Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

katolików uważam za ludzi bardzo naiwnych

Polecane posty

Gość gość

I latwych do indoktrynacji

Gość gość
ja też tak sądzę jak można uważać biblie za świętą księgę i wierzyć przy tym w co innego bo ważniejszy jest katechizm :D

Gość gość
To jest ciemnota mentalna

Gość gość
Katole to tacy hipokryci bez jaj, udają ze robią cos dobrego, są nudni i ograniczeni.

Gość gość
a jak ktoś wierzy w Boga ale nie chodzi do kościoła i nie wierzy we wszystko co jet napisane w przerobionej biblii to jest katolikiem czy nie? bo nie wiem jak siebie określić

Gość gość
Tak sie sklada ze statystyki w Polsce to bzdura, bo mimo lekcji religii nic nie wiemy o tej wierze Muzulmanie to sa wierzacy, w czasie ramadanu przestrzegaja zasad niejedzenia i nie picia a Polacy nawet w piatki mieso żrą! Poza tym uzywaja prezerwatyw, innych srodkow anty, spia przed slubem i wiadomo ze nie przestrzegaja tej religiia statytyki sa potrzebne ksiezoùm by dostawac kase od glupiego panstwa

Gość gość
no niestety to protestanc sa naiwni bo mysla ze wierza ze rozumieja pismo sw odrzycili sakramenty mino ze sam jesu je ustanowił np spowiedz

Gość gość
wierze w Lenina wiecznie żywego i nie dam się zrobić w jajo

Gość gość
Dlaczego komuniści nie pójdą do piekła? - Bo taki raj by tam zaczęli budować, że by diabli nie wytrzymali. :)

Gość gość
a ja za naiwnych uważam tych, którzy np. wierzą w to, że psy ich "kochają" - nauka już dawno udowodniła to, że pies przywiązuje się do człowieka ze względu na instynkt stadny, a nie żadną "miłość" , to dopiero ciemnota

Gość gość
Ja za naiwnych bardzo uwazam ateistow. To sa ludzie ograniczeni umyslowo. A maja sie za niewiadomo kogo bo co ? bo nie wierza w Boga ? hahah smiech na sali

Gość gość
A ja uważam,że fajnie jest,że każdy może wierzyć w co chce,albo w nic nie wierzyć i też jest dobrze. Po co pakować ludzi do jednego worka i oceniać,że wszyscy katolicy to coś tam, a wszyscy ateiści to coś tam innego. Żyjcie po swojemu i dajcie żyć innym:)

Gość gość
Katolicy są tak głupi iz myślą ze wszyscy prócz katolików pójdą do piekła a tylko oni do nieba. W takim razie cieszę się ze nie będę w ich niebie i nie będę musiała oglądać ich sk****alych zakłamanych ryjoww. Najglupsi ludzie na ziemi oni ani jeden książki w życiu nie przeczytali, nic nie wiedza o historii, fizyce, biologii, chemii. A historii kościoła w życiu nie zgłębiali. To tępa masa bez mózgu nikt nie powinien liczyć się z ta ciemnota

Gość gość
jasne, Lenin wiecznie żywy :)

Gość gość
nie wierzą w boga, ale za to bardzo często wierzą w inne bzdury np. w przeznaczenie, wróżby, magiczne siły etc. albo np. w to, ze zwierzęta potrafią "kochać". albo rzeczy, których nauka nie udowodniła np. reinkarnację. więc zabawne jest ich panoszenie się z tą ich rzekomą racjonalnością - dziwne, że zazwyczaj racjonalni są tylko w tej jednej kwestii dot. istnienia boga, a w innych już niekoniecznie :)

Gość gość
mój powyższy komentarz jest oczywiście o ateistach

Gość gość
Ateiści są manipulowani przez partyjnych demagogów obiecujących im wieczny socjal z MOPSu :)

Gość gość
Z całej trójcy jeszcze w miarę szanuje Jezusa chociaż nigdy go nie było. Bóg wg był sadysta i morderca, chorym psychicznie który zamieniał ludzi w slupy soli i mordował jak mu się cos nie podobalo. Matka boska nic nie wniosła do tej religii, żadnej mądrości, jest figurantka i obraza kobiety ponieważ dzięki niej popęd seksualny u kobiet jest zly. Jezus był inspirujący ale myślę ze w gruncie rzeczy byl facetem lubił się napić wina i piękne kobiety i dlatego stanął w obronie d****** bo była atrakcyjna

Gość gość
Tak,masz rację też to zauważyłam tylko nie potrafiłam nazwać.To bardzo dziwne i naiwne.

Gość gość
A dlaczego to wszystko tak bardzo was niewierzących interesuje?.Mnie na przykład ateizm wcale.

Gość gość
Po prostu lubię znać prawdę i to mi daje satysfakcję. Nie znosze wciskać sobie ciemnoty. Cierpieć z powodu wydumanych wyrzutów sumienia bo np. Zranilam boga bo chciałam być szczesliwa. Dlaczego mam się czuć źle z powodu seksu, masturbacji czy pieniędzy. Chce mieć czyste sumienie nieskalane grzechem pierworodnym.

Gość gość
jak jezusa nie było? proszę cię, nie musisz wierzyć w jego boskość czy cuda (ja też w to nie wierzę) , ale jednak fakty historyczne wskazują na to, że taki ktoś istniał. jezus nie był żadnym bogiem, ale był genialnym filozofem, oświeconym. i do dziś niestety jego nauki nie są dobrze rozumiane. a kk już całkowicie wypaczył jego przekaz.

Gość gość
Cała cywilizacja białego człowieka została zbudowana na Chrześcijaństwie opierając się na Dekalogu, ale ten czas powoli się kończy, nadchodzi nowy hegemon światowy w postaci Chin wraz ich postrzeganiem świata. Czy w Chinach mają wolną Niedziele?

Gość gość
Nie wiem czy wierze czy nie wierze, nie ma dowodów na jego istnienie. Miał wiele ciekawych przemyśleń ale nie wierze w te jego cuda i zmartwychwstanie

Gość gość
A cywilizacja greków czy rzymian? To tez biali ludzie a osiągnięcia mieli nieslychane w każdej dziedzinie. Prawo, medycyna, filozofia, arcxhitektura

Gość gość
jezus zyje i przemawia do inych ludzi np faustyny kowalskiej ojcie pio tyle cudów brak logicznego wyjasnienia przez lekazy ze spisali je i wyszło 104 tomy jezus zostałodnotowany przez historyków poganskich np rzymskich w tamtych czasach było ponat setka bogów greckich zymskich egipskich ludzuie mogli wybierac ale wybrali jezusa ktury robił cuda i apostołowie takrzez robili cuda i ludzie poszli za nim

Gość gość
dziś Rzym i Grecja, oba imperia zniknęły z powierzchni ziemi, są tylko wspomnieniem ich świetności aż po całkowity upadek.

Gość gość
Podobno ojciec Pio to oszust. Kiedyś cos czytałem o tym

Gość gość
11.53 Nie wiem czy wierze czy nie wierze, nie ma dowodów na jego istnienie. <<<<< To chyba na tym polega wiara nie? I nie tylko w Boga. Wierzysz w cos czego nie widac i czego nie mozna udowodnic. Jak sa dowody to nie jest to wiara tylko FAKT.

Gość gość
Wszystkio z czasem znika z powierzchni ziemi nic nie jest wieczne. A szczególnie szybko znikają wielkie imperia