Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama z 6 kg na plusie

Waga i dieta po ciąży, KP

Polecane posty

Hejka, chciałam się Was spytać, jak radzicie sobie z wagą po ciąży? Ja przybrałam w ciąży łącznie 16 kg, z czego 10 spadło mi niemalże od razu po porodzie. 6 kg zostało. Położna zabroniła stosować diet, ze względu na KP. Podobno chęć na słodycze i wzmożony apetyt przy KP to norma, wszystko zacznie się regulować po 4 miesiącu. Do tego często jadłam mikrofalowe, smieciowe jedzenie, bo nie dawałam rady ugotować nic zdrowszego. Tydzień temu minął 4 miesiąć i jakoś nie czuję, żeby coś się regulowało. Na Wielkanoc objadałam się czekoladowymi zajączkami i jajeczkami i cholipka, ciągle to 6 kg! xxx Jak Wam udało się schudnąć po ciąży, przy KP. Dziś poszedł parownik w ruch. Zacznę zdrowiej jeść, niż dotychczas. Może się coś ruszy. xxx Jak to było u Was?

Gość gość
w ciazy przytylam 10kg. wrocilam do wagi w ciagu 5 miesiecy. diete troche trzymalam bo synek byl bardzo wrazliwy. dopiero jak przestalam karmic syna zauwazylam ze musze uwazac z jedzeniem bo szybko przybieram.

To przy tym, że się objadam słodyczami i jedzeniem z mikrofali, to nie jest aż tak źle. Bo mimo wszystko waga stoi.

Gość gość
Gdybys normalnie jadla to bys normalnie wazyla