Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zadumana25

Czy chłopak mnie ogranicza?

Polecane posty

Gość Zadumana25

Spotykamy sie od 3 lat. Kończę prawo w tym roku. Powiedziałam, ze chce pracować najlepiej w nienormowanym czasie pracy, albo 4 dni w tygodniu - da sie tak np. prowadząc swoją firmę lub zdalnie robiąc zlecenia itd. Powiedział, ze tak moge pracowac chyba w agencji jako prostytutka... Jestem ładna, i przez taki pryzmat mnie ocenia. Mimo ze bliscy ludzie, którzy dobrze mnie znają uważają ze jestem wartościowa osoba. Gdy sie poznaliśmy był na niższym poziomie i finansowym, i mentalnym. Nauczyłam Go dobrych manier, obycia, jak korzystać z życia. On jest wiecznym, bojącym sie wszystkiego pesymista i, chociaż wmawiam siebie ze tak nie jest, mam ostatnio wrażenie ze próbuje "ciagnąć mnie w dół".... Jakaś obiektywna ocena?. Bede wdzięczna. Pozdrawiam.

Gość gość
Rób swoje i on albo się w tym odnajdzie, albo nie.

Gość Zadumana25
Tyle czasu juz sie znamy, chociaż mam wrażenie, ze On mni nie zna wcale. Jest sens inwestować nadal w ta znajomość? Kłócimy sie, bo nie chce nazwać tego związkiem, bo uważam, ze związek to zaufanie, przyjaźń, to ze można na kimś polegać, ze Cie rozwija i inspiruje. A póki to kuleje, to najpierw wole to dopracować... Mylę sie?

Chyba nie ma. Jeśli mi chłopak powiedziałby, że mogłabym pracować jako prostytutka i śmiał się z moich planów, ambicji itp. To po co dalej być ze sobą

Gość gość
Igranicza, i to w paskudny, manipulacyjny sposób. Nie szanuje Cię, jako kobietę, nie szanuje twoich osiagnięc , dezawuuje je, przyrównujac nienormowany czas pracy do pracy prostytutki. To obraza i wielki afront. Moja rada, z obserwacji mlodych kobiet z rodziny- nie wiąż się z facetem stojącym nizej intelektualnie, mentalnie, finansowo i zyciowo. Męzczyzni tych kobiet ciagnęli je w dół, podkopując przy tym ich poczucie wartosci i osiagnięc. Skonczylo sie burzliwymi rozstaniami i terapią. Daj sobie spokój.

tu nie ma niczego do dopracowywania, nie ma fundamentu między Wami, odpuść sobie i zainwestuj w siebie, a poznasz kogoś na swoim poziomie, bo typek nie dorasta Ci do pięt.

Gość Zadumana25
Z tym, ze nie dorasta, to moze nie do końca tak jest. Mimo ze jest ze wsi, to skończył dobre studia, chciał iść do pracy na etacie, ale namówiłam go na własna działalność i nawet ok sobie radzi. Przepaść jest raczej w tym, ze nie jest bystry, pewny siebie. Imponują mu tacy skromni ludzie, zwykle zycie. Z drugiej strony jest dobry, wiem ze nigdy by mnie nie zdradził, a w dzisiejszych czasach to tez ważne. Sama nie wiem, trochę sie do niego przyzwyczaiłam, ale typowe LOVE to to nie jest...

Gość gość
To twoje zycie i twój wybór. Najgorzej, jak facet ma jakies kompleksy, nawet głęboko schowane, i " leczy" je, poprawia własne samopoczucie , kosztem kobiety, partnerki, zony. Jedno słowo- szacunek. Albo on jest, albo nie ma. Jesli jest, to we wszystkich aspektach wspólnego zycia. Nie wybiórczo. Pelny szacunek, akceptacja i wsparcie. Nie bylabym juz męzatką, gdyby mąz nie szanował mnie jako zawodowca, i tego, co robię. I w drugą stronę tak samo.

Gość gość
12;03 Bardzo mądra wypowiedź. Jestem tego samego zdania.