany i ule masz stopbi w domu?? Jak go naubierasz w polary i 5 warstw jeszcze rozkien owibiete ro normalne E mokry. Zdrowe dIecko nie poci sie jak jest odpowiednio ubrane. A ubrania bawelniane? Czy szjas z pepco

Gość gość
ubrany jest w body z krótkim rękawkiem, kafttanik i śpiochy i jest w rożku, mam w domu około 22stopnie. strasznie się poci :(

Gość gość
A może się obsikuje?

Gość gość
Zależy z jakiego materiału ma ubranka i kocyk. Bawełną, wełna ok, jak plastik to źle. Co do pytania, nie, to nie jest normalne.

Gość gość
to może nie zawijaj w rożek tylko cienkim kocykiem okryj, albo założ tylko jedną warstwę np pajacyk albo body + półśpiochy.

Gość gość
czyli wychodzi, że na plecach ma 3 warstwy+ rożek- nic dziwnego, że jest spocony

Gość gość
wydawało mi się, że ubranie noworodka body śpiochy kaftanik jest okej..

Gość gość
no jak widać nie, załóż mu body z długim rękawem, zawiń w rożek i będzie ok

Gość gość
za grubo ubrany 22 stopnie to dość ciepło

Gość gość
po co te body pod spodem? sama się ubierz w 3 warstwy i owiń rożkiem :O przegrzewanie jest najgorsze. Nigdy się nie bałam że dziecko jest za cienko ubrane.. zawsze sen z powiek mi spędzało, że jest mu za ciepło!!!! ja w domu w tej temp dziecko ubierałam w śpiochy, kaftanik i nic więcej

Gość gość
a aplikujesz mu witaminę D?

Gość gość
autorko załóż sobie podkoszulkę, koszulkę, a na to bluzkę i owiń się kołdrą :o zobaczymy czy się nie spocisz :( Następna polandowa mamuśka debilka :o kombinezon mu załóż jeszcze :o

Gość gość
Przy takiej temperaturze pomieszczenia uwazam ze powinnas zerzygnowac ze spiochow a ubierac skarpetki. Gora wedlug mnie ok, dol za cieplo. Jest w rozku wiec zdecydowanie wystarcza skarpetki na male stopki

Gość gość
kaftanik mu zakładasz w XXI wieku? kobieto nie słyszałaś o pajacach? Ubierz mu pajacyk albo body z długim rękawem, półśpiochy i przykryj kocykiem. 22 stopnie w domu, a ty go ubierasz w trzy warstwy i owijasz rożkiem. Matko biedne dziecko :( współczuję mu i normalnie mi go żal :(

Gość gość
Autorka pyta a wy zaraz od debilki ja wyzywajcie. Puknijcie sie!!! Po to jest forum zeby zapytac, chcesz doradzic,doradz albo milcz jak potrafisz tylko wyzywac i dowartosciowywac sie wzgledem innej kobiety

Gość callineczzkaaaa
Po co zaraz wyzywacie dziewczyne ? Naprawde nie umiecie normalnie odpowiedzieć ? Autorko spokojnie jeden rękaw wystarczy + rożek .

Gość gość
też się zastanawiam czy w rozku mojemu jest za gorąco bo mamy nawet 23-24 stopnie w małym mieszkaniu u nas jest gorąco i chyba ten rożek za ciepły może na kocyk przejdę, zobaczę

Gość gość
Ja na waszym miejscu rozek bym zostawila, noworodki w rozku czuja sie bardzo dobrze, sa otulone i maja malo miejsca a to przypomina im ciasny brzuszek mamy ( tak mowila moja polozna) czuja sie bezpieczne. Znienila bym tylko ubranka na lzejsze, gole nozki i skarpetki

Gość gość
A ja mam 19 stopni wiec moj noworodek jwst w body z dlugim rekawem i pajacu plus rozek i koluderka jescze na to ibi tak bywa ze jej chlodno.

Gość gość
A skad wiesz,ze jej chlodno? Tyle warst plus rozek i plus jeszcze kolderka?? Moja corka spi w pajacu i przykryta cienkim kocykiem. w domu mam 22 stopnie. Rozka nie uzywam,bo zawsze budzila sie mokra.

Gość gość
Ale 19 a 22 stopnie to duza roznica.poza tym wydaje mi sie ze sa rozne dzieci tak jak dorosli jedni sa zmarzlakami innym zawsze cieplo..

Gość Anka_32
Może być mu za ciepło albo za duża dawka witaminy D.

Gość gość
tak przegrzewasz go

Gość gość
Podczas snu dziecko ma miec 16 do 20 stopni tak w szkole dla rodziców mowili dzis. Tylko jak 16 stopni to dwoma kocykami przykryc a od 18 jednym

Gość gość
moje dziecko caly czas sie pocilo i w sumie do tej pory sie poci. spi w temperaturze 21 od urodzenia w body na krotki i polspiochy. latem w samej pieluszce. jak chlodniej w domu to body na dlugi i polspioch. spi bez przykrycia. myslalam,ze noworodki ubiera sie troszke cieplej ale moje dziecko jest jakims ewenementem. pediatra kazala ja lzej ubierac,bo widocznie tak ma.wit d w normie. teraz dziec ma 15 miesiecy i spi albo w samym body albo w rampersie(rowniez bez przykrycia). zima nie zima-nie da sie okryc. dziecko zdrowe(nie chorowalo ani razu) wiec chyba taka uroda

Gość gość
Ale debilki wyzywają autorkę

Gość gość
Dziewczyny nie przegrzewajcie swoich dzieci! Przegrzewanie takiego malucha grozi śmiercią. Jak maluchowi jest za gorąco jego oddech jest szybszy ale sie spłyca. W koncu dziecko dostaje zbyt mała dawkę tlenu i w rezultacie moze to doprowadzić do smierci malucha. Optymalna temperatura dla takiego dziecka to miedzy 18 a 20 stopni Celsjusza. Dziecko powinno mieć jedna warstwę ubrania wiecej niz dorosły. Wiec autorko jesli ci jest ciepło i siedzisz w koszulce twoje dziecko spiąć powinno mieć ubrane body na długi rękaw i przykryte cienkim kocykiem. Możesz sprawdzic czy dziecku jest gorąco czy zimne dotykając jego karku lub brzuszka. Nie sugeruj sie rękoma ani stopami.