Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki na spalenie pokarmu a zapalenie piersi.

Polecane posty

Gość gość

Mam zapalenie piersi, za cholerę nie mogę ściągnąć zastoju, ciągle przestawiam dziecko, kupiłam dwa laktatory. Chce skończyć karmienie. Tabletki na spalenie spala mi tez te zastój? Skóra jest już mocno czerwona.

Gość gość
Niestety nie. Musisz odciagnac mleko. Wez cieply prysznic lub zrob oklad cieply. Masuj bardzo delikatnie. Przystawiaj dziecko tak zeby jego broda byla tam gdzie czerwona plama. Przystawaj z innej pozycji niz zwykle. Uzyj laktatora elektrycznego. Co 4 h paracetamol i ibuprofen. Mozesz tez " czesac" piers, takim grzebykiem dla dzieci z delikatnym koncem. Odciagaj laktatorem po karmieniu, to mleko musisz odciagnac bo gdzies tam jest zatkany kanalik i trzeba go udraznic. Zrezygnuj moze tez ze stanika, przylegajacych ubran. Mam piersi bardzo podatne na zapalenia niestety. Mialam ich juz 8, dwa razy w szpitalu. Teraz przy 2 dziecku nauczylam sie, jak sobie radzic i minimalizowac ryzyko zatkania kanalika. Da sie to zrobic. Jakbys miala jakies pytania to chetnie pomoge.

Gość gość
Szybko idz do lekarza. Mnie w szpitalu straszyli,ze takie zastoje moga skonczyc sie,cytuje: skawaleniem sie pokarmu i rozcinaniem piersi. Ile w tym prawdy,nie wiem.

Gość gość
Przystaw męża do piersi, tylko brodą tam gdzie zastój i niech ciągnie. U mnie się sprawdza

Gość gość
prawda, kolezanka miała piers rozcinaną,usypiali ja potem ileś czasu chodziła z taka dziura w piersi, która musiała sama czyscic, płukac:/ i do tej pory ma brzudka blizne.Ja tez jak konczyłam karmic to miałam zastoje weszłam pod goracy prysznic i masowałam,naciskałam i wszystko zeszło,to boli ale nie ma innego wyjscia

Gość gość
podobnie robiłam masowałam, prysznic cały czas brałam ciepły i ciepłe okłady paracetamol brałam i piłam szałwię 2 szklanki dziennie bo działa ona przeciwzapalnie no i laktator często odciągałam podobno działa schłodzony w lodówce w zamrażarce liśc kapusty zwykłej ubity troche młotkiem i tak go przyłozyć od piersi ale ja nie dawałam zmiana pozycji karmienia jest bardzo wskazana

Gość gość
Maz niech ci pomoze. Serio.

Gość gość
Jeśli chodzi o schlodzone liście kapusty z tym trzeba tez bardzo uważać aby nie przeziebic węzłów chlonnych no jeśli tak sie stanie to oprócz piersi bedzie bolała jeszcze pacha ....