Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dlugie wlosy

Jaka tania odżywka przeciwko wypadaniu włosów?

Polecane posty

Gość Dlugie wlosy

Witam, mam 18 lat (jestem facetem) i zapuszczam włosy średniej długości do ramion, już niewiele mi brakuje, za jakieś dwa miesiące pójdę przyciąć końcówki żeby dodatkowo wzmocnić włosy, ale pora przejść do rzeczy. Otóż od pewnego czasu (mniej więcej dwa miesiące) zaczęły mi wypadać włosy, codziennie rano jak się czesze na grzebieniu zostaje po około 10 włosów, chyba tak nie powinno być co nie? Najpierw stosowałem jakiś tani szampon z Biedronki, przerzuciłem się jakiś miesiąc temu na Pantene z odżywką ale dalej to samo. Zmieniłem tydzień temu szampon na Head and Shoulders i zauważyłem że moje włosy lepiej się układają niż wcześniej, mam coraz mniej łupieżu i łatwiej się rozczesują i dużo mniej się przetłuszczają niż wcześniej ale nadal wypadają :/ Chciałbym kupić jakąś odżywkę przeciw wypadaniu włosów która będzie łatwa w aplikacji i przede wszystkim tania (około 20zł) i skuteczna, pomoże mi ktoś? :) Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam :D

Gość gość
10 włosów to nie dużo, odkąd ą długie, to po prostu je widzisz. Ale polecam szampon/odżywki z czarną rzepą. Zapach kiepski, ale pomagają i są tanie. Szukaj w marketach, drogeriach na półkach przy samej podłodze, nie są eksponowane.

Gość gość
Poczytaj blog Anwen, tam jest masa info na temat pielęgnacji włosów, o wcierkach na wypadanie (np. Jantar) też. I pierwszą rzeczą, jaką zrobisz po lekturze, będzie zmiana szamponu, bo na razie wybrałeś chyba najgorszy z możliwych ;)

Gość gość
a ja ci polecę tabletki megakrzem albo maxikrzem, porawią stan włosów i cery przy okazji...niestety wypadanie włosów świadczy o złej diecie, ale 10 włosów to niedużo, jak wypadnie ze 100 to możesz mówić o wypadaniu

Gość gość
Polecam bloga lub książkę Anwen. Najtańsza pewnie bedzie wcierka z nasion kaziaredka lub jantar.

Gość gość
Nasiona kozieradki kupisz w sklepie india online. Są tam też oleje do włosów, które pomogą odżywić i wzmocnić włosy. Wybor jest bardzo duzy. Tak jak ktoś wyżej napisał 10 włosów to nie jest dużo. Dzienna norma to nawet 10 razy tyle.

Gość gość
wystarczy woda brzozowa z rosmanna 6 zł 0,5 l wcierać w skórę głowy. Człowiek traci dziennie 50-100 włosów ;)

Gość gość
przesadzasz z tym wypadaniem gdyby mnie wypadało 10 włosów dziennie to skakałabym ze szczęścia przy każdym czesaniu wypda mi miniumum 40-50, a tych co wypadają samoistnie lub zostają na ubraniu nawet nie liczę autorze nie kombinuj za dużo z szamponami i odżywkami bo nabawisz się alergii i dopiero zaczną Ci wypadać włosy kup sobie jedynie jakiś delikatny szampon z miniumum chemii, dobry i tani jest szampon z czarną rzepą Joanna

Gość gość
Ja polecam odżywkę do spryskania po umyciu Pokrzepol

Gość Dingolek
oczywiście przede wszystkim dobre odżywianie i odpowiedni styl życia- wysypiać się i nie przesadzać z używkami! a jak już nie ma wyjścia to absolutnie polecam to cudo co podrzucił gość na trena. pl :)