Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brak dialogu w związku...

Polecane posty

Gość gość

od dwóch miesięcy spotykam sie ze świetnym facetem, mega jara mnie seksualnie (wiem zaraz będzie mnóstwo hejtu, bo od seksu zaczęla sie nasza znajmość, tzn wpadliśmy na siebie przypadkiem w necie, nie na portalu randkowym, na zasadzie pracodawca-pracownica ale nie przyjelam pracy u niego, bo wpadlismy sobie w oko i postanowilismy zaczac sie spotykac). Myslalam, ze chodzi tylko o seks i pasowalo mi to, zapewnial ze cche zwiazku ze mna. Seks byl na pierwszej 'randce' wiec pomyslalam sciemnia i podchodzialam do tegoz dystansem. Ale jemu chyba naprawde zalezy na czyms wiecej niz opakowaniu. Ja tak naprawde spotykalam sie z nim tylko dla seksu, bo nie smialam liczyc na cos wiecej, nie moja liga taki facet (wyksztalcony, bogaty, zaradny, nieziemsko przystojny, niespełna 30 lat, od wóch lat sam... wysoki, zadbany brunet itp. tak zwany mój ideal) ale on caly czas pokazuje mi, ze che czegos wiecej. Bardzo o mnie dba. Ostatnio powiedział mi wprost, ze prawie z nim nie rozmawiam, ze tylko seks i odsuwam sie od niego, ze on chce silnej i konkretnej kobiety na cale zycie, a nie tylko do lozka, ze faktycznie to go przyciagnelo do mnie ale chce walczyc o cos wiecej. Ja nie umiem czuc sie przy nim swobodnie, bo jestem tylko biedna szarą myszka:( czuje sie przy nim kims gorszym chociaz od nie daje mi tego odczuc, jak sie przelamac, jak zaczac czuc sie przy nim swobodnie?:(

jeżeli ktoś zaczyna od końca to zaburza się całkowicie jakakolwiek hierarchia znajomości, osiągnęliście ten najwyższy pułap, zapominając o tym najważniejszym fundamencie. myślę, że w tym momencie rozchodzą się Wasze priorytety, Wasze drogi.

Gość gość
moim zdaniem jedynym ratunkiem dla was jest szybka i to bardzo szybka naprawa relacji typu: usiądź obok niego, przytul i porozmawiaj np. o tym co studiował.... czemu akurat to , co go w tym zainteresowało... jak wspomina czasy liceum..., pytaj o to co lubi, obejrzyjcie jakiś film.... zróbcie razem coś typu gotowanie. Jak tego szybko nie bedzie to sie to rozpadnie. Seks macie zapewne boski ale to za malo. Jesli facet upomin asie o dialog.... o rozmowe to mu zalezy. Szybko reaguj!

Gość gość
Moim zdaniem facet jest mądrzejszy od Ciebie. Ma seks , a chce czegoś więcej! Jezu masz skarb , a nie faceta. Tobie się wydaje, że tylko tyle możesz mu dać, a on uważa Cię za kogoś ważniejszego. Zmieni jednak zdanie jak nie zaczniesz zachowywać się jak kobieta.... dama. Wymagaj od niego czegoś! nie bądź na każde zawołanie. Bądź ambitna i miej swoje zycie, rozmawiaj z nim o pracy, o tym jaka czytasz książke , a nie o tym kto Cie podrywał itp. On wrecz woła o to abys zrozumiala. Duzo czasu Ci nie da. Wiec wszystko w Twoich rekach. powodzenia

Przestań czuć się przy nim gorsza. Bądź pewna siebie. nie ulegaj mu, bo on Cię sprawdza. Musisz być stanowcza i rób to co sama chce, a nie to co on chce. Dużo z nim rozmawiaj, o wszystkim.

Gość gość
Jesteś niedojrzała do tego związku i tyle.

Gość gość
chłopak potrzebuje miłości, daj mu to albo za chwilę będziesz mogła nawet o seksie zapomnieć.

Gość gość
on liczy na prawdziwą, szczerą relacje na dłużej. Ty? Ty nie umiesz kochać. Nie wiesz co to związek. Pokaż mu, że coś czujesz (o ile go chcesz). Musisz go rozkochać. Coś mu ugoruj, zrób niespodziankę (nie tylko seksowną bielizną). Pytaj o jego rodzinę... musi wiedzieć, że masz swoje zdanie, że dajesz sobie radę w życiu, że będziesz zaradną żona i matką, że nei wydasz jego pieniędzy na bzdety. Sprawdź czym się zajmuje i np. podeślij klienta... coś doradź niby przypadkiem. Zapunktujesz na maxa.

Gość gość
dorośnij dziewczyno. facet chce biedną laskę, zwykłą dziewczynę, a ta nie umie tego wykorzystac... masakra.

Gość gość
Rozumiem Cię , czasem staje na naszej drodze ktoś , kto zupełnie do nas nie pasuje , wydaje nam się , że nie damy rady , bo to nie nasz swiat , wycofujemy się , ze zwykłego strachu. Tylko , że takich decyzji przeważnie żałujemy do końca życia. Jesli jesteś w stanie obdarzyć go uczuciem , zrób to i nie martw się na zapas. Jeśli On nie patrzy na te różnice i chce miłości , to co masz do stracenia ? Owszem mozesz go pokochać i kiedyś , jesli to się rozleci będziesz cierpieć. Ale tu widać , ze to On jest bardziej zaangażowany. Ale i tak lepsze to , niż stracić go tylko dlatego , ze się boisz

A ja myślę, że spotkałaś właśnie swojego księcia z bajki. Skoro on w Tobie zobaczył coś więcej niż laskę do łóżka to znaczy że czas przestać myśleć o sobie źle. Dziewczyno chcesz odmówić sobie szczęścia? Serio? Myślę, że po prostu jesteś w szoku i nie możesz uwierzyć, że to się dzieje na prawdę :D Rozwiń tą znajomość bo warto. Taki facet trafia się raz w życiu, albo - tak jak i mi - nigdy :/ Trzymam kciuki żebyś się przełamała i w ogóle za Was :)

Gość gość
popieram przedmowczynie:) takiego faceta ma jedna na milion. jesli on sam upomina sie o rozmowe, o cos wiecej to znaczy, ze naprawde tego potrzebuje. Ty chcesz sie wycofac tylko ze strachu,z e nie spelnisz jego oczekiwan, bo nie masz dzianych starych? no prosze Cie. Jak bedziesz tak myslala to efekt bedzie taki, ze on uzna Cie za materialistke. Moim zdaniem to on potrzebuje ambitnej i stanowczej kobiety. Jak taka bedziesz to da Ci wszystko. Zobaczy, ze bedziesz dobrze zarzadzala jego pieniedzmi w przyszlosci , a przy takiej kobiecie on sam wiecej osiagnie. Pusta bogata lala by mu tylko rozwalila ten majatek. Moze on w ten sposob mysli. Dbaj o niego i uwierz w to, ze naprawde zdarza sie milosc bogatego do biednej:))) Powodzenia

Gość gość
Traktuj go na równi ze soba, nie jak kogos lepszego, bo on sluzacej nie szuka. Nie masz nic do stracenia, a duzo do zyskania.

Mój Boże fala krytyki. Kobito po prostu pomyśl - kimkolwiek on jest - czego od niego chcesz. Nic na siłę. Bo jeśli masz być z nim na sile to on zasługuje na kogoś, kto da mu więcej. Słuchaj serca i tyle :)

Gość gość
Taki facet to skarb. Albo o niego dbaj albo pozwól innej

Gość gość
A mi sie wydaje, ze autorka ma duże szanse na upolowanie tego zwierza:) tylko musi zaintrygować polującego czymś więcej niz tylko wyglądem... Bo faceci lubią zdobywać... Lubią jak ciagle cos odkrywają... Ale jestem dobrej myśli. Szerokości. A.

Gość gość
przypadkiem sie tu znalazlam ale temat jest ciekawy. czuje jakbym czytal o kopciuszki i ksiezniczce. kopciuszek tez sie przejmowal i ukrywal... a czy bylo warto? nie. wiec powodzenia