Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zajęcia praktyczne na szkole rodzenia

Polecane posty

Gość gość

Na czym polegają? To jest ćwiczenie oddechów? Pytam, bo nie wiem czy warto specjalnie iść do gina po zaświadczenie, że mogę uczestniczyć, skoro będę rodzić CC.

Moja koleżanka była i mówi, że warto. Musisz podpytać jak to wygląda u Ciebie w szpitalu. Akurat u niej było tak, że ginekolog prowadził spotkania, opowiadał jak to dokładnie będzie, odpowiadał na wszystkie pytania. Poza tym mówił co mają przygotować itp. Było też oprowadznie po oddziale, sali, w której rodziła później, żeby zapoznać się z otoczeniem. Zappytaj o program takich zajęć u Ciebie i zobaczysz czy masz w ogóle ochotę i czy Ci się przyda.

Gość gość
u mnie byly cwiczenia oddechow, wiele przydatnych informacji co przygotowac z wyprawki, jak przystawiac dzieci do piersi (mielismy lalki i uczylismy sie), jak zmieniac pieluche (to cwiczyli panowie), jak chwycic dziecko do kapieli, jak kapac (wszystko cwiczylismy na lalkach) - smiechu pelno ale duzo cennych wskazowek dostalam, jakich kosmetykow uzywac, jak pielegnowac pepek, ciemiaczko, mysle ze warto chodzic na takie zajecia, szczegolnie z facetem

Gość gość
Po wpisach rozumiem, że na Waszych zajęciach nie było wyraźnego rozróżnienia na zajęcia praktyczne i teoretyczne?

Gość gość
moje zajecia trwaly 2 godziny pod rzad, i byly przeplatane troche teorii i troche praktyki