Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościegoście

czy to prowokacja?

Polecane posty

Gość gościegoście

Pewna znajoma mi osoba, z którą zerwałem kontakt dawno temu umieściła na portalu społecznościowym "tapetę" sugerującą, że jest Jej bardzo smutno. Sądzicie, że w pewnym stopniu jest to przekaz dla mnie by sprowokować do tego bym się odezwał, albo po prostu zmartwił? Minęło kilka lat, a nasze rozstanie było spowodowane tym, że nie potrafiłem być tylko przyjacielem... poczułem coś czego nie powinienem czuć, a przynajmniej nie w zaistniałej sytuacji.

Gość gość
niekoniecznie jest to skierowane do Ciebie , ale skoro jej smutno , to napisz do niej coś miłego , żeby poprawic jej nastrój. Niezobowiazująca wiadomość nie zaszkodzi , a moze wasza znajomość odrodzi się na nowo , jesli oczywiście tego chcesz

Gość gościegoście
Też tak podejrzewam, że to nie do mnie, wszak minęło kilka lat. Zaistniałe okoliczności o których wspominałem w poprzedniej wypowiedzi to jej ślub. Moja miłość była wówczas wielkim nietaktem, z którym zresztą nie potrafiłem sobie poradzić. Tak więc nadal nie mogę się odezwać do niej, nigdy to nie nastąpi. Jedyne co mogę sprawdzić od czasu do czasu to portal, który i tak został generalnie zablokowany dla "obcych". Awatar jest jednak rzeczą publiczną, którą każdy widzi. Stąd moje podejrzenie o to, że ten przekaz jest dla mnie. Wcześniej przez te wszystkie lata był bardziej optymistyczny.

Gość gościegoście
Tak więc nigdy już się do niej nie odezwę. Może po tylu latach w końcu to do niej dotarło. Tak sobie pomyślałem gdy ujrzałem awatara. Przykro mi, że tak to wyszło, ale nic na to nie poradzę. Oboje dokonaliśmy wyboru i trzeba nauczyć się z tym żyć. Liczę na to, że jednak nie dotyczy to mojej osoby. Nie mniej jednak smutno mi gdy i ona się smuci.

Gość gość
daj se siana i przestań być taki czułostkowy na własnym tle :P

Gość gość
zaproś ja do znajomych , jak zaakceptuje , to bedzie szansa na utrzymywanie kontaktu , chocby tylko przez internet. Przynajmniej będziesz wiedział co tam u niej słychać

Gość gość
80% pierwszych małzeństw kończy się rozwodem , kolejne 15% trwają do grobowej deski , ale są nieudane. Jej małzeństwo po kilku latach moze mieć kryzys , lub wręcz sie rozwodzi , moze przydał by się jej przyjaciel , jeśli jestes gotowy na przyjaźń to odnów kontakt

Gość gościegoście
gość dziś Owszem jestem nadwrażliwy, a może raczej przewrażliwiony. Mam tak od dawna i dlatego też nie mam zamiaru zakładać rodziny. To dla mnie nie lada problem. gość dziś Konto mam fikcyjne i nie odezwę się do niej. Ostatecznie to Ona zerwała ze mną kontakt choć to ja wszystko zainicjowałem. To ona zmieniła numer telefonu, e-mail, zablokowała konto. Mam zamiar to uszanować. gość dziś Nie, to nie rozwód. Tego pewien być mogę. Jestem tradycjonalistą - nigdy już nie wtrącę się w Jej życie ("Co Bóg złączył niech człowiek nie rozdziela."). Domyślam się, że to tylko kryzys. Kiedyś już tak bywało, a ja martwiłem się niepotrzebnie bo po kilku dniach mijało i nagle o wszystkim zapominała jak gdyby nigdy nic nie miało miejsca. Nadal boje się tego co do niej czuję. Moja osoba tylko wprowadziła by niepotrzebny zamęt w Jej życie. Jestem przekonany, że nawet jeśli to nie jest idealny związek to ona będzie przy nim trwała i nie przyzna się do niczego. Zwłaszcza, że na świat niedawno przyszło kolejne dziecko.

Gość gościegoście
Nie mniej jednak nie jest mi obojętna i przykro mi, że nic uczynić nie jestem w stanie.