Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nacięcie krocza:(

Polecane posty

Gość gość

Ponad dwa miesiące temu urodziłam synka.W czasie porodu nacięto mi krocze. Nikt nie pytał mnie o zgodę. Po prostu przecięli.Od jakiegoś czasu boli mnie rana.Jak długo może boleć?Przeczytałam artykuł na kafe, że jest to zabieg niepotrzebny i niesie w przyszłości konsekwencje typu nietrzymanie moczu, wypadanie macicy.:( Super.

Gość gość
no własnie to miałem ale jak widzę,jestes osobą ze wszech miar prymitywną i grubiańską

nacinają dla bezpieczeństwa, żeby nie rozpruło się całe krocze aż do o***tu , chyba lepiej mieć wypadającą macicę ,pochwę czy nietrzymanie moczu niż wypadający o***t i nietrzymanie kału, trzeba robić bilans zysków i strat , w tym przypadku priorytetem jest ratowanie zadka

Gość gość
kiedys wszystkim kobietom w czasie porodu nacinali krocze i to nieprawda ze kazda ma potem problemy z nietrzymaniem moczu czy wypadanie macicy byc moze ze ryzyko takie procentowo jest wieksze ale nie jest to standart takze nie martw sie na zapas a z tym niegojeniem to moze idz do gina zeby cos zaradzil moze jakas infekcja sie wdala

Gość gość
przestań winić lekarzy, to wina tylko twojego dziecka, gdyby nie pchało się na świat , gdyby nie miało tak wielkiej głowy to by cię nie uszkodziło i nie musieli by ciąć

Gość gość
no własnie nie,a dlatego,że jej krocze nacinali

Gość gość
szyscy faceci to niestety debile z malymi k***sikami jak ich mozdzki

Gość gość
o to chyba niewykonalne ale skoro jestes taka biegła w medycynie to może masz jakies inne rady ?

Gość gość
mam,zebys zabral swoja szanowna d**e stad i swoje madre wypowiedzi

Gość gość
i to jest bardzo dobra rada

Gość gość
Popieram

Gość gość
Generalnie nacinancie krocza jest zabiegiem niepotrzebnym i niesącym duże ryzyko powikłań. Uzasadnienie typu że "bo krocze może samo pęknąć aż do o***tu" jest głupie. Może ale nie musi. A tu nie czekają żeby sprawdzić czy dziecko się zmieści czy nie bez nacinania krocza, tylko profilaktycznie ciach - nacinają i już. Potem rana nie chce się goić, pochwa jest luźna, życie seksualne szlag trafia i związek też szlag trafia. Laska zostaje sama z dzieckiem i rozwaloną szparą.

Gość gość
Czemu dziewczynie takie bajki opowiadasz,jesli dobrze zszyja to zadna pochwa luzna .Jesli tak by bylo to kidys nacinali wszystkim kobietom a malzenstwa sie jakos nie rozlatywaly,czego nie mozna powiedziec o tym co sie dzieje dzis. i niby dzis maja pochwy nie ciete

Gość gość
Jeżeli dobrze zszyta... ale często nie jest dobrze zszyta, bo co lepsi chirurdzy wyjechali "za chlebem" zagranicę. Oprócz tego nacięcie krocza często prowadzi do wstrząsu septycznego i później potrzebna jest transfuzja krwi.

Gość gość
Taaa jasne .Wstrzas to tobie jest potrzebny,zebys sie opamietal

Gość gość
Bo tak jest. Każdego roku w polskich szpitalach 10-15 tysięcy ludzi umiera na sepsę. Czasem wystarczy za długo wbita igła od wenflonu, a co tu dopiero mówić o nacięciu nożyczkami krocza. Wiele kobiet po porodzie, z powodu uszkodzenia znacznej powierzchni tkanej miękkich, dostaje zapaści. Wtedy resuscytacja i transfuzja krwi. Zwykle kończy się dobrze, ale zdarzają się też zgony. Kobieta to nie schabowy że można porozrywać, potem zszyć i git. I większy zakres uszkodzeń powierzchni ciała, tym intensywniejsze krwawienie i tym więcej mikrobów dostaje się z zewnątrz do krwiobiegu.

Gość gość
"tkanek miękkich" - miało być.

Gość gość
owszem to prawda ze mozna na sepse zachorowac wale kiedy przy porodzie samo ci sie krocze rozerwie [bez nacinania] bo dziecko jest duze to tez moze dojsc do zakazenia bo tez jest przerwana tkanka ciagla,prawda? wiec szanse sa pol na pol poza tym duzo zalezy od szpitala i warunkow tam panujacych

Gość gość
2 miesiace to krotko.mnie nie nacieli i peklam do o***tu. dopiero po 5 miesiacach moglam kucac bez dyskomfortu.dziecko ma teraz 6 miesiecy i dalej przy seksie maz musi uwazac zeby w strone szwu za mocno nie cisnac.powiem wam ze pekniecie do o***tu to nie taka tragedia.najczulsze miejsce i tak jest przy wejsciu do pochwy.

Gość gość
"życie seksualne szlag trafia i związek też szlag trafia. Laska zostaje sama z dzieckiem i rozwaloną szparą. "serio? :D :D :D czyli wasz związek jest oparty na samym seksie? :D mieć dziecko z przyjacielem do seksu to kiepski pomysł :O ja po porodzie ponad pol roku nie miałam ochoty na seks, a mąż mnie nie przymuszał, zresztą oboje byliśmy zmęczeni dzieckiem , dopiero jak dziecko miało 2 lata to nadrobiliśmy tamten czas, ale nie odszedł ode mnie tylko dlatego że "pipa rozerwana"

Gość gość
No ja niestety miałam przykre doświadczenia związane z nacięciem krocza przy porodzie... Później faktycznie miałam duży problem z nietrzymaniem moczu, nawet nie podczas większego wysiłku, ale czasem codziennie zdarzało mi się popuszczać. Musiałam z tym iść do urologa, teraz leczę się w http://www.conticlinic.pl/ i już jest nieco lepiej, mam nadzieję, że pozbędę się problemu całkowicie.

Gość gość
Generalnie lepiej aby szparka nie pozostawała zbyt luźna po porodzie. Stąd też lepiej aby krocza nie nacinano.