Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Różaniec działa cuda!!

Polecane posty

Gość gość

Pomaga w życiu, na depresje itp itd Mi wczoraj pomógł i momentalnie mnie przestała głowa boleć a miałam silny ból i oczy przestały boleć kiedy miałam zamknięte!!

Gość gość
Wystarczy zmawiać jedną dziesiątkę różańca na dzień!! Na nerwicę lękową też dużo pomaga!!

Gość gość
na łupież też pomaga, ale minimum trzy dziesiątki dziennie.

Gość gość
Pomaga też na kaca ale sie potem zwraca ;)

Gość gość
Mimo grzechu jaki mam i jeszcze się nie wyspowiadałam bo nie jestem gotowa ale pomaga mi się uspokoić, zrozumieć czemu taki świat jest!! Wystarczy wyklepać formułki a potem już Ci Święta Maryja pomoże!!

Gość gość
Różaniec to nie złota rybka, ktore spełnia życzenia. Pisząc w ten sposób bluźnisz

Gość gość
Jednej dziewczynie pomógł różaniec na trądzik naprawdę!! Do drugiej osoby wrócił mąż! Inne świadectwa gdy kobieta zmawiała różaniec pomógł na to że facet który się zachowywał jak chłopiec i tylko chciał zabawy nagle się ustatkował i zaczął myśleć doroślej i przyszłościowo!!

Gość gość
A jedna różaniec odmawiała i noge w dwóch miejscach złamała najpierw w kościele, a potem w szpitalu ;)

Gość gość
Napisałam świadectwa jakie przeczytałam a Święta Maryja w objawieniach mówiła "Proście a będzie wam dane" i nie wiem czemu niby bluźnię bo Bóg wie najlepiej i chce dla nas dobrze i jedna osoba zrozumiała pod tym względem i nie wróciła do drugiej osoby ale modliła się za niego by inną osobę lepiej traktował, dostała wiele innych łask a które nie prosiła i spotkała na drodze cudowną osobę

Gość gość
Jak sie stoi przy drodze to można wiele cudownych osób spotkać. Jeżdżą one często w takich cudownych, wielkich ciężarówach ŁD

Gość gość
spróbujcie chociaż przed spaniem zmawiać jedną dziesiątkę różańca a zobaczycie, że będziecie się lepiej czuć. Nie wierzcie w czary, uroki bo to jest okultyzm będziecie bardziej cierpieć... Maryja uprosi u Boga dla was wiele łask i wyrwie was nie raz z tarapatów bo otoczy was płaszczem ;) ja zaczynam dopiero się modlić na różańcu bo jest mi ciężko więc jakby ktoś był dobry proszę o modlitwę też za mnie a i ja się za was pomodlę żeby życie było łatwiejsze

Gość gość
A pomodlisz się żeby ludzie przestali chodzić do kościołów, i żeby kler przestał grabić i tumanić naród? I żeby księża wzięli się do roboty na budowach?

Gość gość
różaniec jest zły biblia ostrzega przed nim x "Na modlitwie nie bądźcie gadatliwi jak poganie. Oni myślą, że przez wzgląd na swe wielomówstwo1 będą wysłuchani. 8 Nie bądźcie podobni do nich! Albowiem wie Ojciec wasz, czego wam potrzeba, wpierw zanim Go poprosicie. Wy zatem tak się módlcie: 9 2 Ojcze nasz" ewangelia Mateusza

Gość gość
Maryja była dziewicą jak urodziła Jezusa nie miała więcej dzieci bo po śmierci Jezusa zabrał ją Jan więc mogła być dziewicą do końca swoich dni ale po przeczytaniu fragmentu z ewangelii Mateusza można mieć wątpliwości x " Zbudziwszy się ze snu, Józef uczynił tak, jak mu polecił anioł Pański: wziął swoją Małżonkę do siebie, 25 lecz nie zbliżał się do Niej, aż porodziła Syna6, któremu nadał imię Jezus6. "

Gość gość
Maryja była dziewicą ZANIM urodziła Jezusa. A Józef był MĘŻEM Maryi. I nie zbliżał się do niej do czasu porodu. A potem? I NIGDZIE nie jest napisane, że nie mieli więcej dzieci.

Gość gość
Poganką bym była jakbym na widoku się modliła ale chciałam się podzielić z wami różańcem bo przez różaniec modlicie się do Boga zmawia się ojcze nasz a w Zdrowaś Maryja jest też owocem Jezusa, I zmawiasz Chwała Ojcu i Synowi i Duchowi Świętemu więc dlatego daje taki cud różaniec! Do Kościoła chodzicie dla Boga się modlić a nie do księdza i nie można każdego traktować tą samą miarą... Wiem ja też miałam uprzedzenia do modlitwy ale szukałam wszędzie szczęścia w alkoholu, narkotykach, autohipnozie, okultyzmie i byłam nieszczęśliwa ale dopiero różaniec daje szczęście... Kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem albo czemu widzisz drzazgę w oczu brata a nie widzisz belkę w swoim wzroku? Więc przestańmy siać nienawiścią a tylko piszę że różańcem można uprosić wiele łask

Gość gość
ja pierniczę... ale bełkot powyżej. Zmień tabletki!

Gość gość
gośc dziś 13:02 a ty otwórz oczy ;)

Gość gość
"I NIGDZIE nie jest napisane, że nie mieli więcej dzieci. " x widocznie nie znasz ich kultury jak kobieta była wdową to do domu zabierali ją dzieci jak dzieci nie miała to umierała z głodu taki był świat w tamtych czasach i w tym kraju to dlatego wdowy i sieroty są w biblii uważane za ludzi którym powinno się pomóc bo żyli zazwyczaj na ulicy dlatego Jezus umierając kazał się Janowi zająć jego matką x "Kiedy więc Jezus ujrzał Matkę i stojącego obok Niej ucznia, którego miłował, rzekł do Matki: «Niewiasto, oto syn Twój». 27 Następnie rzekł do ucznia: «Oto Matka twoja». I od tej godziny uczeń wziął Ją do siebie. " x dlatego Maryja nie miała innych żywych dzieci w tym czasie

Gość gość
modlitwa, czy inna ulozona afirmacja+wiara czyni cuda , zadnego boga nie ma naiwniacy,to podswiadomosc

Gość gość
ja widziałam Jezusa więc wiem na 100% że Bóg jest różaniec to bałwochwalstwo w buddyzmie też takie coś mają i kilku bogów

Gość gość
Na modlitwie nie bądźcie gadatliwi jak poganie no własnie ruzaniec nie jest modlitwa poganska tylko biblijna jak sie modla poganie to terz trzeba wiedziec to powiesz mi jak modla poganie

Gość gość
gość dziś - weź się za ortografię i czytanie ze zrozumieniem, bo i z jednym i drugim kiepsko. Pamiętaj - odmawianie różańca w intencji ortografii i czytania ze zrozumieniem jest nieskuteczne (jak widać na Twoim przykładzie) ;-)

Gość gość
tylko wojny to były konsekwencje grzechów maryja ciagle ostrzega w fatimie kibeho medugorie i wwielu miejscach na swiecie i wzywa do modlityo o pokuj

Gość gość
je/z/us takze ciagle sie modlił Wielokrotnie pojawia się w Ewangeliach stwierdzenie, że oddalał się, aby się modlić Przecież to On sam całe noce spędzał na modlitwie (Łk 6,12; por. 5,16; 9,18;11,1; Mt 14,23; Mk 1,35). Nas zaś wielokrotnie pouczał, że powinniśmy być w modlitwie wytrwali. Jedną z przypowieści, w której znajduje się to pouczenie, Ewangelista rozpoczyna następująco: "Powiedział też im przypowieść o tym, że zawsze powinni się modlić i nie ustawać" (Łk 18,1). W samej zaś przypowieści, podobnie jak w innej przypowieści na ten temat (Łk 11,5-8), Chry/st/us każe nam wprost naprzykrzać się Panu Bogu naszymi prośbami. W ślad za Nim Apostoł Paweł powiada: "Módlcie się bez ustanku" (1 Tes 5,17).

Gość gość
ciemnogród, do tego niereformowalny....

Gość gość
zym zatem jest to wielomówstwo na modlitwie, które zasłużyło sobie na potępienie Pana J/ez/usa? Dwa najważniejsze elementy odpowiedzi na to pytanie znajdują się w samym tekście Ewangelii. Pan Jezus powiada: "Oni myślą, że przez wzgląd na swe wielomówstwo będą wysłuchani". Krótko mówiąc, ich modlitwa nie płynie z miłości, nie jest przepojona ufnością do Boga. Cechuje ich mentalność magiczna, jakieś niemądre przeświadczenie, że słowa modlitwy stanowią coś w rodzaju środka płatniczego, za pomocą którego można uzyskać od Pana Boga rzeczy, na których nam zależy.

Gość gość
Co więcej, za taką modlitwą stoją fałszywe pojęcia o Bogu, jakieś naiwne wyobrażenia, że trzeba Go poinformować o naszych potrzebach. Tymczasem -- powiada sam Ch/ry/stus Pan -- "wie przecież Ojciec wasz, czego wam potrzeba, wpierw nim Go poprosicie". Z tych fałszywych wyobrażeń o Bogu szydził sobie prorok Eliasz, kiedy kapłani Baala usiłowali przymusić swojego bożka do tego, żeby ich wysłuchał: "Wołajcie głośniej, bo to bóg! Więc może zamyślony albo bardzo zajęty, albo udaje się w drogę. Może śpi, więc spróbujcie go obudzić!" (1 Krl 18,27) I rzeczywiście, kapłani Baala "wołali coraz głośniej i kaleczyli się według swojego zwyczaju mieczami oraz oszczepami, aż się pokrwawili. Ale nie było ani głosu, ani odpowiedzi, ani żadnego dowodu uwagi" (1 Krl 18,28n).