Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego polak żyje jak zwierze

Polecane posty

Gość gość

podczas gdy na przykład niemiec czy włoch wyleguje sie na plaży ma swój camping jada w restauracjach :D a polak patrzy co i ile kosztuje w sklepie bo nie ma grubej gotówki dlaczego polacy tak żyją jak zwierzęta ? :D

Gość gość
Zapytaj swojej rodziny:classic_cool:

Gość gość
Jestem polakiem i nigdy nie jadam w domu ponieważ nie chce mi się dla siebie jednego gotować. Poza tym nie mam swojego kampera ale kupuję w tym roku jacht gdyż planuję urlop pod żaglami. Jeszcze jakieś pytania?

Gość gość
moja rodzina nie jest z polski :) tylko zapytałem z ciekawości dlaczego polaczki żyją tak nie ludzko :D

Gość gość
zapytaj swojej rodziny skąd są, jakie mają nazwiska i jaką funkcje pelnili w PRL :-D ps. tylko nie opowiadaj teraz że masz kase na jacht bo coś produkujesz :-D

Kampera? Jak byłem małolat to jeździłem pod namiot. Teraz mogę sobie pozwolić na odrobinę luksusu i kwaterę z łazienką :D

Gość gość
bo jak niemca spotykasz to on idzie do sklepu i kupuje sobie na co ma ochote a jak polak wchodzi do sklepu to mówi "K***a ja nie mam tyle pieniędzy nie stać mnie na to" :D

Gość gość
zapytaj swojej rodziny skąd są, jakie mają nazwiska i jaką funkcje pelnili w PRL smiech.gif ps. tylko nie opowiadaj teraz że masz kase na jacht bo coś produkujesz smiech.gif x Nie produkuję niczego i nawet nie mam swojej firmy. Pracuję w polskiej firmie i przyzwoicie zarabiam ale nic samo mi z nieba nie leci.

Gość gość
gość dziś x Nie produkuję niczego i nawet nie mam swojej firmy. Pracuję w polskiej firmie i przyzwoicie zarabiam ale nic samo mi z nieba nie leci. x księgowość, doradztwo? ;) chyba że jesteś kolejnym już użytkownikiem kafeterii ktory sprzedaje patenty dla NASA :-D taka dzialalnośc biznesowa jest rozpowszechniona na tym forum :-D

Gość gość
przyzwoite zarobki w polskich firmach można porównać do tych z obozów zagłady :D

Pierniczycie. Taki Włoch ze swoją średnią 1400 euro naprawdę tyłka nie urywa:P

Gość gość
d**y nie urywa ale auto kupuje w salonie a 5 latach sprzedaje polaczkowi roz*****e :D

Gość gość
księgowość, doradztwo? oczko.gif chyba że jesteś kolejnym już użytkownikiem kafeterii ktory sprzedaje patenty dla NASA smiech.gif taka dzialalnośc biznesowa jest rozpowszechniona na tym forum smiech.gif x O tym nie wiedziałem ale to zrozumiałe bo nie jestem przecież zasiedziałym kafeterianinem ;) Jestem tylko skromnym kierowcą.

Gość gość
tak żyje cywilizowany człowiek idzie do salonu samochodowego kupuje auto i żyje :) czuje zapach nówki auta zapach w środku a zwierzętom rzuci sie auta za 6 tysięcy i tyle :D

Gość gość
Polak żyje na tyle na ile pozwala mu rząd dymając go z większości zarobionej kasy.

Gość gość
tak żyje cywilizowany człowiek idzie do salonu samochodowego kupuje auto i żyje usmiech.gif czuje zapach nówki auta zapach w środku a zwierzętom rzuci sie auta za 6 tysięcy i tyle smiech.gif x Cywilizowany człowiek wie że ma wybór i wcale nie znaczy to że kupuje nowe auto tylko dlatego że go stać. Ja jeżdżę takim autem jakim tutaj właśnie pogardzasz (co prawda wygląda i pachnie jak nówka ale nią nie jest) ale jacht będę tego roku miał. Kwestia priorytetów. Jeden chce pokazać czym podjedzie pod wiejski klub a drugi chce żyć pełnią życia ;)

Gość gość
Bo niemiec czy włoch wali na kredyt i się zadłuża po uszy, i tylko pracuje na spłaty, to samo amerykanie, a polak żyje na tyle za ile go stać za bierzące niskie dochody. Nie sztuka wj/ebać się w długi, gorzej jak robote się straci, nie spłaca zadłużenia i traci taki debil jak włoch czy amerykanin wszystko.

Gość gość
Tylko biedota niemiecka, włoska, amerykańska, kupuje nowe auta na 10cio letnie spłaty, bo takiego nie stać na używane za gotówke. Polacy kupują za gotówke jak mądrzy.

Gość gość
do gościa 16:55 właśnie tym różni sie niemiec od polaka że niemiec ma i kupuje co chce a polak oszczędza i nigdy nie ma i zawsze mu źle bo boi sie o pracę :D że nie bedzie miał na chleb po prostu żyje jak zwierze w STRACHU :D

Gość gość
gość dziś polak też może nawalić długi ( wielu już to robi ), ale polak od niemca jest o wiele mądrzejszy i nie da się banksterom skubać co miesiąc. Ludzie na zachodzie żyją bardziej na luzie i są przyzwyczajeni że są ciągle w długach i ciągle mają spłaty aż do grobowej deski. To tylko iluzja dobrobytu, niestety.

Gość gość
macie coś na temat o "bogatych" niemcach onet pl/biznes/praca/zarobki,hkdhk2