Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pooooomocy! Poczta polska!!

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie. Zamówiłam coś na allegro, co miało zostać wysłane listem - pocztą polską. Czekam i czekam i nie ma. Stąd moje pytanie czy jak zadzwonię do poczty polskiej to będą mogli udzielić mi odpowiedzi czy takowy list został w ogóle wysłany? Ze sprzedającym zero kontaktu a ja pilnie tego potrzebuję na jutro!!

Gość gość
jak nie masz numeru listu (bo mam nadzieję, że wybrałaś opcje przesyłki rejestrowanej) to nikt ci niczego nie powie. Bo i skąd niby

Gość gość
Jeżeli zwykły list to nic ci nie powiedzą bo takich nie rejestrują. Jeżeli polecony to może coś ci powiedzą.

Gość gość
List polecony ekonomiczny - czyli jak to będzie? Nie znam się w ogóle, nigdy nie zamawiałam prez internet.

Gość gość
jak nie masz numeru listu, a ten możesz dostać od sprzedającego, to nie dowiesz się niczego. Chyba, że w swoim urzędzie mogą ci powiedzieć czy na twoje nazwisko cokolwiek dotarło, ale nie czy został wysłane (tego bez nr listu nie mają jak sprawdzić) Może być tak, że list czeka na ciebie, a ty o tym nie wiesz bo listonoszowi nie chciało się zostawić awiza, co na moim poprzednim było normą i powodem wielu awantur i skarg na listonosza

Gość gość
1. Sprzedający powinien dać ci nr listu i wtedy na necie sprawdzisz gdzie jest, a jak nie to przez tel. 2. Zadzwoń na twoją placówkę i zapytaj czy nie ma do ciebie listu lub nie było. Najlepiej pogadaj z twoim listonoszem, bo być może go zostawił gdzieś u sąsiadów, albo było coś z adresem.