Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćiwonka

teściowa zajmuje sie dzieckiem i gotuje a ja mam luz

Polecane posty

Gość gośćiwonka

Teściowa zostaje z nasza córcia jak idziemy do pracy. Ma 1,5 roku. I oprócz tego gotuje nam obiady, ogrania kuchnię , rozwiesi pranie, zetrze kurze czy umyje podłoge :) przecież jak dziecko śpi to robi to sobie na spokojnie a nawet jak nie śpi to dla dziecka to zabawa gdy pomoże wieszać pranie czy posprzątać . Ona bardzo chetnie nam gotuje czy sprząta i nie robi z tego problemu jak niektóre jędze teściowe. a my jak wrócimy z pracy mamy czas na zabawę z dzieckiem i czas dla siebie. Mam luz , nie musze wpadać w kierat po powrocie z pracy, nie muszę wieczorami jak dziecko idzie spać sprzątać czy gotować, nie muszę żyć w biegu, w sobotę tylko odkurzam bo jest sprzątane na bieżąco wiec jest czysto. Wieczorami jak synek śpi my mamy czas tylko dla siebie ksiażka , winko , film sex…..:) A teściowej potrafimy się odwięczyć, robimy jej zakupy, zawozimy ją i teścia do lekarza A wam pomagają też tak teściowe?

Gość gość
Jeżeli nie przeszkadza Ci, że obca kobieta Ci majty przekłada i rządzi się w Twoim domu...

Gość gość
Moja teściowa jak przyjeżdża do małej (bo corka zostaje na zmiane jeden tydzien z mama a jeden z tesciowa) to tez nam gotuje,rozwiesi pranie,czasem uprasuje,ale jak zawozimy corke do niej to juz nie. Na poczatku byla bardzo pomocna,teraz mam wrazenie robi juz to wszystko z laska chociaz wcale nie musi i nigdy nie zostaje z wnuczka popoludniami lub wieczorami bo nie chce,wiec z mezem sami we dwojke nigdzie wyjsc nie mozemy

Gość gość
a ja zazdroszcze ja jestem sama rodzina bardzo daleko nikt mi nie pomaga moaz w pracy , niedługo bede musiała wrocic do pracy nie wiem jeszcze co z małym pewnie zrezygnuje dla dziecka z pracy ,

Gość gość
a moja tesciowa nie mieszka w Polsce i nic mi nie pomaga, bo nawet nie to że daleko, ona wogóle nie interesuje się dzieckiem ani mną w ciąży i widać że unika pomocy, ja nie mam pomocy od rodziców bo nie zyją i daję sobie sama radę, chociaż jak słucham ludzi i czytam to w każdym domu żyjący rodzic stara się jakos pomóc 90%, wszystko fajnie ok tylko jak dziecko podrosnie to niech nie ma do mnie pretensji że nie ma z dzieckiem kontaktu i jej nie rozpoznaje, a na stare lata tez niech nie liczy na pomoc z mojej strony, po prostu zasada jak ktoś mi tak ja komuś i koniec.

Gość gość
oni to klamcy! co to w ogole za sukinsyny taka rodzina! a tesciowe to sa c**y najdorsze co doijaja ludzi i gina ich marzenia te s*******nskie i bardzo komunistyczne! musisz od tego uciekac i unikac tej tesciowej! 333 www.youtube.com/watch?v=GuszCNR-5Lo

Gość gość
Już zaczynaja się teksty o "obcych kobietach" żeby tak dowalić hahaha :P a prawda jest taka, że autorka sie fajnie ustawiła! Też bym tak chciała ale teściowa nie żyje, a moja mama jeszcze pracuje zawodowo więc płacę pani która przychodzi do opieki nad domem i dzieckiem i wcale mi nie przeszkadza, że mi obca baba majty przekłada :P To niska cena za święty spokój

Gość gość
było już ten temat jakiś miesiąc temu... słabe prowo 🖐️

Gość gość jakis
Oblakani jacyś . to syna masz czy córkę bo się gubisz w bzdurach

Gość gość jakis
Oblakani jacyś . to syna masz czy córkę bo się gubisz w bzdurach

Gość gość
Ja mam nianię do dziecka, która też gotuje nam obiady, a i ogarnie co nieco. Teściowej to nie w smak, bo ona chciałaby zajmować się wnuczką, ale za dobrze ją znam. Grzebałaby mi we wszystkim i obgadywała do każdego jaką to łaskę nam robi.

Gość gośćula
jeżeli autorce tak dobrze to czemu nie ? ja bym nie dała rady,mnie szlag trafia jak mi matka wpadnie i coś przestawi,a gdzie dopiero żeby mi prała czy sprzątała. Pewno masz fajny kontakt z tesciówką i dlatego nie wkurzasz sie jak wam chate ogarnia bo robi to jak mniemam ,tak jak sobie życzycie,moja matka raz została pare dni,ja na szkoleniu,przyjezdzam a całe mieszkanie wygląda jak z lat 80 ,zasłony zmienione,jakies d**erele na meblach,jakies kwiatuszki ponaklejane na ścianach,kafelki w łazience świeca jak psu jaja,masakra. tesciowa śp miałam spoko ,ale nie mieszkała z nami.

Gość gość
prowo -1/10 i jeszcze wpadka.. raz masz syna, a raz córkę :O " jak nie śpi to dla dziecka to zabawa gdy pomoże wieszać pranie czy posprzątać " co z żal, jeszcze powiedz że dzieciak kibel umyje i obierze ziemniaki :O

Gość gość
Ja z mezem pracujemy, ale mamy podzial obowiazkow, wiec spokojnie ogarniamy zakupy, sprzatanie, posilki i tez mamy czas na film wieczorem i ochote na seks. Ja tam bym nie zdzierzyla, gdyby mi tesciowa panoszyla sie w domu :P a do dziecka przychodzi starsza pani na emeryturze, ma tylko dotrzymac towarzystwa dziecku, gdy nas nie ma (pracujemy na 2 rozne zmiany).

Gość gość
Autorko wytykasz innym teściowym jakby to był dla ciebie problem że nie chcą sprzątać cudzego, ale to że ty robisz problem ze sprzątania swojego własnego bandżaju w domu po pracy to już nie problem. :)

Gość gość
zazdroszcze :/ nam nikt nie pomaga.ani tesciowie ani rodzice ( co prawda nie wymagamy od nikogo zadnej pomocy,ale milo by bylo czasem gdzies wyskoczyc z mezem do kina np). nigdy nie zostawilismy dziecka na noc dziadkami a jak tesciowie do nas przyjezdzaja to mam jeszcze wiecej roboty bo ugoscic ich trzeba i zrobic im jakis obiad itd.do tego swieta spedzali u nas to tez mialam duzo gotowania (tesciowa troche swojego przywiozla,ale glowne dania to wiadomo nie mogla)

Gość gość
moja teściowa też wiele pomaga, mieszka pietro niżej i mamy gdzie dziecko zostawić gotuje nam obiady, sprzata, pomaga jeszcze mnie chwali że w ogóle poszłam do pracy jak mała miała rok bo myslała że bede siedzieć 10 lat bo mam małe dziecko no i z tej radości że jestem jednak w pracy robi wszystko by nam pomóc, nie tylko dziecko bawi ale i ten obiad ugotuje ogólnie dobrze z nia mam lepiej nawet niż z własna mamą

Gość gość
Niezła prowokacja:):):) tak głupiej teściowej jeszcze nie spotkałam za to widziałam masę poj...ch synowych takie dokładnie jak AUTORKA . Ona po prostu napisała ten topik byście pluły na swoje tesciowe,ona o takiej marzy i cierpi bo ja musiała pogonić ,nieroba i sama rośnie w brudzie. Skoro juz to co robi jej matka stara ropucha,czyżby była tak pracowita jak córunia.