Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

help me!!!

Polecane posty

Gość gość

hej. od tygodnia czuje silny ból w lewym pośladku promieniuje do uda aż za kolano. poczytalam to może być rwa kulszowa.planowana miesiączke powinnam mieć za 4dni. od 2 miesiecy lecze się bromergonem. dziś zrobiłam test ciążowy wyszedł negatywny. w ostatnia miesiączke każdy stosunek mój partner kończył we mnie. ostatniego dnia miesiączki także.czy możliwe abym była w ciąży?czy możliwe ze rwa dokucza mi już w ewentualnym 2tyg ciąży?w ogóle czy jest możliwa ciąża bo w końcu test był negatywny.?proszę pomóżcie :(

Gość gość
Bol jaki opisujesz to od kregoslupa a czy w ciazy jestes czy nie to oddzielna sprawa

Gość gość
ponoć taki ból pojawia się w ciąży gdy macica się powiększa ale czy możliwe by już 2tyg się pojawił?

Rwa kulszowa niekoniecznie musi wiązać się z ciążą. Jeżeli ból nie przechodzi, idź do ortopedy.

Gość gość
wiem że niekoniecznie dlatego zadaje pytanie czy możliwe by doskwierala już w 2tygodniu ciąży?

Gość gość
Może być rwa kulszowa ale poza tym, że w ciąży się pojawia bo bywaja uciski na nerw kulszowy może być niezależnie od ciąży. Ja się w ciąży ratowałam plastrami rozgrzewającymi i apap-em, po 3 tyg przeszło także spokojnie mozesz takie coś zastosowac niezależnie czy jeste w ciązy czy nie

Raczej w 2 tygodniu ciąży aż tak nie boli, ale róznie to bywa. Zrób sobie test z krwi i będziesz wiedziała czy jesteś w ciaży czy po prostu boli cię krzyż. Jeżeli to problem z rwą czy innym schorzeniem to przed ciąża warto iść do ortopedy.