Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tokyo5968

Jak zorganizować wegańskie święta wielkanocne?

Polecane posty

Gość gość
To to bedzie takie przyjecie WEGE bo napewno nie świeta wielkanocne. Na świeta musza byc jajka, biała kiełbasa, żurek . Tak samo ciasta babka wielkanocna i mazurek (choc tu niezawsze)

Gość minimili
A propos awokado, odkryłam ostatnio ciekawy przepis na majonez z awokado. Fakt, jest zielony, ale za to jaki pyszny i zdrowy!

Gość gość
ale przecież to ze względu na gości będzie przyjęta opcja wege. x x ale na przyjęciu będą i goście wege i mięsożerni, ale autorka bierze pod uwagę tylko tych wege. Nie ma zamiaru podać żadnej alternatywy, wszystko ma być pod wege. Nie uważasz że to niekulturalne?

Gość gość
Ja jakbym wyskoczyla z takim pomyslem to raczej nikt by ze mna przy stole nie siedzial haha :)))

Gość gość baraneczek
ale ktos napisal, ze szynka to symbol baranka :D :D :D szynka to symbol biedy (wieprzowina to najtansze i najbardziej neizdrowe mieso), a symbolem baranka jest jagniecinka, nadal stosowana wielkanocnie w krajach srodziemnomorskich.

Gość wiktoria741
Ja powoli przechodzę na weganizm. Planuję teraz gotować tylko dania wegańskie i liczę na to, że rodzinka będzie zadowolona z nowego menu :) Trafiłam ostatnio na http://zielonyspichlerz.pl/produkty-weganskie Mozna tam znaleźć wiele wegańskich produktów najwyższej jakości. Kupowaliście kiedyś w tym sklepie? U nas w okolicy niestety ciężko jest znaleźć takie produkty.