Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czytaliście te nowe OFICJALNE stenogramy które opublikowała dziś prokuratura?

Polecane posty

Gość gość

Smoleńskie stenogramy

Gość gość
Cała ta sprawa ze stenogramami została sztucznie zaplanowana i rozdmuchana w mediach żeby ukryć fakt wydania dziś książki przez niemieckiego publicystę w której mówi on o wybuchu na pokładzie tupolewa tuz przed katastrofą. Wszystko było sterowane przez ludzi w Warszawie.

Gość gość
podaj tytuł albo autora tej książki, wyszła w Niemczech a kiedy będzie w Polsce i po polsku ?

Gość gość
wiadomo że to był zamach jedynie shatyn i jemu podobne lemingi będą twierdzić że to nieszcześliwy wpadek :D haha

Zgadzam się ze słowami, którejś z wdów smoleńskich. Pytała, w które stenogramy mamy wierzyć? W pierwsze, drugie, piąte czy dziesiąte? Jak dla mnie to jest jakieś dziwne. Dlaczego AŻ 5 lat trwało odtwarzanie tych kilkudziesięciu minut lotu? Dlaczego do tej pory Polska nie otrzymała wraku samolotu? Podczas gdy Niemcy po katastrofie tego samolotu w Alpach wrak zabierali po mniej niż 2 tygodniach Co z tą Polską? :-o

Gość gość
Jürgen Roth "Verschlussakte S." ("Tajne dokumenty S.") została wydana 8 kwietnia ale chyba dopiero w Niemczech. A w naszych mediach cicho - sza.

Gość gość
Przed wyborami odgrzali Smoleńsk bo liczą ze znowu tym skloca Polaków. Zróbmy im na złość i glosujmy na Dude. Oby Komor przegrał w l turze :-)

Gość gość
Zaraz zaraz a czy ta pani przeczytała te stenogramy czy tylko udaje że wie o co chodzi? Bo gdyby przeczytała toby wiedziała że jedne nie wykluczają drugich

Gość gość
dopuki nie mamy orginałów od rosjan to nie mozna nic przyjac za rok znowu cos wynajda np ze w samolocie była orgia

Gość gość
Jak czytam te teorie spiskowe o zamachu to nie wierzę że żyje w takim ciemnogrodzie i z takimi prostakami, ale fajnie mi się czyta ćwierćinteligentów bo wtedy się dowartościowuje

Nie czytałam, bo mam serdecznie gdzieś całą sprawę. Spadł samolot, straszna tragedia, ale to co się dzieje od tamtej pory to jest komedia i to niskich lotów.

Gość gość
Czytałam!!! Moje i mojego męża zdanie - zarówno Komisja Badania Wypadków Lotniczych, jak i Prokuratura Wojskowa usiłują "zamieść pod dywan" niewygodne fakty, które działy się w wojskach lotniczych. Po prostu chcą wszelkimi sposobami "wybielić" błędy naszej załogi. Współczuję osieroconym rodziną, ale gdyby nie ten fakt... Jest już lepiej, mąż może już odmówić rozkazu ... , a ja jestem nieco spokojniejsza o bezpieczeństwo mojego męża.

Gość gość
Nje wierzę w ani jedno słowo.Napiszę raz i nie będę powtarzać.Jak nie wiadomo o co chodzi to zawsze ale to zawsze chodzi o wielkie pieniądze.Proszę zapamiętać.Nikt nie mówi ani słowa o tym,że Lech Kaczyński nie chciał podpisać umowy gazowej na 50 mld euro z Rosją mając w perspektywie wydobycie gazu łupkowego. A jak zginął umowa podpisana a amerykanie przepędzeni.Zapamiętajcie proszę po to aby z was głupków nie robili.

Gość gość
Wystarczyło poczekać parę miesięcy i prezydent by sie zmienił.

Gość gość
BND (Federalna Służba Wywiadowcza) w żadnym momencie nie reprezentowała poglądu, że w Smoleńsku w kwietniu 2010 roku mogło dojść do zamachu - mówi w rozmowie z dziennikarzem radia RMF FM rzecznik niemieckiego wywiadu Martin Heinemann. Podkreśla, że Jürgen Roth autor książki "Zamknięte akta S." nigdy z nim się nie kontaktował. Odnosząc się do notatki, na którą powołuje się Roth, rzecznik Federalnej Służby Wywiadowczej oświadczył: „Zaczęliśmy szukać tych dokumentów w naszej bazie, ale bez sukcesu”. >>> Zgadzam się ze słowami, którejś z wdów smoleńskich. Pytała, w które stenogramy mamy wierzyć? W pierwsze, drugie, piąte czy dziesiąte? > Każde są prawdziwe a następne to tylko rozwinięcie i żaden nie zaprzecza poprzedniemu.poprzedniego

Gość gość
Ciekawe jak się rozwinie za następne 5 lat.

Gość gość
Tak jak technika na to pozwoli. Odczytywanie informacji z magnetyzmu szczątkowego jest coraz dokładniejsze.

Gość gość
Nic się nie zmieni. Dojdą tylko nowe informacje ale główny sens nie zostanie zmieniony. Nie było zamachu, nie słychac na nagraniach wybuchów, nie odnotowano wzrostu ciśnienia w kadłubie.

Gość gość
oglądacie jedynkę?

Gość gość
10.04 stała się straszna tragedia, zginęło 96 niewinnych osób (lub kilku winnych, nie wiem). To żal, tym bardziej, że jedna z osób, które zginęły znam dobrze. Natomiast mam szczerze i głęboko w d/u/p/i/e co opowiada dziwak Macierewicz i Jaruś. Absolutnie mnie to nie rusza. Nie wierzę z żadną mgłę/ zamach/ wybuch / morderstwo. Żal mi tylko tych ludzi, którzy w to wierzą - ależ im pokiełbasili w tych głowach - i robią to z premedytacją.

Gość gość
"Dziwak "Maciarewicz mówisz ? On robi to czego nie robi prokuratura .On pyta , stawia hipotezy , powoluje bieglych.Tak wygląda każde sledztwo.Rozpatruje się każdą hipotezę. Nawet z pozoru niewiarygodna .Już niejednokrotnie jednym zdaniem zapedzil w kozi róg ta całą prokuraturę

Gość gość
mój boziu, jacy oni biegli? chyba w p/i/e/r/d/o/l/e/n/i/u głupot

Gość gość
Bieglu z tytulami profesorskimi , pracujacy na renomowanych uniwersytetach.Obsmiewanie tych ludzi nic nie da

Gość gość
jacy biegli? żaden z nich nie pracował przy wypadkach lotniczych.

Gość gość
u Macierwicza to kompletni amatorzy jeśli chodzi o wypadki lotnicze. żaden powazny naukowiec nie wypowiadałby się jeśli nie miałby dostępu do materiałów śledztwa, danych ze skrzynek, opinii ekspertów lotniczych czy chociażby biegłych z instytutu Sehna w Krakowie.

Gość gość
A jacy biegli są w prokuraturze?Ktoś wie co kryje się pod nazwą eksperci?.Bo jak na razie to tylko śmiech z biegłych Macierewicza.A po wysłuchaniu stwierdzam,że w pierwszym przypadku niewiele rozumiem a w drugim/u M./prawie wszystko.Zastanawiają się,stawiają pytania itd.Jestem tak jak oni za Komisją Międzynarodową bo się świat już dostatecznie z nas śmieje.Nawet dzisiaj na marszu była Polonia z całego świata protestować.

Gość gość
dr inż. Maciej Lasek - Przewodniczący Specjalizacja: Wyszkolenie lotnicze i eksploatacja statków powietrznych. mgr Wiesław Jedynak - Wiceprzewodniczący Specjalizacja: Lotnictwo komunikacyjne i ogólne, wyszkolenie lotnicze i współpraca w załogach wieloosobowych. mgr Agata Kaczyńska Specjalizacja: prawo lotnicze. mgr inż. Piotr Lipiec Specjalizacja: Odczyty i analizy pokładowych rejestratorów lotu i rejestratory rozmów, wyposażenie pokładowe i eksploatacja lotnicza. mgr inż. Edward Łojek Specjalizacja: Lotnictwo komunikacyjne, przepisy dot. wykonywania operacji lotniczych, planowanie operacji lotniczych, radiokomunikacja w lotnictwie.

Gość gość
W skład Komisji Badania Wypadków Lotniczych Lotnictwa Państwowego weszli: Jerzy Miller (minister spraw wewnętrznych i administracji) – przewodniczący Komisji (od 28 kwietnia 2010 r.; wcześniej, od 15 do 28 kwietnia 2010 r., przewodniczącym był płk rez. dr pil. Edmund Klich) płk pil. mgr inż. Mirosław Grochowski (pilot wojskowy, szef Inspektoratu MON ds. Bezpieczeństwa Lotów) – zastępca przewodniczącego Komisji mgr Agata Kaczyńska (prawnik, sekretarz Państwowej Komisji Badania Wypadków Lotniczych) – sekretarz Komisji > Podkomisja lotnicza Eksperci z zakresu szkolenia lotniczego, ruchu lotniczego, ratownictwa lotniczego, łączności, nawigacji i meteorologii: ppłk pil. mgr inż. Robert Benedict (wojskowy pilot doświadczalny) – przewodniczący (początkowo przewodniczącym podkomisji lotniczej był kmdr pil. Dariusz Majewski) dr inż. Maciej Lasek (pilot doświadczalny, zastępca przewodniczącego PKBWL) – zastępca przewodniczącego kmdr rez. pil. mgr inż. Dariusz Majewski (pilot wojskowy) mgr inż. Bogdan Fydrych (specjalista z zakresu kontroli ruchu lotniczego, członek PKBWL) mgr Wiesław Jedynak (pilot liniowy, kapitan PLL LOT) dr Agnieszka Kunert-Diallo (prawnik, PLL LOT) mgr inż. Krzysztof Lenartowicz (pilot liniowy, kapitan PLL LOT) mgr inż. Edward Łojek (inżynier lotniczy, kierownik Działu Planowania i Nadzoru Operacji Lotniczych PLL LOT) ppłk rez. mgr inż. Mirosław Milanowski (meteorolog, Inspektorat MON ds. Bezpieczeństwa Lotów) ppłk rez. mgr inż. Maciej Ostrowski (meteorolog, wykładowca akademicki) mgr inż. Kazimierz Szostak (inżynier lotniczy, kierownik Działu Bezpieczeństwa Lotniczego PLL LOT) mgr inż. Waldemar Targalski (pilot liniowy, członek PKBWL, były pilot 36splt); ppłk rez. pil. mgr inż. Andrzej Winiewski (pilot, dyrektor Biura Operacyjnego Portu Lotniczego im. F. Chopina w Warszawie) dr hab. Marek Żylicz (prawnik, specjalista od międzynarodowgo prawa lotniczego, wykładowca akademicki) > Podkomisja techniczna Eksperci z zakresu eksploatacji statków powietrznych, awioniki, techniki lotniczej, logistyki i informatyki: dr inż. Stanisław Żurkowski (inżynier lotniczy, członek PKBWL) – przewodniczący płk mgr inż. Mirosław Wierzbicki (inżynier lotniczy, Inspektorat MON ds. Bezpieczeństwa Lotów, Szef Pionu Techniki Lotniczej) – zastępca przewodniczącego mjr mgr inż. Dariusz Dawidziak (inżynier lotniczy, Inspektorat MON ds. Bezpieczeństwa Lotów) ppłk mgr inż. Dariusz Majewski (inżynier lotniczy, Inspektorat MON ds. Bezpieczeństwa Lotów) mjr mgr inż. Leszek Filipczyk (inżynier lotniczy, Inspektorat MON ds. Bezpieczeństwa Lotów) mjr mgr inż. Artur Kułaszka (inżynier lotniczy, Instytut Techniczny Wojsk Lotniczych, kierownik Pracowni Badań Silników Lotniczych) prof. dr hab. inż. Ryszard Krystek (inżynier, wykładowca akademicki) mgr inż. Piotr Lipiec (inżynier lotniczy, PLL LOT) mgr inż. Władysław Metelski (inżynier lotniczy, PLL LOT) ppłk dr inż. Sławomir Michalak (inżynier lotniczy, Instytut Techniczny Wojsk Lotniczych, kierownik Zakładu Awioniki) ppłk mgr inż. Janusz Niczyj (inżynier lotniczy, Oddział Bezpieczeństwa Lotów Dowództwa Sił Powietrznych, inspektor Bezpieczeństwa Lotów) płk rez. mgr inż. Jacek Przybysz (inżynier lotniczy) mjr rez. mgr inż. Jerzy Skrzypek (inżynier lotniczy) mgr inż. Wiesław Wypych (inżynier lotniczy, PLL LOT) ppłk mgr inż. Cezary Musiał (inżynier lotniczy, Inspektorat MON ds. Bezpieczeństwa Lotów)