Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziemniaczeeek

Nie wiem co powinnam zrobić (związek)

Polecane posty

Gość ziemniaczeeek

Witam. Przez długi okres czasu byłam sama, nie powiem, bardzo lubię samotność, gdyż jestem osobą z natury dość introwertyczną. Niecały rok temu pojawił się na mojej drodze Adam. Znamy się już kilka ładnych lat, ale dopiero przed rokiem zaczęliśmy spędzać ze sobą więcej czasu. Coś zaczęło iskrzyć, przyznał, że chciał aby tak było odkąd mnie pierwszy raz zobaczył, a ja postanowiłam dać mu szansę, gdyż naprawdę jest wspaniałym facetem. Niedawno zaczęliśmy razem mieszkać. Moim zdaniem, to był dobry wybór, można poznać lepiej drugą osobę, zobaczyć jak się zachowuje, kim tak naprawdę jest. Wszystko było w porządku, co prawda Adam ma kilka wad, większych lub mniejszych, ale przecież każdy je posiada. Problemem tu jest moja introwertyczna natura, o której wspomniałam. On jest osobą ciepłą, łaknącą bliskości, a ja? No cóż, jestem chłodna, często potrzebuję czasu tylko dla siebie, jednakże trudno mi to osiągnąć, gdyż razem mieszkamy. Czasem mam ochotę wyjść sama ze znajomymi, on wówczas obraża się na to, na każdej przerwie w pracy dzwoni, często potrzeba mu bliskości, której ja nie potrafię mu dać. Powiedział mi niedawno, że zauważył, że zaczęłam go od siebie odpychać, nie widziałam tego wcześniej. Duszę się w tym i czuję się okropnie. Najgorsze jest to, że Adam jest naprawdę wartościowym facetem, a ja po prostu czuję, że się do tego nie najadę. Nie chcę go skrzywdzić, on na to nie zasługuje i widzę, że jest ze mną szczęśliwy, jednakże co za związek, w którym tylko jedna osoba jest szczęśliwa? Ponadto, w przeciwieństwie do mnie, on mnie kocha. Powiedziałam mu dawno temu, że jestem dość chłodna i być może nigdy niczego do niego nie poczuje, a nie chcę go kłamać. Podziękował za szczerość, choć widziałam, że trudno mu. Co powinnam zrobić? Strasznie boję się, że go skrzywdzę.

Gość gość
sprobuj sie zmienic.Tylko to mozesz zrobic.Inaczej zawalisz

Gość ziemniaczeeek
Czy da się zmienić naturę człowieka? Czy z introwertyka można stworzyć osobę, która łaknie bliskich kontaktów?

Gość gość
Nie można zmienić natury drugiej osoby, daj mu spokój, powinien on sobie znaleźść osobę pasującą do niego, a Ty osobę o charakterze introwertyka. On nie zasługuje na ciebie, bo jesteś ciepłą kluchą. Pozdrawiam gorąco

Gość belluś
Droga autorko musisz odpowiedzieć sama sobie na pytanie co takiego stalo sie w Twoim zyciu, ze jestes chlodna i zamykasz sie na innych ludzi. Po tym co napisałaś wyczuwam, ze przyczyna mogly byc zle relacje z ludźmi. Ja jako mezatka mialam z tym tez problem. Jednak powiedzialam obecnie mojemu mezowi, ze z powodu nadwrazliwosci (tu byla przyczyna problemu) - moje relacje z ludzmi byly slabe. Jezeli chociaz jeden taki epizod był w Twoim życiu na pewno nie taj tego. Ważna jest szczerość i otwartość w związku. Na Twoim miejscu pogadalabym z Adamem i jezeli jest gdzies problem probowala go rozwiazac. Na pewno facet zrouzmie. Uwazam, ze powinnyuiscie pogadac ze sobą. I wazne bys Ty doszla do tego co jest prZyczyna tojwego zachowania.