Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alergia u dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam, Mam 22mc syna i od 2go mc życia pediatra podejrzewała alergie na mleko krowie wiec zaczęłam podawać najpierw mleko z HA a pozniej beblilon pepti jednak sie nie sprawdził i ostatecznie przeszliśmy na nutramigen. Mały miał krosty na ciele i faktycznie po odstawieniu tamtego zwykłego mleka poznikały ale nie całkiem troche zostało (pomyslałam ze to potowki) kupy tez siebpoprawily bo byly zielone i mniej zwracał mlekiem a także podejrzewamy refluks tz ja podejrzewam. Byliśmy u gastroenderolog która pooglądała go uznałala ze wyglada na zdrowe dziecko jednak wiele objawów sugeruje ten refluks i skierowała na usg jamy brzusznej (mały miał wtedy 13mc i nie potrafił leżeć spPłótnie krzyczał itd) lekarka która jest tez pediatra stwierdziła ze to okaz zdrowia i ona tam nic nie widzi/wyszło na to ze to moja fanaberia a mały do tej pory ma takie podniesienie sie pokarmu i połyka z kwaśna mina to co sie "ulalo" był niejadkiem, ma dziwny zapach z ust. Pediatra powiedziała ze testy alergologiczne to po 3 r.z. Zastanawiam sie co moge zrobic na własna rękę bo uwazam ze kazdy mnie zbył a do gastrolog i na usg byliśmy prywatnie. Chce pomoc swojemu dziecku a nie biernie sie przyglądać i ograniczać dietę która moze wcale nie musi byc bez mleka i pochodnych juz a lekarze diagnozują ja najcześciej nie wiem czy słusznie. Dajcie jakieś rady mamy których dzieci maja wykryta alergie i moze tez refluks co zrobic zeby rozwiać te niewiadome

Gość gość
może znależć dobrego alergologa? Moj synek tez jest uczulony na mleko krowie, ale on ma 9 miesiecy. Na nutramigenie jestesmy 7 miesiac i chodzimy do naszej p. Alergolog . Powiedziala ze testy mozna zrobic po 1 roku zycia juz, ale to od alergologa skierowanie i do szpitala wtedy trzeba isc. Ulewanie jest objawem alergii , moj maly tez ulewal, ale jak przeszedl na nutramigen to skonczyl. Tyle ode mnie