Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaAdaśka2015

Obiady karmiących MAM!

Polecane posty

Gość MamaAdaśka2015

Hej Mamuśki.... Jakie polecacie przepisy na obiady dla karmiących mam, takie które dobrze wpływają na lakację i samopoczucie malucha. Przyznam szczerze w ciąży niczego sobie nie odmawiałam, no ale teraz wiem że muszę uważać jeśli nie chce by mój synek dał mi popalić... Unikam warzyw wzdymających typu kapucha groch fasola to wiadome... Jednakże wcześniej nie stosowałam żadnych diet w życiu i nie mam pojęcia co mogę gotować na obiady żeby też nie pokrzywdzić tym męża :P dzisiaj gotuję ryż z mieszanką warzyw typu brokuł marchew pietruszka itd z gotowaną piersią.... eh xD już widzę minę męża ale cóż dwa obiady nie będę gotować.... Więc zakładam temat i czekam na wasze propozycje.... Z Góry dziękuję....

nie jedź ogólnie zbyt ostro, nie jedź spieczonego, no i tak jak pisałaś warzyw wzdymających, a tak to obserwuj dziecko z tygodnia na tydzień będzie mogła coraz mniej uważać jak będzie z maluchem wszystko ok, ja karmiłam dwójkę ponad rok i wszystko było ok, to zależy bardzo od wrażliwości dziecka. Ja od samego początku jadłam wszelkie zupy, ziemniaki z rożnymi dodatkami, sporo kasz. Ogólnie jak zjadłam coś mniej zdrowego na obiad to starałam się nadrobić innymi lekkimi posiłkami.

Gość MamaAdaśka2015
Okey to już wiem tylko brak pomysłów na fajne dania :P chodzi mi o konkretne dania xD :P może ktoś coś podpowie... Ja zwykle gotowałam sosy z torebki makarony itp ziemniory schabowe... Byłam typem człowieka który niezbyt uważał na dania i gotowało się tłusto i sporo czy też dobrze doprawione... więc dlatego założyłam ten temat bo licze ze ktos cos podpowie :)

Gość MamaAdaśka2015
No i u mnie w rodzinie jest tradycja że do obiadu pije się kufel piwa : Oczywiście nigdy z tego nie zrezygnowałam :)

Gość MamaAdaśka2015
MamaAdaśka2015 wczoraj No i u mnie w rodzinie jest tradycja że do obiadu pije się kufel piwa : Oczywiście nigdy z tego nie zrezygnowałam usmiech.gif tego posta na pewno ja nie napisałam :/ eh