Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bilans 2 latka obowiazkowy ?

Polecane posty

Gość gość

Isc czy nie skoro moje dziecko sie dobrze rozwija? Pytam bo lekarka byla nie mila ostatnio i za bardzo nie chce jej ogladac . Jak obowoazkowe to polece.

Gość gość
To zmien lekarza

Gość gość
Nie, nie jest obowiązkowy.

Gość gość
Nie, nie jest obowiązkowy ale przydatny, po prostu, lekarz powinien zlecić badania kontrolne (mocz i morfologia) zwłaszcza jeśli dziecko nie miało ich przez ostatni rok, obejrzeć zęby, migdałki, osłuchać, zbadać postawę- czy dziecko nie krzywi pleców, nóg, sprawdzić wzrok i słuch, może przy okazji wyjść coś co rodzicom umyka na co dzień. A jak pediatra jest niemiła to idź do innego lekarza po prostu.

Gość gość
Nie jest obowiązkowy i szczerze, to u córki było po łebkach. Zważyli, zmierzyli, zajrzeli do gardła, a ja dostałam listę kilku pytan i miałam powiedzieć, co z tych rzeczy dziecko już potrafi, a czego jeszcze nie. 5 minut i po sprawie, więc nie wiem, czy warto iść. I tak za chwilę mam kontrolę u ortopedy i okulisty i ich zdanie dużo bardziej jest dla mnie wazne, bo to w końcu specjaliści. W poprzednim roku pediatra nastraszyła mnie, że dziecko ma krzywe nóżki, a 3 tygodnie później ortopeda powiedział, że wszystko jest w normie i nie mam się czym martwić i zlecil kontrolę, na którą idziemy już niedługo. A morfologię i mocz moje dziecko miało badane w szpitalu po urodzeniu. Do dziś pediatra nie zleciła nam takich badań a dziecko ma już ponad 2 lata. Owszem, zdrowa i raczej nie choruje. Miała tylko 1 poważną infekcję i to wszystko, więc może rzeczywiście nie musi mieć tych badań? Nie wiem.

Gość gość
OK. Czyli lepiej sie wybrac

Gość gość
Niby tak.. ale u nas po łebkach.. zmierzony i zważony, dostał skierowanie na inne badania do laboratorium, ale to dlatego, że ja naciskałam, gdyż jest syn jest niski.. a tak to wpisała, że wszystko niby prawidłowe... moim zdaniem niebyt ładnie chodzi, stawia stopę do środka.. ale cóż.. żadnych pytań nie było... ja się nastawiłam na nazywanie przedmiotów na obrazkach, albo zeby dziecko opisało co widzi, na układanie klocków, na sprawdzenie chodu, wzroku.. jakieś pytania... NIC nie było..