Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 13 lat, 170 wzrostu i 67 kilo

Polecane posty

Gość gość

Hej, na wstępie chciałem powiedzieć, że jestem chłopakiem i mam 13 lat. Wachałem się czy napisać na tym forum bo w końcu jest ono dla kobiet.Mam jednak nadzieje, że ktoś mi pomoże, ponieważ zaczynam przez to popadać w kompleksy. Mam "oponkę" a koledzy z klasy przez całą podstawówkę śmiali się ze mnie. Teraz jestem jeszcze w 6 klasie i mam pięć miesięcy, aby znowu mój koszmar nie zaczął się w gimnazjum. Nie chodze na, żadne zajęcia sportowe tylko czasem na siłownie pobiegać na bierzni. A mama nawet nie myśli mi pomóc i nawet prostej zasady 5 posiłków nie mogę zrobić bo jej się obiadu na odpowiednią godzine nie chce ugotować ... myślicie może, że obiady w szkole pomogą? Dziękuje za wszelkie porady i czekam na odzew

Gość gość
ja gdy byłam w twoim wieku i bylam za gruba to jadlam w pokoju i polowe obiadu wyrzucalam przez okno :O :D

Gość agoga
Odstaw; słodycze, chipsy, słodzone napoje, smakowe serki i jogurty, płatki śniadaniowe i przesłodzone i przesolone produkty. Jedz; owoce (to zamiast słodyczy), warzywa, chude mięso, serki, twarożki, jogurty naturalne (możesz jeść je z owocami, miodem, dżemem niskosłodzonym), jajka pod każdą postacią (niekoniecznie na boczku), ryby. Białe pieczywo zamień na ciemne, ogranicz tłuszcze typu margaryna, smalec, ale te zdrowe jak olej, oliwa, powinnaś jeść. Na śniadania możesz sobie sam zrobić owsiankę, z czym chcesz i lubisz. Jedz 4-5 posiłków dziennie, a godzina w tą, czy w tamtą nie ma aż takiego znaczenia. Na tą bieżnię zacznij chodzić systematycznie, najlepiej zacznij biegać normalnie. I nie zabieraj się na żadne cudowne diety jednoskładnikowe i poniżej 1200 kcal, bo rozwalisz sobie metabolizm i dostaniesz jojo