Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Balbinka10

Co sądzicie o aborcji farmakologicznej?

Polecane posty

Gość gość
Zawodna antykoncepcja. Jak uzywa jej kretynka z IQ gwozdzia to jasne ze jest zawodna. Morderstwo jest morderstwem. Czemu dupna mamusia 3 dzieci ktora usunela 4 ciaze nie zabije ktoregos z 3 pozostalych? Co to za roznica dla niej? Dla mnie wy nie jestescie kobietami. Dla mnie jestescie odpadami. Pieprzyc sie bez pomyslunku kazda jedna potrafi a potem oczekiwania ze zalegalizuja aborcje przez wasz brak mozgu. Tak jakby po porodzie nie mozna bylo dziecka oddac w dobre kochajace rece, lepiej zabic. Ale to wasze sumienie. To wy macie krew na rekach nie ja. I to was z czystym sumieniem mozna nazwac smieciem ludzkim bez kregoslupa moralnego.

Gość gość
pytasz mnie dlaczego nie zabiję któregoś z trojga swoich dzieci ? otóż odpowiem Ci , są to istoty żyjące, odczuwają ból i są to moje wymarzone i wykochane dzieci. Zawsze marzyłam o trójce i tyle mam, są odchowane, dobrze się uczą, a ja powoli odpoczywam od macierzyństwa. Nie miałam ochoty w wieku 41 lat pakować się w pieluchy, wolę miłość, czas, i pieniądze przelać na tą rodzinę którą już mam, a nie bezmyślnie się mnożyć, bo ktoś tam uważa, że pięc***ygodniowa zygota to myśląca i odczuwająca ból istota. Podszkol się z biologii to się dowiesz, kiedy pojawia się świadomość, i kiedy rozwija się układ nerwowy.

Gość gość
I jak tu dyskutować jeśli jakieś zjeby intelektualne nie są w stanie pojąć różnicy między dzieckiem a dzielącą się zygotą? Skoro więc taki adwersarz nie może wrócić na lekcje biologii, no i prostych tłumaczeń nie ogarnia, to niech taki ułomny osobnik przyjmie za pewnik: tak, jest zasadnicza różnica między dzielącą się komórką a gotowym do życia organizmem.

Gość sdsdds
Te, z umysłem gwoździa (ktoś ci to musiał powiedzieć że powtarzasz), od propozycji morderstwa, naprawdę sądzisz że zarodek poczuje się tak samo gdy się go usunie, jak ty gdyby cię ktoś rozczłonkował? Widocznie faktycznie masz intelekt zbliżony poziomem do intelektu zygoty jakiegokolwiek gatunku.

Gość gość
gość dziś Zawodna antykoncepcja. Jak uzywa jej kretynka z IQ gwozdzia to jasne ze jest zawodna. Morderstwo jest morderstwem. Czemu dupna mamusia 3 dzieci ktora usunela 4 ciaze nie zabije ktoregos z 3 pozostalych? Co to za roznica dla niej? Dla mnie wy nie jestescie kobietami. Dla mnie jestescie odpadami. Pieprzyc sie bez pomyslunku kazda jedna potrafi a potem oczekiwania ze zalegalizuja aborcje przez wasz brak mozgu. Tak jakby po porodzie nie mozna bylo dziecka oddac w dobre kochajace rece, lepiej zabic. Ale to wasze sumienie. To wy macie krew na rekach nie ja. I to was z czystym sumieniem mozna nazwac smieciem ludzkim bez kregoslupa moralnego. XXX Tu gosc z 7:08 I po co obrazasz? Nie umiesz normalnie pisac? Ja tez jestem przeciwniczka aborcji, ale to nie powod by wyzywac innych :/ XX Antykoncepcja jest prawie niezawodna i sa to 0,001% gdy stosuje sie prawidlowo i laczy jedna forme z druga.(np.tabletki+ prezerwatywa)Jesli ktos ma 3 dzieci to chyba czas by sie dowiedzial jak sie zabezpieczac, dodatkowo zajscie w ciaze po 40 roku zycia nie jest tak latwe jak po 20.

Gość gość
4.8. Działania niepożądane : "Ciąża, połóg choroby okres okołoporodowy: Nieprawidłowe skurcze macicy, pęknięcie lub perforacja macicy, łożysko zatrzymane, zator płynem owodniowym, poronienie niepełne, poród przedwczesny, obumarcie płodu. źrodło: leki-informacje.pl/lek/charakterystyka-szczegolowa/95,arthrotec-forte,2.html#pg Pewnie stronkę założyl przedstawiciel medyczny który chce sprzedać z dużym zyskiem swoje produkty bo za lek który w aptece kosztuje nie całe 30 zł żąda 90 euro! Nie dajcie się wrobić dziewczyny ta strona nie ma na celu wam pomóc tylko ogołocić z kasy, a to że przy okazji może was zabić nie interesuje ich.

Gość gość
Czytam co tu piszecie i serce mi się kraje. Wszystkie te które usunęły albo mysla o usunięciu ciazy jesteście bez serca. Totalne idiotki. Nie wyobrażacie sobie jakie miałyście lub macie szczęście moc byc w ciazy. Jest tyle kobiet na świecie. które pragną dziecka a w ciążę zachodzą ostatnie śmieci . Nie chcecie mię dzieci to się zabezpieczajcie jak was na antykoncepcje nie stać to zaspokajajcie sie same. Z masturbacji dzieci nie ma. Wszystkim tym co popełnimy największy błąd w zyciu życzę żeby kiedyś dotarło do was co zrobiliście. Niech sumienie waz zeżre!!!!!!!!!!!

Gość gość
jeszcze 30 lat temu kobiety skorbaly sie na potege . Wiekszosc waszych matek , ciotek,sąsiadek ma co najmniej jedna aborcje za soba .Tych zabiegow dziennie wykonywało sie tysiące ....poczytajcie sobie . Te kobiety zyja wród nas i maja sie bardzo dobrze . Teraz jak ktos chce usunąć ciąze to wielkie halooo .

Gość gość
gość dziś ojej wzruszające :) nie posraj sie z wrażenia :)

Gość gość
Ja nie mam nic przeciwko tabletce "po" ktora sie zazywa do 3 dni po stosunku, ale inne formy "pozbycia sie problemu" sa dla mnie obrzydliwe...nie wiem nie moglabym.

Gość gość
"gość dziś 4.8. Działania niepożądane : "Ciąża, połóg choroby okres okołoporodowy: Nieprawidłowe skurcze macicy, pęknięcie lub perforacja macicy, łożysko zatrzymane, zator płynem owodniowym, poronienie niepełne, poród przedwczesny, obumarcie płodu. źrodło: leki-informacje.pl/lek/charakterystyka-szczegolowa/95,arthro tec-forte,2.html#pg Pewnie stronkę założyl przedstawiciel medyczny który chce sprzedać z dużym zyskiem swoje produkty bo za lek który w aptece kosztuje nie całe 30 zł żąda 90 euro! Nie dajcie się wrobić dziewczyny ta strona nie ma na celu wam pomóc tylko ogołocić z kasy, a to że przy okazji może was zabić nie interesuje ich. " boże co za bzdety ! Womenki nie wysyłają arthrotecu za 90 euro, tylko zestawy poronne składające się z kombinacji leków mifepristone+misoprostol, która ma 98% skuteczności w przerywaniu ciaży. Jest to bardzo bezpieczna kombinacja, używana w większości krajów europejskich. A co do tych skutków ubocznych arthrotecu, to pęknięcie macicy może się zdarzyć jedynie w zaawansowanej ciąży, gdy Arthrotec jest podawany na wywołanie porodu. Gdyby taka mała macica miałaby pękać od skurczy, to by nam chyba podczas każdego okresu pękała. Ale widać od razu że pisał to facet, który nie ma pojęcia o tym , co pisze...

Gość gość
Ja nie chciałam dziecka, zawiodła prezerwatywa. I wcale nie pękła, bo gdyby pękła zdążyłabym tabletkę po!

Gość gość
Prezerwatywy sa bardzo zawodne....czemu nie stosowalas czegos dodatkowo?

Gość gość
To niesamowite jak sie usprawiedliwiacie, jak sobie same tlumaczycie.Czujecie sie lepiej od tego? bo faktem jest ze to co usunelyscie za pare miesiecy bylo by dzieckiem, ala ktorego bylybyscie calym jego swiatem, ktore nazwaloby was mama i jego usmiech rozjasnial by wam dzien.Tlumaczcie sobie co chcecie...gdyby wasze matki myslaly jak wy, niebylo by dzis was, kobiet pelnych pasji i sukcesow, kobiet do ktorych dzis ktos mowi "kochanie, kocham Cie", corek ktore zawsze znajda wsparcie u rodzicow.Moze pozbywacie sie problemy, a moze kolejnego wartosciowego czlowieka, ktory by kochal i wspieral?

Gość gość
tak samo mogę powiedzieć , że może ten zlepek wyrósł by na drugiego Hitlera, albo innego ludobójcę ?

Gość gość
dokonała aborcji w styczniu 2015 roku WOW przysłałao tabletki po 2 tyg od zamówienia BEZPIECZNE I SKUTECZNE

Gość gość
06:48 pierwsze zdanie bardzo mądre. Reszta to majaczenie głupiego

Gość gość
mozesz mowic co chcesz, jedno jest pewne, pocieszasz sie by zagluszyc sumienie.Skoro to zrobilas to idz teraz sie pochwal wszystkim znajomym? moze na fb?a nie przepraszam wstyd sie do tego przyznac w koncu 90% z was to hipokrytki ktore sa madre na forum ale w realu a tym sie nie mowi bo to juz inna sprawa.

Gość gość
rzetelne informacje na temat aborcji farmakologicznej na maszwybor/./net

Gość gość
ja tam nie mam z tym problemu...chwalić się nie muszę, ale wstydzić też się nie zamierzam. żyję jak chcę i nikt mi nie będzie niczego narzucał, zwłaszcza hipokryci którzy bronią zawzięcie zapłodnione komórki jajowe a o narodzone, porzucone biedne dzieci jakoś się nie troszczą.

Gość gość
Bo antykoncepcja hormonalna mi szkodzi. Na dodatek zaszłam w 17 dniu cyklu, czyli nietypowo, bo normalnie dni płodne mam dużo wcześniej, bo mam 24-dniowy cykl. Nie chcę się tłumaczyć, bo jak już napisałam bardzo żałuję. Na dodatek nasza sytuacja finansowa uległa poprawie i spokojnie stać by nas było na kolejne dziecko. Wstydzę się tego, ale nie uważam się za bezduszną sukę, bo gdybym taką była nie miałabym żadnych wątpliwości ani później wyrzutów sumienia .

Gość gość
tak sobie to tlumacz, moze kiedys zrozumiesz ze to co zrobilas nie bylo dobre.traktujecie aborcje jak forme antykoncepcji, jest to smutne.Pozbywacie sie problemu.Jest to bardzo smutne, a moglybyscie oddac to dziecko do adopcji.Ja adoptowalam dziecko dziewczyny ktora rodzila obok mnie w szpitalu.Czy to tak wiele urodzic?Lepiej sie pozbyc?

Gość gość
gość dziś Bo antykoncepcja hormonalna mi szkodzi. Na dodatek zaszłam w 17 dniu cyklu, czyli nietypowo, bo normalnie dni płodne mam dużo wcześniej, bo mam 24-dniowy cykl. Nie chcę się tłumaczyć, bo jak już napisałam bardzo żałuję. Na dodatek nasza sytuacja finansowa uległa poprawie i spokojnie stać by nas było na kolejne dziecko. Wstydzę się tego, ale nie uważam się za bezduszną sukę, bo gdybym taką była nie miałabym żadnych wątpliwości ani później wyrzutów sumienia . XX Bardzo pani wspolczuje, ale sa tu kobiety ktore dla wlasnego "widzi mi sie" usuwaja problem.Bo sa mlode i chca dalej szalec, albo tlumacza ze zawala zycie.Ja skonczylam studia w wieku 37 lat i prowadze dobrze prosperujaca firme.Da sie? Po prostu dla mlodych dziewczyn to jest wygodnictwo.

Gość gość
10:07 nie zrobiłam tego, żeby dalej szaleć, mam już dziecko. Mieliśmy duże problemu finansowe, mój mąż twierdził, że nie damy rady z kolejnym dzieckiem i rzeczywiście na tamten moment tak było. Ja byłam na III roku i przez pół roku utrzymywali nas moi rodzice. Dodatkowo bałam się, że sobie nie poradzę z dwójka malutkich dziec*****erwsza ciąża była leżąca. Tylko, że niecały rok później mąż dostał bardzo dobrą pracę, a te rzeczy dla noworodka i tak mieliśmy po pierwszym dziecku, zawsze jakoś by to było. A teraz cały czas żałuję. I to nie tak, że płaczę w poduszkę, wyobrażam sobie to dziecko, itp. Tylko na chłodno wiem, że jestem okropnym człowiekiem.

Gość gość
"tak samo mogę powiedzieć , że może ten zlepek wyrósł by na drugiego Hitlera, albo innego ludobójcę ? " usuwając dziecko to sama jesteś jak Hitler obłudnico

Gość gość
wy kobiety to tak zaciekle walczycie o prawa kobiet. Gardzicie tak haniebnym czynem jak np. gwałt, a tymczasem jak sie przyjrzeć bliżej to niczym się nie różnicie od tych gwałcicieli. Łączy was bardzo wspólna cecha. Liczy się dla was tylko to żeby siebie zaspokoić seksualnie nieważne czy kosztem krzywdy oddzielnej jednostki tylko w przypadku gwałciciela jest to jego ofiara, a w przypadku was dziecko które zamierzacie toksycznie zatruć. Gadanie o zygocie to taka wasza samoobrona wobec innych, samooszukiwanie i przekrzykiwanie, zagłuszanie sumienia. I na końcu oczywiście obowiązkowo taki emotikonek ----> :)

Gość gość
Wkurza mnie takie pieprzenie, za przeproszeniem, że ciąża to największe szczęście. Owszem, szczęście dla osoby, która pragnie mieć dziecko, dla takiej, która go nie chce, to największa tragedia i dramat.

Gość gość
8:22 to ty glupia krowo chyba na biologii nie uwazalas skoro nie wiesz czym grozi uprawianie seksu oraz jak sie prawidlowo zabezpieczac. Ja nie chcialam to nie zaszlam w ciaze. Tabletki+ prezerwatywa jesli to dni plodne, jesli nie to tabletki. No aaaaale dla was antykoncrpcja jest strasznie zawodna. Nie potraficie przyznac ze jestescie zbyt tepe do uprawiania seksu.

Gość gość
Dziecko mozna urodzic, juz w ciazy poorientowac sie czy jest jakies chetne malzenstwo urodzic i przeprowadzic adopcje ze wskazaniem. Ale po co. Lepiej dupsko wyskorbac czy nazrec sie tabletek i myslec ze sie jest tabula rasa. A potem na forach wmawiac sobie i innym ze to to nalezalo usunac i ze to jest ok. Tez wpadlam, ale uprawiajac seks wiedzialam z czym to sie wiaze. I jak widzialam na usg takie malenstwo, jak mu bilo serce, jak mi doktor poruszala brzuchem i dziecko pomachalo czyms na ksztalt raczek i nozek a to byl 9 tydzien dopiero. Nie wyobrazam sobie usunac.Dla mnie takie kobiety ktore usuwaja nie znacza nic. Szkoda tylko ze ich matki nie wpadly na szalony pomysl wyskrobania ich...

Gość gość
Same jesteście HIPOKRYTKAMI. Wielkie mamusie i obronczynie dzieci się znalazły. Piepszycie na forum jakie to zle, że dzieci to szczescie ble ble ble.I żeby nie usuwać ze zawsze można oddać albo wychować nawet jak jest się w ciężkiej sytuacji. A jak na innym topi ku dziewczyna pisze ze chce oddać noworodka to jest zjechana ze suma serca niema itd. To weźcie obronczynie chociaż po jednym biednym dziecku z budulca pod swój dach i dajcie im dom. Albo pomóżcie finansowo młodej mamie która wcześniej chciała usunąć ale wy jej odradzalyscie przekonując ze da se rade.. tylko gadać umiecie ale jak przychodzi co do czego to kobieta zostaje sama z problemem a potem porzucone dzieci na śmietnikach lub żyjące w biedzie i wy śmietnikach przez innych. Zastanówcie się kobiety!!!!!!!! Sama jestem mamą dwójki dzieci.urodzilam będąc w klasie maturalnej a mój chłopak miał wtedy 18 lat. Nie usunęła. ..daliśmy rade. Ale teraz gdybym zaszła w ciaze (biorę tabletki) to usunęła bym. Bo nie mam warunkow na trzecie dziecko i nie śpię na kasie. Jest optymalnie