Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

katolików uważam za ludzi bardzo naiwnych

Polecane posty

Gość gość
typowy top zydkow , ateistow i ptotestantow o Polakach - katolikach w realu udaja ze wszystko jest OK ! - falszywcy ;)

Gość gość
Człowieku kochany a co tak naprawdę Cię boli?Cierpisz i plujesz.Na co i dlaczego?Nie potrafisz kochać?Dlaczego chcesz aby inni mieli tak brzydkie przekonanie o świecie jak Ty.Zobacz dokładnie ilu jest wokół dobrych ludzi i zastanów się dlaczego Ty widzisz tylko tych złych?

Gość gość
Uwazasz ze Jezus wygrałby worek złota zamiast dobro i miłość? Nie chce mi się juz gadać z taka hołotą obludna. Jeśli JEZuS istnieje wyprze się was mam nadzieje i przegoni jak kupców ze swiatyni

Gość gość
Już wiem po co są katolicy żebyśmy my agnostycy mogli się z nich pośmiać :) np chociażby z tego że zostaną przypieczetowani duchem świętym... :D no komedia żeby dorośli ludzie bawili się w coś takiego :)))

Gość gość
Nie macie żadnego przebaczenia, Jezus przyjdzie na sad ostateczny

Gość gość
Nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka. Martyna akurat odżegnuje się od katolicyzmu, nawet oficjalnie wystapiła z KK ze wszystkimi tego konsekwencjami.

Gość gość
Bogowie i Boginie nie istnieją podobnie jak Krasnoludki i Elfy.

Gość gość
do gość z 16.02 Właśnie debilu religie,wiary i sekty opierają się wyłącznie na strachu swych wyznawców i nie strasz piekłem ani sądami bo ja się nie boję i mam to gdzieś.

Gość gość
Smianie z ateistow jest i tyle. haha

Gość gość
Ja Cię proszę.Zostaw mi krasnoludki/i elfy też/.

Gość gość
hahha a wiekszosc was smieszni ateisci na koncu i tak bedzie sie modlic. Zal mi was.

Gość gość
Ateisci sa strasznie naiwni twierdzac na 100% ze Bog nie istnieje.

Gość gość
Czy naiwnościa jest twierdzenie, że nie ma żadnych dowodów na istnienie Boga czy innej siły sprawczej niematerialnej?

Gość gość
No ale przyznaj,że bardzo dużo czasu Bogu poświęcają.Coś ich może gnębi?

Gość gość
Nie poświęcaja i nic ich nie gnębi. Walczą czy też bronią się przed atakującymi ich bez przerwy wyznaniowcami.

Gość gość
Na jakie inne nieistniejące rzeczy poświęcasz tyle czasu?Wytłumacz niewierząca osobo bo nie rozmiem.

Gość gość
Skoro ktos jest ateista to w ogole nie powinien poswiecac czasu na myslenie o Bogu i pisanie glupot w necie. A jest zupelnie odwrotnie. Ateisci chyba wiecej o Bogu mysla niz Katolicy hahahah Ale paradoks.

Gość gość
Ale tutaj w temacie nie ma ataku na ateistów.

Gość gość
Na żadne. O wierze, Bogu rozmawiam wtedy kiedy ktoś mnie o to spyta czy też zaatakuje lub obraża twierdząc, że jestem komunistą bo ateista to komunista wg różnych mało myślących osób.

Gość gość
No zobacz to tak samo jak wierzących nazywają katolami i oszołomami.Tak naprawdę mało wierzących jest,którzy kogoś atakują.Ci co się pienią to takie osoby pseudo.

Gość gość
Ateista to człowiek wolny i może myśleć i mówić o czym tylko chce a więc o Bogu również.

Gość gość
Żaden normalny ateista nie nazywa katolików katolami bo katole to tylko część katolików którą można nazwać też oszołomami. Żaden normalny katolik nie jest oszołomem.

Gość gość
widze że katolicy są bardziej tolerancyjni dla ateistów, bo co temat to ateiści wyśmiewają wiare ludzi wierzących niekoniecznie uważających sie za katolików, wniosek taki że ateiści to zwykłe buractwo

Gość gość
A skad ateisci moga to wiedziec. I jeszcze to nazywanie sie wolnymi ludzmi ble ble ble. Ja jako chrzescijanin tez jestem wolnym czlowiekiem.

Gość gość
Oczywiście,że może.Ja pytałam dlaczego myśli tak dużo o Bogu?

Gość gość
Skąd? Po zachowaniu, po tym co mówia. Shatyn podał kiedyś (swoją) definicję i ona jest bardzo bliska prawdy. > "..."Na początku zaznaczę, iż niezmiernie ważne jest, aby nie utożsamiać katola z katolikiem, bo to dwa różne pojęcia. Katolik żyje bowiem zgodnie z naukami Jezusa, a przynajmniej stara się. Katol żyje natomiast zgodnie z naukami mocno upolitycznionego kościółka, wierząc przede wszystkim w świętą wojnę z innowiercami i niewierzącymi. O ile katolik nadstawia drugi policzek, o tyle katol z upodobaniem dokopie bliźniemu swemu. Katolik wybaczy, katol będzie się sądził. Katolik wysłucha, katol zaknebluje. Nie muszę chyba dodawać, że prawdziwych katolików jest niewielu, katoli zaś – całe zastępy. W co wierzy katolik? Oczywiście w Boga. I ma nadzieję, że po śmierci pójdzie do nieba. W co wierzy katol? Przede wszystkim w kościół. Zdarza się, że i w Boga. Jednak nie ma on - jak to ma miejsce u katolika – nadziei, że pójdzie do nieba. ON TO WIE! Czy jednak oklepana już wizja raju jest dla niego nęcąca? Absolutnie nie. Jak bowiem wśród aniołków i pasących się beztrosko baranków bożych spełniłby się ktoś, dla kogo agresja i nienawiść to chleb powszedni? Zanudziłby się tam biedaczysko. Dlatego wymyślił sobie raj alternatywny... Jean Paul Sartre powiedział: “Piekło to inni”. Katol mówi: “Niebo to piekło innych”. Ileż już razy słyszałem zdania typu: “Z przyjemnością będę patrzył, jak smażysz się w piekle”, “Zobaczymy, kto będzie się śmiał w dniu sądu”, “Będziesz błagał o litość, podczas gdy ja będę w niebie”. Sadyzm w najczystszej postaci. Nienawiść, która przetrwa nawet śmierć. Agresja, której końca nie widać. Zaiste – raj, tyle że dla psychopatów. Zastanawia mnie, skąd się biorą tacy ludzie? Czy Bóg nie jest dla nich jedynie przykrywką, w imię której mogą siać zniszczenie, na dodatek bezkarnie? Domagają się szacunku dla swoich działań w imię wiary, ale absolutnie na niego nie zasługują. W równym stopniu można by domagać się szacunku dla działań żołnierzy SS. Dla nienawiści nie ma wytłumaczenia. Cel nie uświęca środków. Zło pozostaje złem, niezależnie od rozmiaru, zasięgu i tego, z jakich pobudek jest czynione."...

Gość gość
Analizujac tematy i komentarze o Bogu, religii itp to najwiecej do powiedzenia maja wlasnie ateisci. Oni najczesniej obrazaja katolikow. Ciekawe dlaczego.

Gość gość
ateiści, zwykłe buractwo które śmie ingerować i wyśmiewać tak intymną rzecz jak to wco kto wierzy

Gość gość
Ateista nie myśli o Bogu bo i po co? Katolik nie jest wolnym człowiekiem bo wiara zobowiązuje go do przestrzegania jej zasad.

Gość gość
Katolicy nie mogą być tolerancyjni bo to przeczy ich wierze.