Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

hashimoto a nadczynność

Polecane posty

Gość gość

witam lekarz próbował mi ustawić hormony tarczycy przez okres 2 lat niestety nie udało się osiągnąc tsh ponieżej 2, mój ostatni wynik po braniu 75 na zmiane 50 euthyrox wynosi tsh 0,01 natomiast ft4 31 przy normie do 15... co ja mam zrobić jestem załamana?

Gość gość
ja przestałam brać leki i chodzić do lekarza ale tobie nie radzę ja po prostu miałam dosyć a po lekach mnie dusiło też miałam po eutorksie czy jak tam się to zwie 0,01 w tsh może spróbuj iść do innego lekarza

Gość gość
przepisłam mi ostatnio metizol... żeby teraz leczyć nadczynność! po przeczytaniu co to za lek mam dość chodzenia do lekarzy

Gość gość
ja chyba zacznę chodzić jak kasę będę miała bo lekarze są lepsi jak prywatnie się pójdzie a tak człowieka jak śmiecia traktują w dodatku to i nawet ubezpieczenia nie mam :(

Gość gość
Nie rozumiem, jak lekarz chciał Ci podnieść tsh tyroksyną? Przeciez ona obniża tsh... Więc jak miałaś miec 2, skoro masz 0,01??

Gość gość
na początku grudnia 2014 tsh miałam 3,99.lekarz kazał przyjmować euthyrox 50 i 75 na naprzemiennie euthyrox 50 i 75. tsh spadło mi do 0,01. teraz po spadku tsh do 0,01 lekarz kaze mi brac metizol

Gość gość
wczesniej przez okres może 2 lat miałam wahania tsh pomiędzy 2,5 a 5 (zawsze w normie). Brałałam wtedy 25 przez kilka miesięcy a potem 50 euthyrox. Jednak po osttanim podniesieniu dawki zrobiła mi się nadczynność. jednak żeby zajść w ciąże musze mieć poniżej 2