Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Europa Wschodnia zagrożona rosyjską agresją. Putin chce wywołać wojnę nuklearną

Polecane posty

Gość gość

Dziennikarze powołują się na zapis tajnych rozmów między emerytowanymi rosyjskimi i amerykańskimi generałami. Spotkanie odbyło się 18 marca br. w mieście Torgau na wschodzie Niemiec i uczestniczyli w nim również byli pracownicy rosyjskiej Federalnej Służby Bezpieczeństwa (FSB), wywiadu wojskowego (GRU) oraz resortu spraw wewnętrznych. W czasie rozmów Stany Zjednoczone reprezentowali byli pracownicy CIA oraz Agencji Wywiadu Obronnego (DIA). Z przekazanych informacji wynika, że strona rosyjska zagroziła wywołaniem wojny nuklearnej z państwami NATO w wypadku dalszego wspierania Ukrainy oraz umieszczania jednostek Sojuszu na terytorium Litwy, Łotwy i Estonii. Na odpowiedź atakiem jądrowym Rosja zdecyduje się również wtedy, gdy Ukraina będzie dążyła do odzyskania Krymu. „Deklaracje strony rosyjskiej potwierdziły, jak niepewne stało się w ciągu ostatniego roku europejskie bezpieczeństwo i jak głęboka jest dziś przepaść między Moskwą a Zachodem” – czytamy w czwartkowym wydaniu „The Times”. Według dziennikarzy Rosji nie podoba się również pomysł dozbrojenia Kijowa przez USA, które w Moskwie będzie postrzegane jako „dalsze wtargnięcie NATO w pobliże rosyjskich granic”. Niezalezna X Tak żebyście pamiętali, ze Rosja nie jest dla nas przyjacielem :D

Gość gość
chuj mnie to obchodzi niewiele mam , to niewiele tracę. dwa razy mnie nie zabiją rodzina nie będzie miała problemów z pochówkiem bo wyparuje. żal mi tych , którzy są wartościowi dużo mają, ładnych, celebrytów, elity rządzące. martwię się o nich

Gość gość
Jak wywoła wojnę nuklearną to sam też zginie.

Gość gość
gość dziś Jak wywoła wojnę nuklearną to sam też zginie X Jeszcze niedawno krążyły info o jego śmiertelnej chorobie, wiec nie ma nic do stracenia jeżeli to prawda :)