Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

polinka21

Ach te dzieciaki

Polecane posty

Moi siostrzeńcy uwielbiają grać na konsoli. Za każdym razem, gdy ich odwiedzam widzę ich z padami w ręku. Niby siostra kontroluje czas spędzany na grach i to w co grają,ale nie wiem czy do końca sobie z tym radzi. Do tego ciągle narzeka na brak gotówki,ale dzieci ciągle mają nowe gry kupowane w pobliskim markecie elektronicznym. Jak jej mówię żeby kupowała od kogoś używane gry, to mówi, że się boi, bo mogą nie działać. Ale chyba są tez sklepy, które sprzedają używane gry ps3, mam rację? Bo wydaje mi się, że tam nie ma ryzyka, że kupi się uszkodzoną grę i jakby co to można oddać.

Gość gość
jej dzieci, jej kasa, jej sprawa. chce przeplacac to droga wolna. ja kupuje uzywane na allegro i jeszcze sie nie nacielam

Allegro też może być, ale są całe serwisy, które umożliwiają kupowanie używanych gier np http://www.grymel.pl/. Zawsze też można sprzedawać swoje stare gry. Bo wątpię, żeby Twoi siostrzeńcy grali ciągle w to co dostali kila lat temu. Raczej takie starsze gry idą w odstawkę. A nie wykluczone, że ktoś inny może będzie chciał je kupić. Wtedy jest kaska na nowe gry i koło się kręci :)

Wiesz z tego co wiem to chyba bez różnicy czy gra używana czy nie. Na pewno nie ma jakiś uszkodzeń i ryzyka. Tak jak mów przedmówca zasugerował na Allegro też kupisz dobre gry i to w rozsądnej cenie. Może uda się coś wyperswadować.

No niby jej dzieci, jej sprawa i nie ma co się wtrącać. Ale jak potem przychodzi do mnie pożyczać pieniądze, bo jej zabraknie to już nie do końca jej sprawa. No i szkoda mi dzieci,bo nie uczą się racjonalnego gospodarowania tylko zawsze dostają to co chcą. Dlatego niech też się nauczą, że używane rzeczy też mogą być dobre i , że warto oszczędzać.