Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co robicie pysznego na święta? może się skuszę jeszcze

Polecane posty

Gość gość

Ja dużo w tym roku nie robię, bo w domu nas nie będzie ale trochę trzeba dla nas no i jak ktoś po południu się trafi ;-) śniadanie wielkanocne zjemy sami bo tak chcemy :-D potem kościół, rezulekcje odpadają bo mamy małe dzieci, potem na obiad jedziemy do teściów 30km, po południu już w domu a drugi dzień u moich rodziców 15km :-D a robię żurek, żeberka w coli, karkówka z papryka i pieczarkami, biała kiełbasa oczywiście, swojskiej roboty wędzona szynka i karkówka i sałatka z zupek chińskich a i jajka oczywiście :-P co do ciast to nie lubię piec ( z mięs robić mogę ), więc coś kupię :-P

Gość gość
Up :-/ nikt nic nie gotuje? :-P

Gość gość
Kał w sosie wlasnym.polecam Ewa wachowicz

Gość gość
Smacznego :-D ps. Szkoda że dziś nikt normalny porozmawiać nie chce. . . Mimo wszystko Wesołych Świąt :-) lecę bo muszę karkówkę wystawić ;-)

Gość gość
sałatka z zupek chińskich, :( ja pierdolę, co to za goowno?!

Gość gość
żeberka w coli, drugie ja pierdolę :( nie dość, że wieprzowina to jeszcze cola !!

Gość gość
To lubimy , to robimy :-D nie wiesz co to za goowno? To sobie wygoogluj :-P pochwal się co Ty robisz, wszystko takie mega zdrowe? Nie kaloryczne? I zero wieprzowiny? Nie krytykuje, pytam z ciekawości

Gość gość
Nie, nie jadam wieprzowiny. Na święta przygotuję żur na własnym zakwasie + jajka od gospodarza ze wsi od kur zielononóżek. Upiekę mazurka oraz sernik. Będą jeszcze dwie sałatki, jedna śledzie pod pierzynką, druga tradycyjna warzywna z jogurtem i odrobiną majonezu własnoręcznie ukręconego, do tego owoce. I koniec mojego menu świątecznego.

Gość gość
Ahaha ha dajcie już spokój, zaraz zletą się eko mamy a kobieta zadała normalne pytanie. . . Więc może każda niech trzyma się tematu. A nie twoje ble moje cacy, wieksząść na święta robi konkretne potrawy, schab, karkówka, żeberka

Gość gość
u mnie standardowo napewno sałatka jarzynowa oraz kilka innych , ciacho, żurek, obiad:)

Gość gość
Gościu 16.11 i takie twoje prawo, jak i moje by zrobić żeberka :-D ja Cię nie krytykuje i Ciebie proszę o to samo. Wesołych Świąt :-) może ktoś jeszcze?

Gość gość
co to za danie z colą?salatka z zupek chinskich? ale syf serwujesz na swieta.

Gość gość
Gościu 16.40 a ty co robisz?

Gość gość
a jakie ma znaczei co robi taki, a taki gość.Wstawiłaś swwoje memu, dla mnie syf totalny, sztucznie, cieżko i po wieśniacku. W żytcu bym nie podała naświęta sałatki z tego chińskiego syfu, mięsa w coli, kto ciebie tam wychował?Masakra jaka ta wieś dalej zacofana.

W tym roku całe Święta u mnie , więc coś naszykować trzeba. Sałatka - gyros i warstwowa ( jarzynowa ) Jaja - faszerowane pieczarkami i w sosie chrzanowym Domowa wędlina - boczek faszerowany i rolowany , szynka , pasztet Kiełbasa biała gotowana Galareta wieprzowa tzw.zimne nóżki Galareta warzywna Na ciepło - udka pieczone,schabowy,szaszłyki i roladki z indyka faszerowane warzywami. Ciasta - sernik, tęcza wiosenna i babka

Gość gość
to jest sałatka z makaronu z zupek chińskich, bez tego proszku zupkowego, jadłam taką - jest pyszna. Karkówki z colą nie jadłam, ale widziałam przepis w tv, ponoć pycha, bo składniki coli fajnie kruszeją mięso i jest soczyste i mięciutkie. Tak oczywiście tutaj same ekolożki, majonez same ukręcą, chleb upieką z mąki z własnego młyna w komórce, jaja z kur zielononózek oczywiście ze swojej balkonowej chodowli, i nawet d**e gazeta podcierają żeby było eko :D

Gość gość
16. 52 jasne że nie ma znaczenia. Jest pytanie,bynajmniej nie takie by ocenić menu autorki , nie interesuje Cie nie wchodz a nie krytykujesz. A jeśli nie ma znaczenia to dlaczego się tak pieklisz?

Jezu już zaczynają polaczki cebulaczki, tylko żryć im się marzy w świnta

Gość gość
Jakie "rezulekcje"??? Wtf?

Gość gość
Jajka faszerowane, schab pieczony, mazurek i sernik - jestem sama a nic innego nie lubię. :)

Gość callineczzkaaaa
U mnie bedzie tak Poniedziałek na śniadanie żurek , jajka z sosem tatarskim , sałatka jarzynowa , kurczak w galarecie , szynka Obiad: schab albo szynka (wieprzowina :) ) w ciemnym sosie , kluski pyzy , buraczki Na deser galaretka z owocami , lody , bita śmietana polewa czekoladowa i jeszcze zrobię sernik łaciaty Kolacja to co na śniadanie Drugie swieto jedziemy do moich rodziców i tam pewnie bedzie podobne jedzenie .

Gość gość
Tak, ja tez zareagowalam na "rezulekcje", ale po sniadaniu do kosciola ida....

Gość gość
U nas oczywiscie jajka w majonezie, salatka jarzynowa, pieczony schab, karkowka, szynka, pasztet tatar, sledzie w oleju. Wszystko domowej roboty. Na obiad , w niedziele kaczka, a w poniedzialek poledwica. Pieke makowca, sernik i dla dzieci brownie.

Gość gość
Rezurekcja od łac. resurrectio, co oznacza zmartwychwstanie.

Gość gość
No wlasnie, rezurekcja, a nie rezuLEKCJA!

Gość gość
Jezu pewnie literowke zrobiła ale wy musicie się czepiać do wszystkiego.

Gość gość
ja robię: -wegański pasztet z soczewicy z żurawinami albo pasztet pieczeniowy z przepisu jadłonomii -mini kotleciki z indyka zapiekane z bekonem - szybka sałatka - mix sałat, vinegret, suszone pomidory, ser camembert, prażone pestki -pieczona piers z kurczaka - na zimno -domowy chleb na zakwasie ciasta: 3 bit (bez pieczenia) sernik oreo i moze babeczki Nie planujemy zadnych gosci, a ja jestem troche ograniczona - 8 mc i musze duzo odpoczywac.. Znacie jakies przepisy na szybkie, smaczne i w miare zdrowe dania?

Gość gość
Pani autorko popieram.salatka z zupek chinskuch super jak ktos sie nie zna przepisu niech nie ocenia. Myslicie pewnie ze wezmie rosol albo inna zupe i nabybla byle co, trzeba btc tempym. Zapoznajcie sie z przepisem, zrobcie, zkosztujcie i zobaczycie jaka pyszna.

Gość gość zdrowotna345
Tez planuje zrobić te zeberka w coli tylko nie w swieta tylko trochę później. Przepis mam z bloga kocham gotowac- z******ty, polecam pizze z jego przepisu. Ja robie cista: serniki szarlotka makowiec biszkopt z masa, galaretka i owocami pieczona ges rosol z kaczki + miesko jakas rybka i... zobaczy się.

Gość gość
Rezurekcja od łac. resurrectio, co oznacza zmartwychwstanie. x I owszem. RezuRekcja, w liczbie pojedynczej i przez r. Podwójna literówka?