Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

5 lat po ślubie brak dziecka

Polecane posty

Gość nie ich interes
Rada - wyluzuj... Zabawne. To jak powiedziec sobie w stresowej sytuacji - nie stresuj sie. Moge takich przykladow podawac bez konca. Wlasnie te komentarze ucinam szybko.

Gość gość
najlepiej to sie ubierac i zachowywac jak ta panienka z fimika a facet nigdy nie zdradzi i kazdy sie zakocha bez pamieci 333 www.youtube.com/watch?v=Ppy6mJsIwxA

Gość gość
My 7 lat po slubie,nie mamy dzieci i zastanawiamy sie czy miec- juz od 3 lat:-D

Gość gość
Ale nikt nic nie mowi,nie dopytuje,nie probuje wywrzec presji, mysle,ze nie śmią tak do nas mowic

Gość gość
Nawet jesli tak mysla

Gość gość
ja mam 24 lata i też słysze naciski od rodziny i sąsiadów a kiedy ślub a kiedy dzieci ...

Gość gość
Co z Wami? Kazcie im spadac to wasza sprawa. Jakby Nam ktos tak powiedzial to by mial taki pojazd,ze juz by sie nie odezwal nigdy:-D

Gość gość
Ja zachodzę w ciąże za każdym razem jak sie staram, ale zarodek przestaje się rozwijać ok 5-6 tyg. już 4 ciąże tak straciłam. Mieszkam za granicą, jestem pod opieką kliniki leczenia niepłodności, miałam wszystkie badania i mąż też, jesteśmy zdrowi. Jak słyszę teksty: wyluzuj to mi się agresor włącza...tak może powiedzieć tylko osoba bez empatii, która jest przekonana, że tą empatię ma.

Gość gość
To mlode pokolenie rzadzi,zawsze tak bylo starych opinie sa niewazne oni teraz musza sluchac nas. Gdzie Wy zyjecie?

Gość gość
problem jest w głowie, poza ewentualnymi problemami medycznymi. bardzo czegoś chcę i juz! nie ma tak, ze jak chcę to mam. na dobre rzeczy czasem trzeba poczekac dluzej...i trzeba sobie przy okazji tematu jasno powiedziec, ze nie wszystko czlowiekowi jest w zyciu dane. mozesz się wkurzac autorko, i psioczyc na cały swiat, a i tak musisz czekac cierpliwie na swój czas. gdybys przyszla wczesniej na dworzec, to nie znaczy, ze pociąg odjedzie wczesniej, bo ty tak CHCESZ. odjedzie zgodnie z rozkladem jazdy, zgodnie z rozkladem zycia. dobra ciotka.

Gość gość
Ja bardzo chamsko ucinam takie pytania, moja matka jezdzi po ciotkach na wsiach i zawsze to samo: kiedy dzieci bo jej wstyd, ja ja wyzwalam od roznych kyora narobila nas a nasz stary bil ja jak byla z nami w ciazy i ze nie miala skrupułów narobic tyle dsieci z wlasnym katem to zamknela gebe raz na zawsze a ciotkom mowie tak: a ty jestes madra taka ze wychowalas 3 dzieci na emeryturze swojej tesciowej? Bez jej emerytury nie stac ciebie by bylo nawet utrzymac sie samej, bo tak jest ze mlodzi rolnicy zyja albo z rodzicami lub tesciami zyja z ich emerytur bo swoich wyplat nie maja, jedynie tyle co ze sprzedaży mleka itp a co ja mam wrocic do matki na jej utrzymanoe z 3 dzieci? Jestem dorosla i jak mnie bedzie stac to bede miala dzieci a jak nie to niechce zyc na czyims garnuszku, sypiac jest latwiej i rodzic dzieci niz na siebie zarabiac co? I zamylaja geby, przestaly pytac, kolezanki cAsem pytaja ale ja odppwiadam w chamski sposob np jak widze ze czjs maz pomiata dziecmi i kolezanka a tacy sa tp mowie czy jej fajnie miec dzieci z takim gnojem ktory sie nimi nie interesuje i nigdy nie zajmuje i tez wiecej nie wchodza na temat dzieci, jak ktos pyta to zawsze wyciagam cos z ich zycia i sie zamykaja to najlepszy sposob

Gość gość
Mnie tak rodzina wypytuje o ślub (jesteśmy pięć lat zaręczeni). Odpowiadam zawsze coś w stylu: nigdy, jak mi się zachce ruszyć dupę do urzędu, za sto lat itp. A co do ciąży to ktoś tu dobrze pisze, że ciąża lubi spokój... nie jedna para zaszła w ciąże po adopcji, bo wyluzowali. Owszem, czasem są sytuacje, że problem jest trudniejszy, ale bardzo często wszystko siedzi w głowie. Uszy do góry dziewczyny!

Gość gość
No dokladnie jak piszecie, co kogo obchodzi kiedy beda dzieci? Jak zechce to bedą a jak nie to nie. Kazdy sam podejmuje decyzje bo nikt za niego zycia nie przezyje

Gość gość
To jest tak łatwo powiedzieć lub napisać. Trudniej tkwić w tej sytuacji. nie da się tak przestać o tym myśleć,decydując się na leczenie jesteśmy skazani o myśleniu o tym " za 14 dni wykona pani test ciążowy lub test z krwi Beta hcg" czekamy aż miną te 14 dni myślimy i doszukujemy się nawet najmniejszego objawu. Patrzymy jak nasi znajomi zostają rodzicami a u nas kolejne rozczarowanie. Ta sytuacja nas przerasta patrzymy na czyjeś szczęście a my cały czas rozpaczamy! Dobrze,że mamy przy sobie kochających partnerów którzy nas wspierają.

Gość gość
ja nie moge miec dzieci, nie wazne dlaczego nie chce o tym rozmawiac z nikim, nawet z najblizszymi przyjaciolkami i .. naprawde nie wiem co mam im odpowiadac?? za kazdym razem jak mnie pytaja, to odpowiadam cos innego, cos co w danej chwili przychodzi mi do glowy a one nieprzerwanie w kazdym telefonie o tym samym juz ograniczylam kontakty do minimum, a one nawet po pol roku "nieslyszenia" w pierwszej rozmowie znowu pytanie o ciazy.. czy ja jestem nienormalne czy one> dlaczego ludzie nie maja taktu? nie mam dzieci, byc moze bede miala, ale nie mam ochoty z nimi na ten temat dyskutowac co odpowiadac?

Gość gość
koleżanki corka tez czekala 6 lat tagze glowa do gory

Gość gość
ale co mam tym dziewczynom odpowiadac???

Gość gość super płodny
wasi faceci to jakieś pierdoły. zapłodnie każdą niepłodną jednym strzałem, gwarancja 110%. Nie ma dla mnie rzeczy niemożliwych.

Gość omka2
My czkealiśmy na dziecko 5 lat. Staraliśmy się bezskutecznie, w końcu pomogło nam invitro, które było przeprowadzane w klinice ab ovo. Teraz mamy dwóch synów i jesteśmy przeszczęśliwi.

Gość ale zascianek
to gdzie wy mieszkacie? ja nawet nie znam swoich sasiadow,niektorych tylko z widzenia i konczy sie/albo i nie na zwyklym dzien dobry.w rodzinie to akurat malo kto nastawil sie na produkcje dzieci,wiec jest spokojnie.