Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzice mi kupili laptopa a ja chciałam innego sobie kupić sama:(

Polecane posty

Gość gość

Specjalnie na ten cel odkładałam pieniądze, potrzebuję bardzo dobrego laptopa, lekkiego itd., już miałam prawie całą kwotę po czym moi rodzice w ramach niespodzianki kupili mi laptopa. Nie wiem jak im powiedzieć, że ja go nie potrzebuję i chcę innego. Zwyczajnie, nie odpowiada mi ten model który od nich dostałam. Trochę mi głupio albo kupować drugi i ten zostawić nieużywany albo sprzedawać ten itd. Jakbyście to załatwili na moim miejscu?

Gość gość
a jakie parametry ma ten laptop?

Gość gość
Sprzęt można oddać do sklepu tylko musieliby zrobić to rodzice a później mogą ci dołożyć do tego co już odłożyłaś i masz to czego chcesz.

Gość gość
Sprzedaj tego laptopa, pieniądze ze sprzedaży dołóż do tych co masz i kup sobie swojego wymarzonego laptopa. Rodzicom jakoś wytłumaczysz. Albo zostaw sobie tego laptopa i korzystaj raz z jednego, raz z drugiego. Z doświadczenia wiem, że 2 laptopy bardzo się przydają.

Gość gość
Nie wiem jakie ma parametry ten laptop i nie sądzę żeby można było oddać bo mój tata już na nim zainstalował pakiet office i tłumacz oxford;/ On wie, że ja jestem kiepska w takich rzeczach i przygotował to dla mnie. A ja jestem średnio zadowolona, bo mam swój upatrzony model na który odkładam pieniądze.

Gość gość
a jaki model dostałas?

Gość gość
Ojciec sie zna ,z tego co piszesz. Dziwna jestes! Zamiast zadowolic sie tym co daja ,a pewnie pozadna zecz to jeszcze marudzisz. Kase przeznacz na cos innego pewnie masz jekies inne wydatki. Pewnie masz 16 lat ,wiek buntownika. Ja to bym ci dal pare garsci na goly tylek:-) rozpieszczona malolata jestes i tyle.

Gość gość
http://www.mediamarkt.pl/notebook-asus-f550jk-dm151h,id-1023577 Dostałam tego laptopa. no ok, nie ejst to zły komputer ale zwyczajnie chciałam coś innego. Wkurzyłam się, że tego ze mna nie uzgodnili. Nie po to oszczędzałam na laptopa zeby teraz zadowalać się czymś co mi nie odpowiada w 100%. Z drugiej strony chcieli dobrze, trochę mi głupio sprzedawać itd.

Gość gość
Wypasiony model i jeszcze marudzisz? :classic_cool:

>>>pecjalnie na ten cel odkładałam pieniądze, potrzebuję bardzo dobrego laptopa, lekkiego itd.<<< Takiego różowego z bajeranckim logo na obudowie :D :D :D ? Bo oprócz wagi, nie wspomniałaś o żadnych KONKRETNYCH parametrach. x >>>Nie wiem jakie ma parametry ten laptop<<< Dobra jesteś :D :D :D. Każdy NORMALNY młodzian, znałby już całą specyfikację na pamięć :D. Jak nie wiesz: jakie ma parametry, to skąd wiesz, że to nie są parametry, których potrzebujesz? x Chodzi tylko o ten różowy kolorek :D :D :D ? x >>>On wie, że ja jestem kiepska w takich rzeczach i przygotował to dla mnie. A ja jestem średnio zadowolona, bo mam swój upatrzony model na który odkładam pieniądze.<<< Jak jesteś kiepska w komputerach, to w jaki sposób wybrałaś swój "wymarzony" model :D ? Bo był różowy :D :D :D ? x >>>Sprzęt można oddać do sklepu<<< Niby na jakiej postawie? Wprawdzie kiedyś klienci, przynieśli do zwrotu wieżę po ośmiu miesiącach, ale oni tłumaczyli swoje żądanie tym, że kupili nowe meble i ta wieża nie pasuje już im, do wystroju wnętrza :D :D :D. x A tak poważnie, to weź tatusia, kupiony przez niego laptop i własne pieniądze do sklepu. Tam zaproponuj sprzedawcy, by ściągnął Twój wymarzony laptop, a za resztę pieniędzy kup U NIEGO osprzęt np. myszki, zewnętrzny dysk twardy, dodatkowa pamięć itp. Na taką propozycję, sprzedawca powinien przystać. Stracisz na tym mniej, niż sprzedając dostanego laptopa prywatnie.

Gość gość
No i teraz traktujecie mnie jak jakąś głupią. Co z tego, że ten laptop który mi kupili jest dobry i drogi jak mi się zwyczajnie nie podoba, niewygodnie mi się na nim pisze i mnie wkurza. Oszczędzałam na inny model, który chcę mieć i jestem zła;/

Gość gość
Skarbie to prezent. Oni cie kochaja . Jak bys go sprzedala bylo by to przykre dlanich. Asz tak zimna nieuczuciowa niejestes:-)

Gość gość
Własnie wiem, że będzie im przykro. Dlatego im podziękowałam i jak się mnie pytają jak mi się używa laptopa to mówię, że okej.....

Gość gość
autorka to debilka dostała super laptop i jej w d***e zle zal mi jej rodziców najlepiej powinni ją oddac do domu dziecka lub szejkom z dubaju

Gość gość
durna gimbuzera z generacji Pokemon,

Gość gość
no, efekt bezstresowego wychowania. tyłek bym Ci sprał to byś przy żadnym laptopie nie usiadła.

Gość gość
Jesteście jacyś nienormalni, co w tym złego, że chcę otaczać się rzeczami który odpowiadają mi w 100%. Już tak mam, że nie włożę na siebie czegoś co mi się nie podoba, nie koleguję się z ludźmi których nie lubię, nie jeżdżę na wakacje tam gdzie nie chcę itd. Nie mówię, ze ten laptop jest zły. Kosztował prawie 4tysiące złotych i moi rodzice na pewno kupili go w dobrej wierze ale co mi po tym skoto chciałam coś innego. Po co na mnie naskakujecie, nie ptoraficie tego rozumiec?

Gość gość
alez my ciebie rozumiemy i wirtualnie przytulamy bo musi ci byc teraz ciężko , a jaki model chcesz sobie kupic?

Gość gość
Chciałam macbooka air (13.3 cala , 256). On jest kilkaset złotych droższy niż ten co mi rodzice kupili). No trudno, nie mozna miec wszystkiego. Jeszcze przemysle to czy chce z nimi rozmawiac i im sprawiac przykrosc czy nie.

Gość gość
A jaki laptop chciałaś sobie kupić?

Gość gość
Jeszcze przemysle to czy chce z nimi rozmawiac i im sprawiac przykrosc czy nie. - - - - j****y, egoistyczny, rozpieszczony durny bachor:O

Gość gość
Nieobrazaj sie, poprostu masz zaduzo w pupci i ciezko cie zrozumiec. Pomine fakt ze niejednego niestac za 1700 na laptopa. Rosnie z ciebie ztraszna kobieta:-( niepotrafisz sie cieszyc z tego ze masz darmoszke i jeszcze kasa ci zostaje . To straszne jest, zmien sie:-) moze cos z ciebie jeszcze wyrosnie. Albo juz zawsze bedziesz nieszczesliwa.

Gość gość
wpadłam teraz na pomysł. może go pokazowo upuszczę, żeby się rozwalił. doczytam w gwarancji, czy to ma sens. czasem jest tak, że w takich sytuacjach dają drugi model. no i wtedy poproszę o maca.

Gość gość
15;41 - PODSZYW

Gość gość
Chciałam macbooka air (13.3 cala , 256) x typowy snobizm, zresztą macbooki to przereklamowane gadżety

Gość gość
A ja uważam, że masz szczęście - i laptop i kasa ;-) skoro zbierasz kasę na inny model to pooszczędząj jeszcze trochę i za jakiś czas kupisz sobie czy wymarzony laptop czy coś innego. Sprzęt wieczny nie jest, teraz masz nowy i porządny to się ciesz i korzystaj. Nie oddawaj, nie kombinuj, nie próbuj sprzedawać, bo stracisz finansowo i jeszcze będzie ferment w relacjach z rodzicami. Teraz jest tak dużo fajnego sprzętu, że możesz mieć ten duży w domu /skoro jest ciężki/ a kupić sobie dodatkowo coś malutkiego /nie znam się dokładnie, ale są różne tablety itp. cieniutkie do torebki, z bardzo różnymi parametrami i w różnych cenach/. Cokolwiek postanowisz czy kupisz coś innego za zaoszczędzoną kasę, czy zostawisz kasę na inny cel i tak jesteś do przodu, więc nie marudź.

Gość gość
dlaczego nieszczęśliwa? jak już wspomniałam, lubię otaczać się ludźmi, których lubię. tak samo mam zamiar szukać partnera. bidoki mnie nie interesują, sorry.

Gość gość
15;43 - znowu podszyw Eh, pewnie masz rację. Za rok, czy dwa, kupię sobie może nowy model albo rozejrzę się za tabletem tak jak mówisz. Dzięki za radę.

Gość gość
Ten caly macbook air ma zdecydowanie gorsze parametry od tego, który dostalaś w prezencie, nic tylko się cieszyć :) Macbook ma dodatkowo zintegrowaną kartę graficzną, fatalne rozwiązanie, no ale taki urok Macbooków, że ludzie lecą na ich wygląd ;)