Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ustępuje miejsca tylko kulturalnym ludziom :)

Polecane posty

Gość gość
21.57- szczerze ci wspólczuje, sama mam koleżankę z reumatyzmem, ma 25 lat, zdarza się , że po chamsku lecą odzywki, ale kogo to obchodzi!

Gość gość
a co ja mam powiedziec jak kiedys wracalam ze szpitala ze zlamana noga kule mialam i te stare baby oczywiscie 1 sie wpychaly co tam ze ja noga w gipsie one musza usiasc ja przeciez postoje o kulach

Gość gość
czesto te stare baby rozwalaja sie z siatkami na 2 siedzenia

Gość gość
Sama właściwie zawsze wstaje, wyjątkiem są dni kiedy źle się czuję. Szczęśliwie nie było nigdy problemu

Gość gość
ja moge ustapic jak ktos ladnie poprosi bo jak taka baba zacznie morde drzec i wyzywac to niech spada

Gość gość
Ja kiedyś takiej "starszej" pani, która bez przepraszam, tylko od razu z grubej rury walnęła że mam jej ustąpić, odpowiedziałam, że jeśli bolą ją nogi to następnym razem zamiast 12 cm szpilek niech ubierze trampki.

Gość gość
niech stoja pod biedronka moga stac przed otwarciem to i w autobusie postoja

Gość gość
Jasne, niech stoją. Szczególnie te kilkudziesięcioletnie w ciąży, jak napisała autorka

Gość gość
dziewczyna była w butach na obcasie, w ciąży! Kazał jej ktoś to na nogi zakładać? :D

Gość gość
wkurzają mnie niemiłosiernie te tępe stare baby, które nie płacą nawet za bilet (bo w pewnym wieku już mają za darmo) i ledwo wsiądą do komunikacji a już muszą usiąść, grube spasione dupska. a spróbuj młody człowieku nie ustąpić takiej miejsca, co z tego że jesteś po 12 h pracy na nogach i płacisz za bilet, stara prukfa musi sobie usiąść a jak nie to cię zbluzga. i nie mówię tu o starszych, schorowanych paniach, którym sama bym ustąpila a o tych roszczeniowych starych plotkarach, szlag mnie trafia jak je widze

Gość gość
ale po lidlu to zapieprzają aż się kurzy jak tylko promocja jakaś:D

Gość gość
Proponuję wszystkie wytruć

Gość gość
Wy tez kiedyś będziecie stare .... Wszystkie jak jedna.

Gość gość
Starość nie zwalnia z nieprzestrzegania podstaw kultury , chcesz usiąść, poproś. Nikt po 12h pracy lub więcej nie będzie robił z siebie samarytanina :) tym bardziej jadąc prawie godzinę, :\

Gość gość
Jestem matką czterolatka, jakieś dwa tygodnie temu musiałam wracać emką, mój mąż nie mógł po nas przyjechać. Synek miał ponad 38 stopni, wyglądał jak kukiełka przelewał się przez ręce. Na przystanku niezły tłum więc się wciskamy usadowiłam synka a ja poszłam kupić bilet, nie zdążyłam odebrać biletu a mój synek zanosil się płaczem, i stal. Na jego miejscu usadowila się stara matrona. Panie naprzeciw klociły się z nią okazalo się ze ta star**** chwycila moje synka sila z siedzenia. Jak mi to powiedziały chwyciłam za jej siatki z zakupami i wypieprzylam przrz otwarte drzwi, ludzie byli za mną, star**** ze wstydu z drugą zwiały z komunikacji miejskiej :( i jak do cholery mam ustępować komuś takiemu ?!

Gość gość
Na szczescie, baaardzo rzadko msze jezdzic komunikacja. Ja ustepuje starszym, babom w ciazy czy z dzieciakami - nie! Starszy bedzie kazdy z nas, czy tego chce czy nie. Ciaza i dziecko to indywidualny wybor. I tak, mam dwoje dzieci. W ciazy nie jezdzilam autobusami, jak sie zle czulam i sama nie prowadzilam to do pomocy mialam rodzine. Nie obcych! Zreszta po galeriach ciezarne laza godzinami a w autobusie umiera taka od razu :D

Gość gość
Młodzi popaprańcy - jesteście starzy , nie macie siły nawet ustać na nogach w tramwaju + szambo w głowach i ustach. 12 godzinna harówka w wieku dwudziestu, trzydziestu lat i kompletne zmęczenie? Zmęczeni, to będziecie po 50tce, 60 tce i wtedy sobie postoicie, bo uczycie młodsze pokolenie braku szacunku dla starszych [ sami już tego szacunku nie macie nawet dla ojca, matki...]Tak nienawidzicie starych, ale zawsze należy... się od mamy, taty, babci... i gdybyście zostali bez tych "starych"...

Gość gość
ha ha ha ale sie usmialam! ale czy wy na serio czy polska teraz taka zacofana jest? przeciez nie musisz nikomu ustepowac to typowy komunism i socializm!! kobieto!!!!! kazdy odpowiedzialny za siebie i ty tez sie kobieto liczysz a co te d**y wazniejsze od ciebie czy co ale glupota polskiej komuny sie klania!!!!!! 333 www.youtube.com/watch?v=GuszCNR-5Lo

Gość gość
dupa kazdego jest wazna w kapitalizmie i te stare nie musza wcodzic do zapchanego w tramwaju wyjatek daje sie tylko i wylacznie inwalidom a te co sa tez w ciazy niech nie rostawiaja c***i czekaja krwy na socjalizm z****** d**y polskie 333 www.youtube.com/watch?v=GuszCNR-5Lo

Gość gość
10.12 - nie mam szacunku do matki, ojca, bo są sytuacje gdy ktoś bardziej potrzebuje tego wolnego miejsca :D po ponad 12 h człowiek nie ma prawa być zmęczony? Kupuje bilet, jest miejsce to siadam i koniec! Czy mózg ci utylizowali??? Ustępuj komu chcesz, nauczyłam się, że jeśli ktoś czuje się źle, to trzeba mu ustąpić, nieważne czy to starsza osoba czy młoda! Co za banda debili tu zagląda :D STAROŚĆ NIE ZWALNIA Z NIEPRZESTRZEGANIA PODSTAWOWYCH ZASAD KULTURY WBIJCIE TO SOBIE DO DURNYCH ŁBÓW! Już widzę jak same ustępujecie miejsca jak padacie na pysk i źle się czujecie! :D

Gość gość
W następnym etapie degradacji mózgu wyrazisz opinię, że inwalidom też nie należy się. Naprawdę sądzisz, że ktoś jest ciekawy takich opinii. Myślę, że dla ciebie już za późno na psychiatrę, czy inną pomoc.

Gość gość
10.44- weź czytaj debilu ze zrozumieniem! :D jak możesz pisać że inwalidom się nie należy! Mi chodzi o osoby, które ustąpią prędzej starszej babce z dobrym samopoczuciem niż właśnie inwalidzie ! No ale kafeteria wie lepiej, nie ma co! :D

Gość gość
10:41 Nie ma sytuacji, która zwalniałaby z szacunku do ojca, matki czy starszych ludzi. Jeśli tego nie rozumiesz, to jesteś zwyczajnie tępa i zła. I nie ucz nikogo kultury, bo nie masz pojęcia na czym ona polega. Po 12 h człowiek ma prawo być zmęczony, ale nie ma prawa być głupim, chamskim, aspołecznym, roszczeniowym egoistą!

Gość gość
Tu u mnie w USA ludzie nie ustepuja jak nie chca i lepiej sie wszystkim zyje matoly 333 www.youtube.com/watch?v=GuszCNR-5Lo

Gość gość
Serio? Starszadobrze trzymająca się babka nie postoi mimo , że druga obok czuje się nieciekawie, byłem świadkiem , mimo że poprosił o ustąpienie :\ aż musiałem puścić jej wiązankę :\

Gość gość
11:00 No i proszę, nie masz już mózgu!

Gość gość
10.41- rozumiem, że jeśli będziesz miał młodą kobietę o kulach i starszą panią, to ustąpisz starszej prawda? O to mu chodzi, o wrednych, starszych chamkach które nie widzą nic prócz czubkiem swoich siatek. To jest smutne. Chamów i prostaków nie toleruje, młodych czy starszych. I nadal nie rozumiesz próbując wciskać mi psychiatrę. Nie jestem chamką i egocentryczną prostaczką, po prostu nie jestem ślepo zapatrzona w schemat aby ustępować tylko starszym paniom i panom :) ustępuje miłym ludziom, nie chamom za przeproszeniem drącym się na dzień dobry, i tyle.

Gość jamnik w kieliszku
Uwielbiam te komentarze ach ta dzisiejsza młodzież zero wychowania. Ale jak taka babcia jedzie z wnuczkiem to wnusio bo mały musi siedzieć bo go nóżki bolą, ale inni wnuczkowie to maja ustąpić takiej miejsca. Młodzi są naprawdę spoko, ale na agresje reagują agresją bo przykład idzie z góry od starszych.

Gość gość
Autorko, ale czego oczekujesz? One wszystkie ustępują choćby kosztem własnego zdrowia :D idealne matki polki :D

Gość gość
11:04 A ja natomiast mam tysiące dowodów [ wystarczy np. przeczytać ten topik] , że zdrowi na ciele młodzi, są wiecznie niedojrzałymi, roszczeniowymi dupkami, zapatrzonymi tylko w siebie. Oczywiście nie obrażam tych, którzy wiedzą co to kultura, dobre obyczaje, empatia, szacunek dla drugiego człowieka, zasady.