Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co robicie pysznego na święta? może się skuszę jeszcze

Polecane posty

Gość gość
Myslicie pewnie ze wezmie rosol albo inna zupe i nabybla byle co, trzeba btc tempym. x TĘpym "trza" być, nie teMpym :P

Gość gość
Witam, tu autorka. Nie było mnie bo pichciłam na święta ;-) żeberka w coli tak własnie w coli :-P dziękuję osobom które wypowiedziały się na temat, niektóre wasze dania spodobały mi się i napewno skorzystam jak nie na święta to w późniejszym czasie, a na złośliwości poprostu nie odpowiadam i ignoruje. Zapraszam do dzielenia się pomysłami na święta :-)

Gość gość
chętnie się "podepnę" i czekam na pomysłowe dania świąteczne

Gość gość
Kupa w rzygach, polecam.

Gość gość
Hej :) Już upiekłam babkę puchową. Biorę się za mazurka z masą kajmakową. Mam, póki co, zapał, chociaż na co dzień prawie wcale nie piekę. W planach mam jabłecznik i może sernik, albo muffiny. Ale bez napinki, bo wszystko wchodzi w boczki i brzuszki. Jak czegoś nie upiekę to po świętach też można upiec. W ogóle to chciałabym bardziej święta przeżyć duchowo i cieszyć się wiosenką. Trzymam za Was kciuki, oby pyszności się udały a dla Was miłych chwil odpoczynku i świętowania! :)

Gość gość
Podajcie przepis na tą sałatkę z zupek chińskich

Gość gość
Sa rożne wersje sałatki z zupek chińskich. Ja robię tak: 2 zupki chińskie ( zalewam wodą dodaje kostkę rosołowa albo inne przyprawy. Mniejsza ilośc wody zeby makaron był pol miękki) Pierś z kurczaka ( kroimy przyprawiamy i smażymy na patelni) Pol główki kapusty pekińskiej ( drobno kroimy) Puszka kukurydzy Kilka ogórków konserwowych Papryka Por Wszystko razem mieszamy dodajemy majonez sól i pieprz

Gość gość
po co ci przepis na to obrzydlistwo? :O

Gość gość
Jajka faszerowane tunczykiem,żur z wiejska,sałatka pieczarkowa,sałatka "Szuba" (jestem z Ukrainy ,szuba to nasza tradycyjna),galareta drobiowa,kaczka pieczota,schab w ciemnym sosie,zupa grzybowa, ciasta kupuje,sałatki owocowe zalane mlekiem zageszczonym słodkim a na tovtarta gorzka czekolada . Wino.

Gość gość
schab gotowany w rękawie{właśnie gotowany:), polędwica faszerowana szpinakiem, suszonymi pomodorami i fetą Pierś z kurczaka w ciescie majonezowo - serowym sałatka z kurczaka cuury z ryżem i ananasem sałatka warstwowa z selerem konsewowym sałatka z zupek sos tatarski jaja faszerowane wędlina, biała, polska pieczona itp. babeczki sernik na ciemnym spodzie ciasto marchewkowe ciasto makowo-budyniowe

Gość gość
- żeberka w miodzie - pieczone ziemniaki - sos czosnkowy - surówka - krem cebulowy - grzanki ziołowe - łosoś pieczony z koperkiem i śmietaną - sernik z czekoladą - rolada śmietankowa z truskawkami - mazurek czekoladowy

Gość gość
Niedziela, śniadanio-obiad: Jajka faszerowane na 2 sposoby: z pieczarkami, i z wędzonym łososiem i wasabi. Żurek z dodatkami Pieczeń z cielęciny, schab na zimno, wędliny, plus ćwikła i ze dwie surówki (z marchewki i selera pewnie). Sernik. W poniedziałek na obiad: Jajka faszerowane z awokado i suszonymi pomidorami Krem z pasternaku plus grzanki. Pieczeń jagnięca z mieszanką sałat i puree ziemniaczanym Sernik, sałatka owocowa. I tyle, chyba, że goście dodatkowo jakieś ciasto przyniosą.

Gość gość
tu autorka. właśnie robię taką sałatkę jak ktoś podał przepis tylko jeszcze dodaję fasolę czerwoną :) ale przepisy są naprawdę zróżnicowane i dużo tego w necie :)

Gość gość
U nas jest tak, że praktycznie na noc tylko jesteśmy w domu. A tak to u rodziców, teściów, babci. Więc jedzenia za dużo to ja nie szykuję. Barszcz dostanę od mamy. Ja za to zrobiłam dwa ciasta - sernik i leśny mech, którymi się podzielę z rodziną. No i sałatkę jarzynową i mięsko pieczone.

Gość gość
Ja piernicze i Wy tą sałatkę z zupek chińskich dzieciom podajecie ??? Przecież to paskudztwo jakich mało. Poszukajcie sobie w necie jak trawi się taki makaron. ...

Gość gość
Dokładnie, a wystarczy zamienić ten makaron na kuskus i juz będzie znacznie lepiej albo zwykły makaron

Gość gość
znowu żarcie, i utuczą się jak świnie, że to patrzeć na to nie można